reklama

Wizyty u pediatry

Ja też jestem w stresie bo dziś moja pediatra potwierdziła, że z nóżkami nie jest u nas dobrze :no: Lewa faktycznie wygląda na krótszą i koniecznie mamy iść do ortopedy :-(
Ale zapisanie się gdzieś graniczy z cudem, wszędzie trzeba czekać minimum miesiąc, takie terminy :wściekła/y: Do jednej już jestem zapisana, wcześniej na trzecie już USG ale ta babka podobno nie specjalizuje się w bioderkach, a do takiej od bioderek nie ma zapisów do września, niby takie duze miasto a ze specjalistami problem :sorry:

reklama
Dziewczyny, a to macie zmartwienia :-(
Joasiek, ja mam nadzieję mimo wszystko, że jednak się okaże, że z nóżką wszystko w porządku. Jeśli jednak ortopeda potwierdzi faktycznie różnicę, to całe szczęście, że wypatrzyłaś to tak szybko, napewno coś zaradzi, bo różnica jest malutka.
Agusia, przypomniało mi się, że mój Damian jak miał 4 miesiące, to też na jego ciele powychodziły ropnie, co prawda nie takie zaognione, ale były spore (głównie wychodziły na rękach). Jak znikał jeden to pojawiał się nowy. W końcu zaniepokoiłam się (po jakimś miesiącu) i poszłam do lekarza. Akurat ropień był w stadium zasychania, więc nie mogli pobrać materiału do badania. Umówiłam się z lekarzem, że jak się pojawi nowy to mam przyjść. I nie wiedzieć czemu nie pojawił się już żaden. Do dziś nie wiem co to było. Mam nadzieję, że u Twojej małej zniknie ten wrzód bezpowrotnie.

a wiec bylismy
pani doktor ani nie potwirdziła ani nie zaprzeczyła moim obawą:sorry2: tylko odrazu dała skierowanie na posiew
zrobili nam odrazu w zabiegowym tylko nie wiem czy cos wyjdzie- nie znam sie:confused:
one nie mogły jej tego zrobic bo zaschło i nie miły jak bobrac:dry:
wiec wzieły igłe i przebiły ale jakies pare milimetrow od miejsca w ktorym był strup i moim zdaniem ropa
poleciała tylko krew z tego i to pobrały?
powiedziały ze jak ma wyjsc to wyjdzie????
czy miały racje ?
a w domu sama sprobowałam koło strupka zrobic dziurke i wyszła jednak ropa a nie tylko krew:baffled:

dostałysmy masc na krostke BACTROBAN(mupirocinum)

w poniedziałek wynik
zobaczymy:dry:

Równoczesnie ze skierowaniem do ortopedy ostatnio dostałyśmy też skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, bo Milutek od urodzenia jest krzywy.
Byłyśmy dzisiaj. I jestem mega zadowolona z tej wizyty :-) :-):-)
Panie rehabilitantka i fizjoterapeutka bardzo miłe, bardzo chwaliły Milenkę że jest ruchliwa i żywa ponad normę i że ładnie się rozwija :-) No ale niestety potwierdziły że jest baaaardzo powykrzywiana :crazy: Jak leży na pleckach to wykrzywia się w literkę S. Pani doktor zbadała też bioderka i stwierdziła, że ta krótsza nóżka wynika z tej krzywizny własnie i że bioderko prawdopodobnie jest w porządku, bo ładnie odwodzi.
Ale za 2 tygodnie mamy kontrolne USg bioderek a potem jeszcze wizytę u ortopedy.
W każdym razie dzisiaj zostałyśmy poinstruowane jakie ćwiczenie mamy robić aby Milutka wyprostować. 4 razy dziennie po 3 minuty. Trochę ciężko będzie, bo mała nie chce leżeć na pleckach i od razu na brzuch fika, a to ćwiczenie wymaga bezruchu przez 1,5 minuty na każdą stronę, ale jakoś sobie poradzimy :tak:
Powinno pomóc na tyle, że może za 1,5-2 miesiące skorygujemy tą krzywiznę.

W tej poradni były jeszcze 2 inne dzieciaczki... oba 5 miesięcy, czyli tylko 2 tygodnie młodsze, ale byłam w szoku jaka była różnica między Mileną a tymi dwoma dzidziolkami :szok: Milena od razu zaczęła się rozglądać, gaworzyć i śmiać się do wszystkich wkoło, wyciągała rączki do obrazków na ścianach i tych innych dzieci. A tamte dzieciaczki dosłownie nic......... zachowywały się jak 2 miesięczne dzieci które nie bardzo jeszcze kontaktują z rzeczywistością............. :szok: A na pewno były zdrowe, bo rozmawiałam z ich mamusiami. Tyle że mają tą samą wadę co Milenka i dostały podobne cwiczenia.
Przyznam że podbudowała mnie ta dzisiejsza wizyta i jestem dumna z mojego roześmianego i wszędobylskiego wiercipiętka!!! :-D:-D:-D

Joasiek, ze zdjęć w Waszej galerii widać, że Milenka to bardzo ruchliwa i ciekawa świata osóbka :-):-D. Rewelacja!
No a jeśli chodzi o dzisiejsza wizytę to musiał kamień spać Ci z serduszka. Trzymamy kciuki za Wasze postepy w ćwiczeniach. :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry