Ola śliczne zakupy :-) Wielka frajda móc kupować takie maleńkie ciuszki, prawda? :-)
Aniolki będziemy się modlić i wspierać Was duchowo myślami. Masz jak w banku!
Lill to może i ja mam skurcze i nawet o tym nie wiem? Bo kurcze jedyne co mi się wydaję, że czuję to kręcenie się Emi. Jakoś zapadło mi w głowę, że skurcze = twardy cały brzuch, a mi się to nie zdarza. Góra zawsze jest miękka. Póki co... A co do badań tarczycowych. Robiłam cały komplet: tsh, ft4 i ft3. Wszystkie były w normie. Nie wiem czy mi umknęło, czy nie pisałaś: jak wizyta szwagierki?
Ewela składam reklamację: nie widać Twojego załącznika :-(
Just czyli masz za mało pokarmu? Nam na SR na pobudzenie laktacji podano taki sposób:
odciąganie w cyklu co 2,5 godz, jeden cykl to:
- 7min jedna pierś
- 7min druga
- 5min jedna
- 5min druga
- 3min jedna
- 3min druga
Dodatkowo powinno się zwiększyć ilość ciepłych płynów w diecie (min. 2l/dziennie), karmić z obu piersi, dużo odpoczywać i pić herbatki laktacyjne (polecane Hipp i Bocianek). Karmienie z piersi powinno trwać min. 10min i bardzo ważne są karmienia nocne (karmić mimo zmęczenia, żeby nie doprowadzić do zaburzenia laktacji).
Ja dziś kupiłam wanienkę, 2 staniki do karmienia, proszek dla dzieci i herbatkę z liści malin. Już jedną mam wypitą. Wcale malinami nie smakuje. Nawet nie pachnie :-( Mam nadzieję, że jej picie ma teoretycznie wpłynąć na skurcze w czasie porodu, a że nie przyspiesza akcji porodowej. Bo na SR mówiono, że picie np. soku z malin w ciąży nie jest wskazane, bo właśnie rozgrzewa i rozkurcza, co może doprowadzić do przedwczesnego porodu. Więc jakoś mi się te 2 sprawy kłócą same ze sobą. Nie chcę urodzić wcześniej... Jakoś zaprogramowałam się na po terminie i już :-)
Byłam dziś koło sądu, to zaszłam popatrzeć gdzie ta sala, na której będzie rozprawa. Szef też do mnie dzwonił. Jutro już powinno być o tej porze po, ale żołądek mam coraz bardziej ściśnięty z nerwów.
No i oglądałam dziś wózki. I mam dylamat. Delti Leo czy Roan Marita... Ech... Gorzej jak z wyborem samochodu ;-)
Fotograf przysłał nam rozkładówki do albumu. Wyszło ich ponad program (o 6) a i tak nie wziął wszystkich wybranych przez nas zdjęć. Jednocześnie podał kilka propozycji rozwiązania problemu i aktualnie czekam na cennik rozszerzonego albumu. Ale wygląda ślicznie :-)