reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

widok córeczki wcinającej pierwszy raz jedzonko łyżeczką - bezcenny :-)

natalka%20je%20marchewke.jpg
bomba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-d:-d:-d:-d:-d:-d

reklama
Makijaże waszych dzieciaczków pierwsza klasa:tak::-D
Adiva ale Twój Piotruś to pucuś:-)

mój już jada codziennie marchewkę z ziemniakiem, bądź z jabłkiem. Za jakieś dwa tygodnie zaczynam wprowadzać obiadki wieloskładnikowe.
Poza tym od 4 dni wieczorkiem dostaje kaszkę z bobovity. Na 150ml mleka 2,5 łyżki kaszki.

A mi, idiotce, coś odbiło kilka dni temu i pozwoliłam jankowi wkroplic kilka kropli soku jabłkowego do buziaka Tuśka. Na szczęście to było dosłownie kilka kropli i skończyło się tylko wodnistymi kupami z dużą iloscią śluzu i ogólnie złym samopoczuciem przez 2 dni, ale już wiem, że moje młodsze dziecko wdało się w mamę i jabłuszko pojawi się najwczesniej po skończeniu pół roku. Ja po pół łyżeczki jabłka ryczałam cały dzień, kupkałam na zielono ze śluzem jak byłam w jego wieku. No nic, marchewka tez sobie pewnie poczeka, bo to nadwrażliwośc która Janek miał po tatusiu.

Reni sliniaki bez podszycia nawet na slinotoki sie nie nadaja bo zarz mokre.. Nigdy takich nie kupowałam zawsze z ceratka albo takie fartuszki...

Jak my zaczniemy wprowadzać nowe dania to wasze maluszki pewnie będą już obiadki na całego jadły:laugh2: U nas póki co tylko cycuś ale chyba zacznę po 4 m-cach bo Niuńka się za bardzo upasie:-D

reklama
ojoj jestem w szoku jak ten czas leci ,wasze dzieciaczki wcinaja juz pirwsze smakowitosci :)))
my jeszcze troszcze z tym zaczekamy
dzies po 5 miesiacu zaczne wprowadzac npo moze po 4 :tak:

Do góry