reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A ty nie jesteś Dominika. Ja moim tak odpowiadałam. Już nie mówią że Dyzio coś ma a oni nie :)
Od hybrydy niszczą się paznokcie. Pokaż jej w necie jak potem wyglądają. A włosy chłopskim targiem możecie z saszetki zmywalnej zrobić tylko na czas wakacji. Poza tym możesz jej powiedzieć że jak bardzo chce to niech zarobi na to DODATKOWYMI obowiązkami :)

Miała końcówki zrobione zmywalne. Co prawda mąż srednio ale pozwoliliśmy. Nie , jej się należy to wszystko bo inne dzieci nic nie robią i maja. A ja jej mówię ze ja od małego robiłam wszystko w domu , mając tyle lat co ona jeździłam na jarmarki z tata wstając o 4 dzień w dzień i nic nie miałamza to Tzn nic. Jedzenie , dach nad głowa. Raz na pół roku nowy ciuch(jeden dwa) i pare ze szmat po 1 zł ( wszystko po akceptacji ojca czyli jak dla chłopca ). A ta mi będzie jęczeć ze ona ma złe warunki, ze ja traktujemy jak dorosła z obowiązkami i ze to jest nienormalne. No dziś się nawet nie odzywam zobaczymy jak se będzie radzic bez mojej pomocy fizycznej i merytorycznej.

reklama
ja ostatnio kupowałam siostrze ciotecznej mojego syna na urodziny (11 lat) właśnie tą maseczkę ze zwierzątkiem :) a włosy synowi, znaczy grzywkę, farbuję bibułą i się zmywa to po 1-2 myciach, ale to trzeba mieć jasne włosy żeby wyszło
ja piorę ubrania w temperaturze takiej jaka jest na metce, czyli musiałam kilka prań robić, bo jedne w 60, inne w 30 a kilka trzeba było wrzucić na pranie ręczne. dla siebie walizkę małą mam już spakowaną, a dla Borysa spakuję po weekendzie w torbę starszego, co ma na treningi. W sobotę mam wesele brata i dziś już zjeżdża się część rodziny, a ja idę na paznokcie i hennę, może trochę lepiej się poczuję, bo tak to nawet chodzę 0 makijażu, nawet rzęs nie maluję :) i całe szczęście kurier przyniósł rano sukienkę, bo już myślałam, że nie będę miała w czym iść, wszystko na ostatnią chwilę ehh

Ja też mam problem z nogami, okropnie mnie bolą wieczorami i nocą. Czasem zasnąć przez to nie mogę . Staram się w ciągu dnia leżeć z nogami w górze i mam żel z kasztana i trochę pomaga ale bez szału.

Spróbuj z tą zimną wodą.. mi puchnąć zaczęły w kwietniu i od tamtej pory 2 razy dziennie pod koniec prysznica - biorę na najzimniejsze i chwilę polewam stopy od dołu i tak do kostki. To naprawdę poprawia krążenie i moje stopy wyglądają ok. Jeszcze jak gorąco to po przyjściu do domu miska z zimna woda i jakieś sole i jest git.
Kiedyś czytałam książkę jak facet kapielami w jeziorze wyleczyl wszystkie bóle A lekarze dawali mu już najsilniejsze przeciwbólowe i nie pomagało. Będąc kiedyś nieopodal jeziora w ubraniu wskoczył do zimnej wody bo już wytrzymać nie mógł i pierwszy raz od lat ból zniknął.. od tamtej pory często to robił i przestał brać jakiekolwiek przeciwbólowe.. niezła historia ale do mnie przemówiła

10 latce ???? Co ta mama ma w głowie , przecież to jeszcze dzieciaki. Bądź stanowcza , nie daj się złamać. Ja w tym wieku to się jeszcze lalką bawiłam [emoji16]

Wiesz jak kupę lat mieli biedę aż piszczalo . Dalej śpią cała rodzina w jednym pokoju bo nie dorobią się własnego m tylko czekają aż rodzice umrą żeby mieć resztę domu (sama mówiła), i nie mogli sobie na nic pozwolić . to jak mąż zaczął za granice jeździć i zarabiać sensowniej to mamusi odwaliło. Najdroższe buty , ciuchy , byle było widać hajs. I zeDominisia najlepsza. Jak ona pierdnie tak matka leci i usługuje. Każdy głupi pomysł. Byle było widać ze tatuś kasę zarabia. I moja szlag trafia bo ona się czyje gorsza bo my na takie pierdoly nie pozwalamy. Wole jej kupić książkę , coś do pokoju, rower czy nawet komputer. Coś z pożytkiem a nie takie czy takie bluzki po 100 , świecące buty , hybrydy , i robienie z dziecka pustaka co będzie myślał ze wyglad i ciuch i lans to wszystko

ja ostatnio kupowałam siostrze ciotecznej mojego syna na urodziny (11 lat) właśnie tą maseczkę ze zwierzątkiem :) a włosy synowi, znaczy grzywkę, farbuję bibułą i się zmywa to po 1-2 myciach, ale to trzeba mieć jasne włosy żeby wyszło
ja piorę ubrania w temperaturze takiej jaka jest na metce, czyli musiałam kilka prań robić, bo jedne w 60, inne w 30 a kilka trzeba było wrzucić na pranie ręczne. dla siebie walizkę małą mam już spakowaną, a dla Borysa spakuję po weekendzie w torbę starszego, co ma na treningi. W sobotę mam wesele brata i dziś już zjeżdża się część rodziny, a ja idę na paznokcie i hennę, może trochę lepiej się poczuję, bo tak to nawet chodzę 0 makijażu, nawet rzęs nie maluję :) i całe szczęście kurier przyniósł rano sukienkę, bo już myślałam, że nie będę miała w czym iść, wszystko na ostatnią chwilę ehh

Baw się dobrze.. I pokaż się w sukni:)

Mamy jakiś przeciek przy kominie. Już naprawialiśmy z jednej strony to teraz trzeba co innego zrobić. Tak nam fachowiec zrobił ;)

O kurczę to rzeczywiście stres. Też mamy doświadczenie z tzw fachowcami. Oby szybko dało się naprawić.. dla Ciebie zatrzymujemy deszcz na kilka dni.. tylko się pospieszcie, bo jak przyjdą upały sama osobiście zatańczą taniec deszczu:D

Martabunia, bez kitu, ja to w ogóle długo się lalkami bawiłam. :)
Tym matkom to się w dupach przewraca... A dzieci chcą być dorosłe. Każda z nas chciała pewnie :) a potem dupa blada.

Wiadomo ze dzieci chcą. Ale rodzic musi nad tym panować. Jakby moje dziecko się zapytało innego a „dlaczego Ty musisz wieszać pranie przecież od tego jest matka, lepiej zadzwon pokaże Ci co mi starzy kupili” to by przez pół roku dzień w dzień wieszała i napewno nie dostała już nic. Ja myśle ze godzina obowiązków dziennie dla dziecka to nie żadne obciążenie a uczy samodzielności. A robienie za dziecko i dla dziecka wszystkiego co sobie wymyśli jest chore i do niczego dobrego nie prowadzi. Wystarczy popatrzeć co te 13-14 latki teraz robią ...

reklama
Do góry