reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

Katkaa ogromne gratulacje, akurat o Tobie dziś myślałam.

Annas jak Ola** rodziła i nawet ja to engerix w Polsce niestety nie był dostępny. Czyli teraz już jest, skoro Ci farmaceutka zamówiła. A chyba musisz od razu w szpitalu zgłosić, żeby to odpowiednio przechowali.

reklama
Gosiu pani sprawdziła w sieci aptek i we wszystkich tylko jedna była dostepna, więc nie wiem jak będzie z dalszymi dawkami.. tak pomyślałam, ze moze w aptece mi przechowają, bo u nas w szpitalu chyba nie lubią pacjentek, które wydziwiają. Ostatnio była para ze swoja szczepionką i im nie podali (wiem od koleżanki położnej, była tym bardzo oburzona) Śmieszne to, ale tak bywa na prowincji...

annas ja nie zdobyłam w końcu niestety.(ale u nas tragedii nei bylo bo szczepili hepavaxem czy jak to tam się zwie a to jeszcze do przeyżycia choc gorsze od engerix. nawet teraz szukałam bo tez by mi się przydała zeby oddzielnie zaszczepic żółtaczke a oddzielnie tą dużą szczepionke 5w 1.a ze nie zdobyłam to zaszczepilam małego dzis infanrix hexa czyli 6w 1 z braku laku,b to jest własnie na engerixie chociaż.co do przechowywania powinno być na opakowaniu napisane bo ja nie jestem pewna prawde mówiąc więc nei chcę wprowadzić cię w błąd.dobrze w torbie która trzyma temperature i w lodówce oczywiście. lepsza jedna dawka niż rzadna bo nawet jak nie zdobedziesz dalszych to możesz szczepić np ta 6w1 jak ja zrobiłam bo ona jest na engerixie.

Alicja - a dzisiaj? Czy teraz czekamy do poniedziałku? Chyba muszę ogródek w weekend przekopać, bo już mnie zaczyna nosić :-p

Katkaa - gratulacje, super, że mamy kolejnego dzieciaczka, a imię przecudowne :laugh2:

Annas81, Jankesowa - a Wy już też tuż tuż, Jankesowa a tyle co weszłaś na wątek i był 10tc :szok:

Dzień dobry:-)
Ilonko wczoraj już nie miałam siły czekać, czekam dziś...
Dzięki Ola, zobaczymy jak to będzie, chyba w aptece dadzą jakieś wskazówki do przechowywania.
Lili no tuż tuż... a sama wiesz jak to na końcówce,, już blisko a jednak martwisz się, żeby wszystko było dobrze. Przyznam się tez Wam, ze u mnie trochę w lesie. Komoda synka jeszcze nie zrobiona (stolarz obiecał na początek marca, mamy 18), łóżeczko wczoraj wysłane, pranie do końca niezrobione, kosmetyki jeszcze w sklepie a torba wiadomo... w szafie:) Jedyny plus- fryzura zrobiona:-D Niemniej troszkę pracy mnie czeka, bo w między czasie obrona, ale to dobrze, może szybciej zleci.
Alicja mówisz, ze do poniedziałku czekamy.. hmm ciekawe co na to dzieć, hihi! Swoja drogą zobaczcie takie to małe a już nami rządzi:tak:
Głaski w brzuszki:)

cześć słoneczka, dziękuję za kciuki i proszę o jeszcze, bo są niezastąpione
wróciłam o 23:30 więc nie miałam siły, żeby pisać co i jak

Dzidziuś żyje i miewa się dobrze :) serduszko ładnie bije :)
ma 16 mm :)
dostałam płytkę z bijącym serduszkiem naszego malca i fotkę :)
ginek założył mi kartę ciąży, termin porodu mamy na 1 listopada :)
luteina+clexane+kwas foliowy mają lecieć, wizytę mamy za 3 tygodnie,
ale umówiłam się z lekarzem że za 2 tygodnie mogę przyjść na samo usg :)
troszkę się uspokoiłam :)

Katkaa gratulacje!!! jesteś dzielna

Ilonko czekałam w napięciu! To cudowne wieści! Trzymam kciuki, bo pamiętaj ten rok należy do nas :) Wszystko będzie ok. Pozdrów maluszka i trzymajcie się ciepło. Buziaki.

reklama
Ilonko super, super, super! Bardzo się cieszę! I "pocieszę" strach będzie do końca, tylko to rożnego rodzaju strachy:))) Wiesz co jeszcze, mamy za co dziękować Bogu.. mozemy sie bać, bo mamy o co.. dużo kobiet jeszcze czeka na tę chwilę.

Do góry