reklama

Wieści od cieżarówek

Ola PM, to Ty już też na walizkach:)

Torbę spakowałam w sobotę, brakuje dołożenia kilku drobiazgów i mogę rodzić..Ale teraz nie moja kolejka :))

od 16.06 mamy jednego faceta wiecej na swiecie:) 3160g i 56 cm człowieka.do Oli na razie nikogo nie wpuszczają, a Synek poznaje się bliżej z Tatą:)

OLA - moje gratulacje!!!

Ola_PM to ciekawe czy w święta będziesz już tulić Basieńkę czy raczej po świętach.

Gosiu - ja czuję, że na święta będziemy już w trójkę :))) Brzuszek mi już opadł, pojawiają się bóle @..No i cały czas jestem na dużej dawce rozkurczowych - pewnie jak lekarz każe odstawić to się zacznie :)

OLA_PM, fajno, że się odezwałaś :tak: Też juz prawie jedną nogą na porodówce ;-)

Postaram się Was częściej podczytywać i odpisywać :)

Julitko- niestety w 2011 jeszcze 7 dni tacierzyńskiego od 1.01.2012 będzie 2:) No i należy się jeszcze nam dodatkowy urlop 2 tyg, ale nie jest obowiązkowy.Wniosek należy zgłosić w terminie nie krótszym niż 7 dni przed rozpoczęciem korzystania z tego urlopu. Pracodawca nie może odmówić uwzględnienia tego wniosku.

Mężowi przysługuje jeszcze coś takiego jak 2 tygodnie opieki nad żoną ( po porodzie ) i jest wtedy wypisywane normalne zwolnienie - niestety płatne tylko w 80%-tach

reklama
Dzień Dobry,
u mnie kolejny beznadziejny dzień się zaczął...ból głowy...mierzyłam ciśnienie 130/90 - w życiu takiego nie miałąm, zawsze książkowe 120/80, nie wiem czy to lekkie podwyższenie, by powodowało takie bóle, tym bardziej, że wczoraj mierzyłam i było ok....ech...będę musiała powiedzieć o tym gince, przy kolejnej wizycie...
Sorry, że tak o sobie, ale jestem rozdarta przez ten ból...

Miłego dnia!

Witam!
No i mnie zasypało na maksa:-D śniegu po kolana mam , ale i tak dzisiaj sma nigdzie nie idę M jak wróci to podrzuci mnie do apteki po resztę rzeczy. A jutro - 20 ma być, chyba mieszkam na "syberii"
AnnaS coś na ten temat wiesz co nie?
Wstawiłam pieluchy do prania Tomcia gotuję barszczyk i będę kończyć obraz dla cioci i dziś wyślę myślę,że będzie się im podobać bo to taka moja wdzięczność za ubranka które mam od nich dostać i od razu prezent bożonarodzeniowy:)
Nawet bratanek został w domu i sobie bryka po podwórku uwalony cały w śniegu bo robi orzełki w ogrodzie a zostawili go temu bo zaspy i jak będzie szedł to nałapie się zimnego powietrza i będzie zaraz chory a on takie wyczynia szaleństwa jak mój pies, który wsadza cały łeb w śnieg i ryje i się tacza , bo owczarki to chyba śnieżne psy:)

Olu_PM zaglądaj do na częściej!

Ola 81 do 3 grudnia już nie daleko super i będzie Przemuś z Wami:tak:

Pati a u ciebie Torba spakowana do szpitala?
A wzór doszedł bo nie wiem?

Miłego dnia i uważajcie na siebie!!!

Ewelina - pomierz ciśnienie co 2 godziny i zapisuj każdy wynik i pokaż to gince przy wizycie. Będzie to jakieś miarodajne bo jeden wynik nic nie daje. Po za tym proponuje powylegiwać się pod kocem i herbatkę z rumiankiem :)

Martusionek - ihih..poprać pieluchy to jedno ale poprasować je ładnie to drugie :) Ja już jestem po i myślałam, że jajko zniosę prasując te pieluchy. Aż mój mąż się śmiał bo co chwilę przerwy robiłam na odpoczynek :) i nic nie mów o tej temperaturze bo to zwątpić można - zamarzniemy. Wczoraj wieczorem stwierdziłam, że gdyby zaczęło się coś dziać u mnie to nawet karetka by nie dojechała - korki podobno okrutne w centrum były..

Ostatnia edycja:
Ewelina - ja miałam robić 8 pomiarów dziennie i to tak wychodzi mniej więcej co 2 godziny. Mam nadzieję, że nie nabawisz się, żadnego nadciśnienia i że to taki jednorazowy skok - na pogodę..

Teraz będę Wam nadprodukcję robić :) na CPP nie mogę się znaleźć a nadmiar wolnego czasu na zwolnieniu skutkuje okupowaniem komputera. Idę na śniadanko :)

Ewelina - ja miałam robić 8 pomiarów dziennie i to tak wychodzi mniej więcej co 2 godziny. Mam nadzieję, że nie nabawisz się, żadnego nadciśnienia i że to taki jednorazowy skok - na pogodę..

Teraz będę Wam nadprodukcję robić :) na CPP nie mogę się znaleźć a nadmiar wolnego czasu na zwolnieniu skutkuje okupowaniem komputera. Idę na śniadanko :)

Też mam taką nadzieję, że to pogodowy skok ciśnienia :zawstydzona/y:

A produkuj...produkuj, tyle czasu Cię nie było, to z chęcią poczytamy :-D
Smacznego :)))

Ola PM- miło że sie odezwałaś, widz że u ciebie końcóweczka i będziesz tulić Basieńkę. Wiem ze tatuś jeszcze 2 tyg na zwolnieniu może być, ale wszystko zależy od lekarza, mój będzie ze mną w domu siedział ponad miesiąc niech się męczy.
Ewelinko jest zmiana pogody temperatury, i dlatego te skoki ciśnienia i ból głowy. Z doświadczenia wiem ze niejdokrotnie ciśnienei jest w normie a dosłownie po 5 minutach jest nadprogramowe. Ola dobrą radę i dała
Martusionek-kiedy się spodziewasz paczki??
A ja dziś wyspana, tylko ten katar mnie dobija męczę sei z nim już od września.w domu jeden wielki syf bo zaczyna coś robić, JA biorę sie za prasowanie pościeli. ta moja niby 100% bawełny ale nawet po praniu twarda:( Tak na początek mam śpiworki ale czy mała w tym będzie chciała spać zobaczymy.

Smacznego śniadanka Olu ja już po . a przy wczorajszej pogodzie to chyba by naprawdę byłby problem z dojechaniem. Ja pytałam się swojego M czy mnie zawiezie na porodówkę czy karetkę bezie wzywał i powiedział, ze on się boi mnie wież bo mu w samochodzie urodzę ;)
A pieluchy poprasuję ubranka poprasowałam to pieluchom dam radę :)
a dziś rano załamałam się jak stanęłam na wagę już nie będę na nią wstawać +13,5 :(((((

Kaira paczka ma przyjść na początku grudnia ja myślę ze tak w okolicach 8 gr. nie mogę się doczekać bo to są dwie paczki ubranek , część dla bratowej ale większość dla mnie :) No i jakieś prezenty od moich ciotecznych braci bliźniaków. Tam mam wyprawkę do szpitala dla Tomusia jakiś kombinezon z kapturkiem jak głowa misia. Jak przyjdzie to powstawiam Wam fotki:)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry