reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

aga_q no fajnie sie trafilo to fakt wiec zkupilam sporo tzn 10 kaszek i 10 dan w sloiczkach... ciekawe na ile czasu tych kaszek starczy? jak do tej pory nie widzialam w UK( przynajmniej tu gdzie mieszkam) takiego sklepu, ale bede sie rozgladac...

reklama
Aga wiem, że wcześniej był poruszany temat glutenu i to nie jednokrotnie. Kurcze, ja to sama już nie wiem kiedy się za to wziąć, ale na pewno jeszcze poczekam. Przynajmniej do momentu kiedy Julka w pełni nie oswoi się z mięskiem. Wtedy wprowadzimy gluten, czyli myślę, że z miesiąc spokojnie poczekam.
Jak dla mnie to skomplikowane to wszystko związane z rozszerzaniem diety ;-)

BlackWizard na te zatwardzenia mozesz malej kupic syropek Lactulosum. Kupisz bez recepty. No i na razie odstaw miesko.

Ze wzgledu na zapalenie piersi odtawiam sinlac i daje tylko piers. Maly musi mi duzo mleczka sciagac. Trzeba sie znowu bedzie meczyc z nocnym wstawaniem :-(

Od kiedy wg poprzedniego schematu mozna bylo gluten podawac?

zkupilam sporo tzn 10 kaszek i 10 dan w sloiczkach......

:-D:-D:-D
oby posmakowało, bo inaczej mama sama będzie musiała zjeść ;-)

ciekawe na ile czasu tych kaszek starczy?

wydaje mi się, że chyba na raz używa się jakieś 50 gram.
skoro opakowanie jest 250 gram to z jednego wyjdzie 5 porcji.
masz jakieś 50 posiłków zapewnione ;-)

jak do tej pory nie widzialam w UK

a moze jakiś internetowy sklep ze zdrową żywnością ?

Od kiedy wg poprzedniego schematu mozna bylo gluten podawac?

w 10.miesiącu, a jeśli dziecko miało skłonności do uczuleń to dopiero po 12. miesiącu życia.

U nas zatwardzenie przeszło. Mam nadzieję, że się więcej nie powtórzy. :-)

Dziewczyny jak tak patrzałam na te produkty i moją uwagę zwróciły słoiczki. Mango jest od 4 miesiąca? :confused:

aga_q mama to nie kaszkowa raczej :-D
poki co zapas jest i bedziemy tak kombinowac z dodatkami do kaszek coby mu smakowalo! mam nadzieje, ze jesli znalazlam taki sklep internetowy w Polsce to moze i w UK znajde, a jak nie to we wrzesniu sie przywiezie znowu z Polski ;-)

No u nas kaszki bardzo smakują maluszkowi ale gorzej z daniami ze słoiczków i cokolwiek innym oprócz mleka alem małymi kroczkami idziemy do przodu :-)

No u nas kaszki bardzo smakują maluszkowi ale gorzej z daniami ze słoiczków i cokolwiek innym oprócz mleka alem małymi kroczkami idziemy do przodu :-)

Dlatego mi pediatra mówił, że lepiej na początek dawać tylko warzywa, bo jak maluch pozna słodkie smaki kaszek i owoców to może być duży problem z warzywami. I u nas tak było. Jak wyrzynały się ząbki mała jadła dużo kaszki łyżeczką, bo butli nie mogła - zaraz ją bolało. I tak się przyzwyczaiła, że miałam później cyrk z warzywami. Po 2-3 tygodniach przyzwyczajania znów do samych warzyw znów je ładnie je :tak:

reklama
Dziewczyny co do pietruszki, to tak malemu dziecku mozna podac i natke, i korzen, czy tylko ktorąs z tych czesci?

właśnie znalazłam takie pytanie w "mam dziecko" dotyczące natki pietruszki.
odpowiedź jest taka:

warto wprowadzić natkę pietruszki do menu malców już po 5. miesiącu, bo jest bogata w magnez, wapń, potas i żelazo oraz witaminę C, beta-karoten i kwas foliowy. jednak dla dzieci poniżej 1. roku trzeba ją zagotować, by zmiękła - albo w domowej zupce, albo przed dodaniem do gotowej :-)

Do góry