reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Trochę sobie pospałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Trzy godzinki :-p:-p W ogóle ostatnio czuję się jak na początku ciąży - cały czas chce mi się spać :confused2::confused2:

Daria się trochę uspokoiła i tez sobie pospała :tak::tak:

A co do jej wychodzenia, to póki co dostała zakaz... Do wtorkowego wieczoru ma siedzieć grzecznie w brzuchu... bo jednak zależy mi na tym, żeby rodzic w "moim" szpitalu... jakoś się już do niego przywiązałam, poza tym znam lub kojarzę wielu lekarzy stamtąd... No i jakoś nie widzi mi się jeżdżenie po całym mieście i szukania dla siebie wolnego miejsca na porodówce... :confused2::confused2:

Kurczę... u mnie nadal problem wózkowy :no::no: Nie mam pojęcia co chcę, za ile, czy nowy, czy używany... :confused2:

Ciekawe dlaczego myszy nie ma... może postanowiła mnie wyprzedzić :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!

Wpadam na chwilkę ;-) tylko się zameldować.

Lucy teraz odczytałam, ale nie odpisywałam bo nie chciałam w razie czego obudzić.

Daa bardzo chętnie z tym wyprzedzaniem, ale nic na to nie wskazuje ;-)

zjola a gdzie Ty ?!?

Pozdrawiam!Będę jutro!

Na jutro też zaplanowałam pakowanie torby :-D chyba najwyższa pora... bo miałam to zrobić już 2 tyg temu.

Witam:-) U nas ciągle szaleństwo zakupowe. K. wziął mnie do sklepu i kupiliśmy łóżeczko, materacyk i przewijak;-) Póki co nie rozpakowujemy teraz, bo za wcześnie. K. stwierdził, że mogę urodzić wcześnie, a on sam wybierać nie będzie;-) w sumie to ma rację, bo dużo rzeczy mamy i dla mnie chodzenie po sklepach to nic przyjemnego ostatnio. Praca zabiera mi ostatnie siły, więc zakupy już nie dla mnie teraz, a tym bardziej za miesiąc czy dwa. Muszę poszukać jeszcze jakiejś pościeli. Mi się za bardzo nie opłaca kupować na allegro, gdyż koszty wysyłki za granicę są nieopłacalne.:confused2:
Pati super, że synek zdrowy:-)
Carri, monitor oddechu poleciło nam kilkoro znajomych właśnie. Ja sama nie wiedziałam, czy się przyda, ale zachwalali więc się zdecydowaliśmy.
Ola81, ale duży już Twój synek:tak:
daa, trzymam kciuki by Daria poczekała do wtorku;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Na jutro też zaplanowałam pakowanie torby :-D chyba najwyższa pora... bo miałam to zrobić już 2 tyg temu.
To to już czytam chyba dłużej niż od 2 tyg :-D:-D:-D Może jak się spakujesz to Szymon poczuje się bezpieczniej i zechce wyjść :-p

Daaa - trzymam kciuki by wszystko poszło zgodnie z planem
Jeżynka - a ma ebay'u? No i ma facet rację, jeszcze potem nie spodoba i się i będzie problem ;-)
Ola** - jestem ciekawa czy wytrzymasz bez kupowania te 2 miesiące :-p
Carri - z tym monitorem to słyszałam, że jest tak, że jak dziecko się ześlizgnie z maty gdzie są diody i zaczyna piszczeć to mamuśki nie raz potrafią porządnie wystraszyć, ja się zastanawiałam, a potem powiedziałam, że nie ma co wariować, ale jakby nie patrzeć jest to sprawa indywidualna :tak:
Ewelina - super masz mężulka :tak:
Kaira, Aniołki, Julitka, Martusionek, Ola81, Pati, Agniesia, Annas, Zjola - pozdrawiam i ucałować brzuszki ode mnie, jak dacie radę :-D
Kasikz - Pola śliczna
Just - myślę, że aż tak różne te szkoły nie są, gdzieś tam się przeplatają schematy :tak: Ważne, że każda mama dla swojego maleństwa chce robić jak najlepiej :tak:
Aneczka - A. znalazł mi w necie ten film o uspakajaniu dziecka, mam cały, ale jeszcze nie obejrzałam, ucałuj Alana
She - jak tam księgowanie? Z Emi lepiej?
Agatka - a ja ominęłam moment i nie doczytałam, czy do Ciebie @ już doszła? Karmisz jeszcze Alicję, a jak tak to kiedy, te mleczne pokarmy o których pisałaś to jeszcze cyc czy już butla?

U nas walka o mleczko nadal, chciałam wczoraj zakupić sondę, by karmić cycem + sonda by rozbujać laktację, a Ada byłaby najedzona, ale nie mieli w żadnej aptece, ba nawet nie słyszeli i jeszcze babka dzwoniła przy A. do hurtowni i nie ma :szok: Muszę dzisiaj jak będę w Poznaniu się rozejrzeć kurczę. Wieczorne mleko starczyło, Ada obudziła się o 4 do jedzenia, ale karmienie trwa dłużej i jest bardziej nerwowo.

Skutkiem walki o mleko od hmmm chyba już 5 dni jest to, że zmęczona tym faktem pozwoliłam Adzie spać w naszym łóżku i całe wcześniejsze nauki poszły w las, jestem wściekła na siebie.

I wczoraj minęło Jej 10tż jak dobrze policzyłam :-p a od tygodnia jest bardziej nie wiem nerwowa, bo strasznie kręci głową prawo-lewo i tylko głową, albo tak wywija rączkami, że hej. Do tego jak je cyca to potrafi przysnąć i nagle cała podskoczy jakby Ją ktoś wystraszył.

No nic muszę chyba Jej troszkę więcej czasu poświęcić, bo ostatnio troszkę przestałam do Niej mówić o wszystkim i o niczym i może brakuje Jej mamy gaduły, która to zawsze była przy Niej.

Ostatnia edycja:
Witam się piątkowo...z myślą, że jeszcze 2 tygodnie i zobaczę mojego Skarbka :-D

wpadam na chwilkę z mała kawusią...poczytam co tam wczoraj u Was i zmykam.
Tak właśnie wczoraj sobe uświadomiłam że czasu mam niewiele a spraw jeszcze sporo do załatwienia.

Byłam w środe u koleżanki która niedawno urodziła...jejku przerażona jestem jakie te dzieci, on ma już 4kg, są małe. I autentycznie nie wzięłam go na ręce bo się bałam... pocieszają mnie tylko wszyscy że ze swoim jest łatwiej. Oby bo nie wiem jak to będzie.

Wczoraj zrobiłam już wszystkie zakupy i teoretycznie mogłabym się dzisiaj zacząć pakować...ale chyba się nie zbiorę jednak tak jak planowałam jeszcze wczoraj. Poza tym to chyba wolę to robić z W, coby wiedział co zabieram.

Dobra to lecę czytać.

zjola a Ty co się nie oddzywasz ??!?

Witajcie kochane, wczoraj miałam trochę pracy, a potem miałam już wszystkiego dosyć. Dwa pokoje skończone teraz całą reszta i pokoik malej. Mój A ma l4 bo chory, obiecał jak się lepiej poczuje zacznie działać.Życzę Wam miłego dnia i całuje wszystkie bobaski:*

Mysza a ja juz myslalam ze .....:-p Ty sie lepiej spakuj bo jak tak dalej pojdzie to Cie Szymon zaskoczy:))))))) a co do trzymania na rekach takiego malenstwa to ja przed swoim Miloszem nigdy nie trzymalam noworodka na rekach a ze swoim jakos poszlo, jednak natura:))
Lili podziwiam upor i konsekwencje w uzyskiwaniu mleka, ja bym sie juz poddala co zreszta zrobilam i dokarmiam.
ola** popatrzylam na Twoj suwaczek:szok: juz blisko coraz blizej a jeszcze niedawno ja bylam na tym etapie. to teraz juz pewnie jestes spokojna?:happy2:

Lili pierwsza @ 17 sierpni a druga 17 września. Nie karmię cycem bo jeśli Ala nie chce to niech nie je -nawet mojego zamrożonego mleka nie chce więc po co mam ją zmuszać -mrożonki spłyną do Wisły ot co:-(
U nas posiłki wyglądają tak
jak wstanie butla (choć najwygodniej dla mnei jest nakarmić ją ok 5 żeby następny posiłek był o 9)
o 9 kaszka
o 12.30 bakuś
0 16
(tu ok 17.30 podaję np trochę owoców, albo trochę drugiego dania chyba że tak mi się coś przesunie ze Alicja nie chce jeść)
o 19 butla (bo zmieniliśmy jej godziny spania -mało śpi w dzień więc idzie spać o 19 -rano wcale nie śpi przez to krócej

Gratuluję wizyt i dobrych wieści
Pati faktycznie drobny dzidziuś ale polecam krówki:baffled: Ala się na nich upasła ze hohoh:-D
Daaa no tak przed porodem jest -żeby siły zebrać
Czytam as ale ostatnio tyle na głowie że nie każdej odpisuję -ale każdej kibicuję i jestem z Wami;-)

reklama
Witam, ja tez piję kawkę z rana, bo strasznie senna jestem, a muszę coś zaraz na mieście jeszcze załatwić. Przedwczoraj jak K. przyłożył rękę do brzucha przed snem, to mały zaczął tak wariować, że K. się wystraszył i myślał, że małemu coś jest:-p Nie spodziewał się takich wygibańców, szczególnie, że dotąd czuł jedynie pojedyncze kopniaki:-p
Mysza, ja tez widziałam ostatnio synka znajomych i taki maciupki był:tak: dlatego postanowiłam, że na pewno zakupię rożek, by przynajmniej K. się nie bał trzymać małego:tak:
Lili, nie wszystko na e-bayu się opłaca. Mi już tylko pozostała pościel z większych rzeczy i wanienka, a to bez problemu kupię. Zrobię listę, pójdę do sklepu i zakupię potrzebne rzeczy i będę miała z głowy. Trzymam kciuki za mleczko!!! Jak to jest, że teraz tak dużo osób naokoło ma problem z utrzymaniem pokarmu:confused: Mnie mama karmiła 1,5 roku:szok: Ja jak pokarmię miesiąc to już będzie dużo.
Zjola, trzymam mocno kciuki:-)
Dziewczyny, ile kupowałyście ochraniaczy na łóżeczko?? Nie wiem czy 1 wystarczy czy lepiej kupić 2 na zmianę?

Do góry