reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

Witajcie dziewczynki.
Lekarz kazał mi zapisywać częstość występowania skurczy ,wtedy kiedy leżę i kiedy jestem aktywna ....
od rana to robię i...
Jak leżę idą średnio 3 skurcze na godzinę ,a czasami 4 ,a jak wstaję to i skurcz co 5 minut :szok::szok::szok:
Niestety wstawać też muszę ,bo choćby do WC i po takiej wędrówce moja stabilizacja trwa ok.godzinę do tych 3 skurczy ...
Masakra jakaś ...:sorry::sorry::sorry:
Ogólnie nie jest źle ,właśnie niedawno dzwonił do mnie profesor zapytać jak się czuję i czy skurcze chociaż trochę odpuszczają :szok::szok::szok::eek::eek:.
Powiem szczerze ,że tego to się nie spodziewałam ,że od wczoraj będzie o mnie pamiętał ,mając tyle pacjentek w poczekalni...:rofl2::rofl2::rofl2:
Oczywiście stwierdził,że najchętniej to by mnie widział na oddziale u siebie ,bo wtedy byłabym bezpieczna ,ale ze względu na okoliczności daje mi ostatnią szansę i zostawia na poprawę w domu .:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hej,
patka, ale duża ta Twoja córcia :szok: pewnie jeszcze z 1 kg jej przybędzie. Ciekawe ile moja waży, za tydzień mam usg, to się dowiem, ale kolosa się nie spodziewam. Co do przygotowań - poprane mam wszystko, ale nie poprasowane. Mebli dalej nie mam, więc nie mogę nic urządzać, torby też nie spakowałam....
nadalka, witaj...Rozumiemy doskonale Twój stres. A przyjmujesz jakieś leki w tej ciąży? Znasz przyczynę poronienia? Zaglądaj do nas, w kupie raźniej :-)
As, te Twoje skurcze nie wyglądają ciekawie :crazy: w razie czego jedź do tego szpitala.

Ja dzisiaj kończę 35 tydzień :-) Jestem już dużo spokojniejsza, bo wiem, że w razie czego mała by sobie poradziła. Potem zrobię zdjęcie brzuchola i Wam wstawię.

przez 10 dni brałam tylko luteinę a teraz nic... wtedy konkretna przyczyna poronienia nie była znana, lekarz mówił że różne czynniki na to wpływają - ja podejrzewam że to był stres, to była pierwsza ciąża , miałam 19 lat, zaszłam w ciążę z chłopakiem z którym byłam dopiero 4 miesiące... bałam się powiedzieć rodzicom, mój chłopak wcześniej powiedział że jak będę w ciąży to ze mną nie będzie więc to podwójny stres .... i tak wyszło...

witam sie i ja po dlugiej nieobecnosci
czytam was codziennie ale czasu brak na odpisywanie
mala jest na etapie wzdec i braku kupki juz 4 dzien i tak troszke sie meczymy z tym dzisiaj poszedl czopek glicerynowy i puscilo no ale zobaczymy jak bedzie dalej a tak pozatym to rosniemy zdrowo juz mala ma 5 kg i dalej puchnie:-D musze:shocked2:ja juz dokarmiac butla bo z cyca juz jej zamalo :-D
a oto moja kluseczka 1325195869992.jpg
As te skurcze nie bardzo mi sie podobaja ja takie mialam przy wiktorku i wiesz jak sie to skonczylo ja na twoim miejscu bym poszla na oddzial niech by cie mieli pod okiem fachowcow
kahaka no no juz niedlugo a twoja Agula bedzie juz z wami
Ewelinko ja jeszcze ci nie gratulowalam synusia wiec teraz to robie i przystojniak z niego sliczny jest:-)
Lili zajefajnie ze wszystko jest ok teraz to tylko do wrzesnia:tak:
klaczku maly niezle przybiera widze ze goni moja z waga super;-)
nadalka witaj z dziewczynami bedzie ci razniej i szybciej ci zleci okres czekania na dzidzie
reszcie przesylam buziolki
zmykam karmic moja glodomorre:-D
pa pa

Dzieki, Ewitka. Karol w istocie rosnie jak na dorzdzach, az milo patrzec jak sie zmienia i rozwija. Co do bolu brzucha po porodzie... Mam wrazenie ze po kazdym kolejnym macica bardziej daje w d... przy obkurczaniu. I jestem tego wrazenia pewna.
As, lez spokojnie i nie kozakuj - najwazniejsza teraz jest Karolcia.
Nadalka, kazda z nas sie bala i boi. To juz normalne. Ale wiara i nadzieja czynia cuda - majac nadzieje na cud, wierzymy ze tym razem sie uda i udaje sie.
Kahaka, juz bliziutko... I masz racje ze jakby cos to malenka juz sobie da rade, ale przeciez jeszcze troche razem wytrzymacie.;-)
Kasia, mocno puchata ta Twoja glodomora!:-D No, nie wiem czy dogonimy z waga, ale mozemy sie postarac - do 5kg brakuje nam jeszcze ze 30dag.:-) Karol sie rozkreca z jedzeniem, w nocy poprawial cyca 120ml flachy, az musialam mu dorabiac bo nie przewidzialam takiego rozmiaru glodu.Dzis przez dzien pompuje co 2-2,5h po 120... Producent mieszanki zaleca 6 posikow na dobe po 120ml, oczywiscie o zakasce z cyca nie wspominajac... Chyba by mi dziecko rece ogryzlo!:eek:

As - co u Ciebie? kurcze...martwie się...

Kłaczek - Karol jest cudny.....ja cały czas oglądam Wasz filmik i zazdraszczam.....:-)

Zjola - jak zajrzysz...to napisz co u Ciebie? zbliża się termin zabiegu...będę bardzo mocno trzymała kciuki....a zaraz po zaskakujesz :tak:

Witajcie kochane .
Dzięki za troskę .
Kolejny dzień do przodu .
Nie jest gorzej ,a to znaczy ,że jest lepiej ... :-):-)
Skurcze jeszcze są ,ale zdecydowanie słabsze i krótsze .
Do wieczora mam jeszcze czas .Być może się wyxiszą na tyle ,że Fenoterol mnie ominie :baffled::baffled:
pozdrawiam wszystkich ,buziaczki
Wracam do łóżka .

EwelinaK kochana moje Gratulacje,Szymonek jest cudowny,sliczny maluszek :-)
kasiuleczka sliczne malenstwo :-)
Lilijanna gratulacje,super wiesci,najwazniejsze ze wszystko jest w porzadku ;-)
kasia Agatka jest urocza,slicznotka z niej :-)

reklama
Natalka witaj, gratuluje maluszka w brzuszku, zostań z nami, razem zawsze raźniej J
kahaka to widzę, że z przygotowaniami jesteśmy na podobnym etapie, damy radę J mam nadzieję ;)
Moja córcia faktycznie duża, to jest jedna z przyczyn cesarki, niestety, ale już się z tym pogodziłam (Lili i Jankesowa mi w tym pomogły - dziękuje dziewczyny)
kasia2011 śliczniutka ta twoja pociecha J
kłaczku ale głodomorek z Karolka, faktycznie do 5 kg niedługa droga J
As odpoczywaj kochana, trzymam kciuki, żeby te skurcze mineły

Ja dziś odpoczywałam, mój M pojechał za granice na 4-5 dni i jak wszystko się ułoży to będzie tak jeździł co tydzień i na wekeend wracał. Wiadomo więcej kasy będzie, ale w złym czasie zaczął, bo chyba go nie będzie jak będe rodziła :-( Martwi mnie to :-(

Do góry