reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

Adiva - właśnie to samo czytałam o wodzie z kranu i gdzieś jeszcze napisane było, że na nerki źle wpływa. My jedziemy na Żywcu, bo to jedyna dopuszczona przez IMiD jaką jestem w stanie u siebie dostać. Tylko nie wiem jak długo mam na takiej wodzie gotować :eek: bo tego nigdzie nie wyczytałam...
My rybki też tylko ze słoiczka, bo mala może dostac z takiej rybki niewielką ilość i resztę musiałabym zjeść ja, a szczerze powiedziawszy nie przepadam za gotowana rybą, a w folii nie umiem dobrej zrobić :sorry: zresztą póki co, my tylko ze słoiczków :confused:

reklama
my jak cos robimy synkowi np.kaszke to na mineralnej... ale ogolnie jesli chodzi o obiadki to na sloiczkach organicznych jedziemy i Krystianek wcina wszystko! jak sie pare razy zdarzylo ze sloiczek byl jakis mdly w smaku to dodawalam starkowana gruszke i zjadal bez problemu! apetyt ma spory i miche kaszy lub duzy sloik obiadku popija jeszcze cycem ;-)

Ostatnia edycja:
Mamjakty i jak twoja rybka dzisiaj?

moja Karolka zaskoczyła mnie totalnie - ugotowałam jej porcję (jak zawsze na 2 dni)
ziemniak, marchewka, pietruszka + natka, koperek, fasolka szparagwowa + łyżeczka masła i odrobinka soli = zmiksowałam na zupkę i dodałam Solę
ta mała spryciula tak szeroko otwierała buźkę - pierwszy raz w życiu i zjada wszystko :szok::szok::szok: gdyby jeszcze było to wtrąbiłaby resztę

jestem w szoku tylko nie wiem czy taki dzień dziś miała czy tak jej smakowało :szok::szok::szok:
a ta rybka nawet nie śmierdzi - tez byłam zaskoczona :laugh2:

my poki co obiadki słoikowe ... dzis pierwszy raz młody dostał jogutr naturalny z słoikowa brzoskwinka i zajadał az miło..jesteżmy juz po jajówie na masełku, jajku na twardo, i szyneczce.. wszystko smakowało.. dzis Blackowy budyn zrobiłam ale młody nie chciał paszczy otwierac.. moze dlatego ze zasypiał zobaczymy nastepnym razem..
Wode pije prosto z butelki zywiec zdrój
co do filtrów to nie sa one az tak cudownebo filtruja składniki ktore sa niezbedne...

A co do gotowania na mineralnej to uwazam to za wielka przesadę ackolwiek sa rejony ze kranówa sie nie nadaje do picia np Niechorze sama sól... Ale to moje zdanie... i mam pytanie do tych mam czy kapia zatem dzieci w przegotowanej lub mineralnej wodzie bo przeciez przez skore tez przenika..

MADZIA ja uzywam mineralnej dlatego, ze u nas jest woda strasznie twarda i obrzydliwa! pozatym uzywamy jej tylko do kaszki lub do picia bo obiadki i deserki daje ze sloiczka, a do kapieli daje kranowe, ale z Oilatum...

Perla ale nie kap codziennie w oliatum bo to tez przesada.. młody juz nie taki mały i musi sie przyzwyczajac.. ja po dermatologach sie ostatnio smykałam wiec mam te tematy na bieżąco bo mojemu młodemu liszaje sie robia czasami..

Anik - młoda zjadła trochę rybki :tak: zobaczymy jutro czy się przyjmie :sorry: a następnym razem zrobię tak jak Ty :tak:
a Karolka faktycznie niezły apetycik miała :-)
mi zapach ryby samej w sobie nie przeszkadza aż tak bardzo - ja sama bardzo lubie rybkę, w każdej postaci :-)

MADZIA tylko troche sie boje ograniczyc to Oilatum bo woda u nas jest tak twarda i zakamieniona ze strasznie wysusza skore i nawet na naczyniach jak wyschna to normalnie taki az bialy proszek zostaje... a czego uzywasz do kapieli? jak mozesz to odp. na watku o pielegnacji...

dzis Blackowy budyn zrobiłam ale młody nie chciał paszczy otwierac.. moze dlatego ze zasypiał zobaczymy nastepnym razem..

no własnie ja też dziś póowałam z Blackowym budyniem ale bez powodzenia :-(
czy to normalne że jak wrzuciłam jajko to mi się takie farflocle porobiły??? Bo wyszłam na chwilę z kuchni zobaczyć na karolkę i wracam a tu pełno kuseczek :szok::-) no i nie wiedziałam czy tak ma być czy schrzaniłam na wejściu :laugh2:dodałam banana ale młoda wzgardziiła później wszystko zczerniało i już w ogóle nie chciała paszczy otworzyć więc dałąm słoiczek :baffled:
no i tez była śpiąca :tak::tak::tak::-):-):-)

reklama
A co do gotowania na mineralnej to uwazam to za wielka przesadę ackolwiek sa rejony ze kranówa sie nie nadaje do picia np Niechorze sama sól... Ale to moje zdanie... i mam pytanie do tych mam czy kapia zatem dzieci w przegotowanej lub mineralnej wodzie bo przeciez przez skore tez przenika..
Ja robię na wodzie mineralnej kaszki i daje ją do picia, ale przegotowaną. Kąpie oczywiście w zwyklej wodzie. Jeszcze nigdzie nie czytałam zelecen, żeby kąpać inaczej, za to wszędzie piszą, żeby dzieciom przygotowywać posiłki na mineralnej. I zaleca się nie dawać dzieciom do pierwszego roku życia wody nieprzegotowanej.

Do góry