reklama

Wieści od cieżarówek

to dobrze, że nie przymarzłaś na dłużej;)
miałam ktg przy okazji wizyty w szpitalu, gdzie miałam mieć zrobione EKG, ale się pozmieniały plany;)a tak szczerze mówiąc to nie wiem od którego tyg się robi zapis..

reklama
Ewciu u mnie tez zaczal padac snieg...
Pozniej wyjde jeszcze raz z mala niech zobaczy po raz pierwszy snieg:-)

Martusionek mi sie po porodzie doslownie lalo...Nie sadzilam,ze az tyle tego bedzie...
No,ale pewnie nie u kazdej kobiety waglada tak samo...

hejka,
tak rzuciłam okiem co tu u Was słychać, i tak:
- oczek dziecku lepiej rumiankiem nie przemywać, bo może być uczulone. lepiej solą fizjologiczną i przemywać czyli polewać oczko, bo ja na początku nasączałam gazik i nim przecierałam, ale to jeszcze bardziej pogarszałam ropienie oczka. Najlepiej takie ampułki 5 ml kupić.
- gacie siateczkowe :tak: można prać, migiem schnął, więc nie ma co z ilością przesadzać.
- pierwsze siku najlepiej pod prysznicem, bo ma się stracha, a lecąca woda pomaga :-)
- bepanthen nadaje się i do pupy i do sutków, tylko bepanthen to profilaktyka, a sudocrem to już jako lek, czyli jak pupka się odparzy, otrze itp.

a co do ilości krwawienia to u mnie właściwie tylko po pierwszej nocy było dużo,a potem to tak bez przesady, więc nie zawsze musi zalewać, ale tak czy inaczej giga-podpasek sporo zużyłam ;-)

uważajcie na siebie brzuchatki w te śniegi!
pozdrawiam serdecznie :-)

Ostatnia edycja:
Agnieszka- no to Julcia będzie miała frajdę :))

ze mnie także się strasznie lało...
pielęgniarki, to w pewnym momencie jak jeszcze nie mogłam wstawać wzywały lekarzy...
ale to pierwsze dni takie były...
później było ok...

Julitko-
no właśnie Ty miałaś mieć w środę ktg...
ja przez tę moją wizytę całkowicie zapomniałam...
i co tam w szpitalu było?

Lucy-
ale z Miłoszka jest słodziak!!!

Ostatnia edycja:
Just, ja to w ogóle do oczek to słyszałam, że kwas borny...
Ewcia, ja poszłam na echo i ekg a wyszłam z ktg:)ale wsio ok:)dzięki. a czemu wielorazowe gaci Ci się nie sprawdziły?

Oj jestem ale jakos nie tryskam energia ani humorkiem :baffled:

Martusionek widze ze zakupy sie udały...Co do podkałdów to polozna mówila zeby kupic jedna paczke góra dwie , napewno jeszcze kupie podpaski ,ochraniacze na sedes
Co do lewatywy u nas nie jest zalecana wiec czopków nie bede kupowala

Julitko ja napewno bede kupowała bepanthen połozna powiedziała ze na poczatku to jest lepsze niz sudocrem a i ma podwójne działanie czyli mamie pomaga i dzieciatkowi
Co do majtek jednorazowych to bede kupowała je jedna paczke, i napewno tamturose

Just dzieki za pare rad !!

Ide , bede pozniej, poloze sie wiec moze humorek mi wróci

Dziewczyny!!!!!!!!!!mam newsa od Oli!!!!!!!
cyt:"na ktg kazali mi coś zjeść i wrócić za godz.drugie zrobili, nadal było tak samo, tzn mało ruchliwy.na fotel posadzili 4cm rozwarcia.leżę na porodowej.skurczy nie czuje.sama się przywiozłam:)" i kolejny po 7min "pęcherz płodowy mi przebiją.2/3 porodu za mną podobno a ja nic nie czuję.Buziak dla wszystkich:)"

Poszlam do sklepu zobaczyc za kurtka oczywa na takiego hipopotama nie maja:szok::szok::eek: jadac autem wjazd przejechalam tak slisko bylo do tego jakas schize mam powiedzcie mi dziewczyny jak u was ze sluzem bo juz mam schize ze mi sie wody plodowe sacza :angry::szok::-( taki jakis rzadki sie zrobil (na poczatku ciazy tez tak mialam ze tylko z wkladkami chodzilam bo jak w jakims momencie polecialo to tak jakbym po puscila) zas przestalo i teraz znowu tak mam a ja juz sie obawiam, wszystkiee sposoby na saczenie wod wyprobowalam ktore podawalyscie i na lezaco jest gut jak chodze aby.... albo kurcze moczu nie trzymam i po puszczam ?? ostatnio dwie noce tak mialam ze ledwo siku zdazylam tak jakby maly gdzies dusil... a ogolnie od jakiegos tygodnia musze w nocy siku wstawac (zawsze wytrzymywalam a teraz nie) ratujcie??

ola a jednak :-)

witam
melduje sie nadal w dwupaku :-D a juz jutro bedzie donoszony bobasek :-D

julitko bepanthen trzeba tez zmywac z brodawek-pisze w ulotce ;-), ja mam kupione 4 opakowania tych duzych podpasek i jeszcze ceraty na łóżko bo u nas bez majtow trzeba byc, ale ja kupilam sobie i te siateczkowe i te jednorazowe bo gosci w szpitalu przyjmuje sie w innym pokoiku wiec jak ja tam mialabym zajsc bez matow? a pozatym w nocy to sie tak krece ze pewnie bym wszystko zabrudzila to wole jednak spac w takich majtach... w dzien to moge z golym tylkiem lezec.
jankesowa ty poczekaj az dobrniesz do 30tc to wtedy poczujesz co to popuszczanie-wystarczy jeden porzadny kopniak malego i nie ma znaczenia ze bylas siku 30 minut wczesniej... bez wkladek sie nie obejdzie, ja biore teraz jeszcze globulki i to dopiero jest wkurzajace bo ciagle cos wycieka... a zebym to ja wiedziala czy to wody :/... wg mnie raczej te tablety
no nic mykam do pisania pracy papa
ps:ewitka dopisana do listy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Julitko- wybacz...
dziś jestem zakręcona miało być ekg...

A te gacie nie przypadły mi do gustu...
i wolałam w normalnych chodzić:tak:

Ola super!!!

Jankesowa-
u mnie sluz jest rzadki i to bardzo i taki białawo przezroczysty i jest go sporo...
Też się bałam, że to wody, a na usg ilość wód była bez zarzutu:tak:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry