reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hejo ! Ja padłam wczoraj chyba o 21 przez te burze . W nocy ciągle grzmiało . Miałam wrażenie ,że mała w ogóle nie śpi w nocy. W ogóle śniło mi się ,że mam rozwarcie 6cm , ale nikt nie kazał mi się tym przejmować [emoji16]

Męczę męża filmikami ze szkoły rodzenia. Mam nadzieję ,że nie będzie miał mnie dość [emoji16]

Po za tym ja też zamawiałam deszcze i chłodne powietrze.

Utwierdziłyscie mnie ,żeby nie kupować niczego na brodawki [emoji6]. Będziemy się smarować mlekiem. Na odparzenia ja dostałam coś od koleżanki położnej . Maść specjalnie dla szpitala robiona.
Ale zobaczymy czy będzie trzeba używać ;))))
Też wczoraj padłam i nawet nie wstawałam w nocy na siusiu :) czy Ty to sobie wyobrażasz jak my będziemy tęsknić za takim spaniem kiedy dzieciaki będą już po tej stronie brzucha? :D

W czym dostałaś tą maść od położnej? Tak pytam, bo nam jak dawali probki kremu Zaspa na bazie takiego właśnie szpitalnego to był on w małych słoiczkach i datę ważności mial tylko do października (to było na początku czerwca). Taki pełnowymiarowy zamknięty w buteleczce z pompką ma już dłuższą datę.

Ta Twoja maść też jest taka że kiedy jest bardzo ciepło to rozpuszcza się i robi się bezbarwna?

Dziwnie zamawialyscie tą pogodę. Miały być deszcze i chłodne powietrze a są deszcze, gorąc i brak powietrza ;)

A w ogóle to porównałam sobie składy tego kremu z Zaspy i Bepanthenu baby którego tubkę 30 g dostaliśmy wczoraj za darmo na zajęciach.

ZASPA krem pieluszkowy
Składniki/Ingredients: Lanolin, Paraffinum Liquidum, Petrolatum, Aqua

i BEPANTHEN BABY maść ochronna
Skład: Aqua, lanolin, Paraffinum Liquidum, Petrolatum, Panthenol, Prunus Amygdalus Dulcis oil, Cera alba, Cetyl alcohol, Stearyl alcohol, Ozokerite, Glyceryl oleate, lanolin alcohol.

Jest różnica :D

Ostatnia edycja:
reklama
Też wczoraj padłam i nawet nie wstawałam w nocy na siusiu :) czy Ty to sobie wyobrażasz jak my będziemy tęsknić za takim spaniem kiedy dzieciaki będą już po tej stronie brzucha? :D

W czym dostałaś tą maść od położnej? Tak pytam, bo nam jak dawali probki kremu Zaspa na bazie takiego właśnie szpitalnego to był on w małych słoiczkach i datę ważności mial tylko do października (to było na początku czerwca). Taki pełnowymiarowy zamknięty w buteleczce z pompką ma już dłuższą datę.

Ta Twoja maść też jest taka że kiedy jest bardzo ciepło to rozpuszcza się i robi się bezbarwna?

Dziwnie zamawialyscie tą pogodę. Miały być deszcze i chłodne powietrze a są deszcze, gorąc i brak powietrza ;)

A w ogóle to porównałam sobie składy tego kremu z Zaspy i Bepanthenu baby którego tubkę 30 g dostaliśmy wczoraj za darmo na zajęciach.

ZASPA krem pieluszkowy
Składniki/Ingredients: Lanolin, Paraffinum Liquidum, Petrolatum, Aqua

i BEPANTHEN BABY maść ochronna
Skład: Aqua, lanolin, Paraffinum Liquidum, Petrolatum, Panthenol, Prunus Amygdalus Dulcis oil, Cera alba, Cetyl alcohol, Stearyl alcohol, Ozokerite, Glyceryl oleate, lanolin alcohol.

Jest różnica :D
Nie Ala powiedziała ,że może leżeć , żebym się nie martwiła. Jest w pojemniczkach , takich jak na mocz :D

A już wolę ,żeby nie padało , bo zalewa nam mieszkanie...

Hej :) ja dzis zaczynam 33 tydzień :)

Kurcze zmobilizowalyscie mnie do ogarnięcia tej torby szpitalnej. Wczoraj zamówiłam w aptece internetowej rzeczy. Wy już spakowane... A ja ze skrócona szyjka w lesie... Brawo Ja....

Cześć dziewczyny.
Widzę że nie ma co poczytać z rana :p opuszczacie się;)

Mi z D pediatra dawała recepty na takie maści robione w aptece z 3 składników. Genialne były. Może teraz też da jak będzie potrzeba:)

Mam już spakowana ta torbę, a ciągle coś mi sie przypomina i dodaje na karteczkę obok.. hihi to dobrze.. ladowarka do tel ( na ostatnia chwile) bo ciagle korzystam, szczotkę do włosów, ubranie dla siebie na wyjście.. laktator z butelką ( jeszcze nie wyparzony).. Dla córeczki na wyjście spakowałam dresiki;) już się nie mogę doczekać aż ja w nie ubiorę. Jak będzie chłodniej to m przywiezie kombibezon:)

Ale fajna pogoda rankiem.. taki chłodek:)

Dziękuje dziewczyny za miłe słowa :):)

Na zakończenie dnia pochwale się zdjęciem w którym się zakochałam. Takie piękne jezioro i cały wieczór żadnego człowieka :)

Zobacz załącznik 878980
Pięknie tam wiesz mi się marza wakacje nad Mazury, ale tylko ja i moja mama nikt więcej bez dzieci i bez naszych mężów tak sobie myślę, że nie pamiętam kiedy spędziłam tak tydzień że swoją mamą i chciałem bym ten plan zrealizować zanim ona umrze a ja się zestarzeje ehhhh

Hej :) ja dzis zaczynam 33 tydzień :)

Kurcze zmobilizowalyscie mnie do ogarnięcia tej torby szpitalnej. Wczoraj zamówiłam w aptece internetowej rzeczy. Wy już spakowane... A ja ze skrócona szyjka w lesie... Brawo Ja....

Spokojnie.. passar jest? To czekasz do 40tyg:) ale forum rzeczywiście mobilizujące i dużo info daje:) dzięki dziewczyny że tu jesteście.
Zaraz muszę kończyć bo na 8.30 jestem umówiona z D na partyjkę szachów.. znając jego, to kilka godzin się zejdzie z tym graniem

reklama
Do góry