reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

dzięki za odpowiedzi.
Cristalrose - oj, a u mojego Maciejka są podobne objawy, które opisałaś, a ja właśnie to na ząbki zrzucam:baffled: tzn nie wiem, czy go brzuszek boli, a kupki to wiadomo - różne różniste, bo też i nowe rzeczy dzidziol zjada. W każdym razie podaję około 1 łyżki kaszy manny błyskawicznej do gotującej się zupki, a potem rozdzielam ją na minimum 3 porcje.

reklama
Asja - no właśnie, ciężko dojśc co dziecku dolega, jeśli objawy są nieswoiste. Ale Maciuś jest na ekspozycji, więc glutenu dostaje malutko - obstawiałabym zęby;-) Jeśli jednak Cię to niepokoi nie podawaj kaszki kilka dni i zobacz czy coś się zmieni. U nas raz była akcja, że nie chciał jesc mleka- też odstawiłam mannę, ale jednak co innego było przyczyną. Teraz znowu ma etap niejedzenia mleka:dry: CZekam cierpliwie aż minie i nadrabiam warzywkami i deserkami (ale przemycam mleko na śpiąco, bo przecież musi je jeśc:angry:)

Cristal masz namiary na jakąs fajna rozpiske dla cycowych??? Bo to moje dziecko dośc monotonnie je....Mam wprawdzie spokojna głowe bo z matki wyssysa ale jednak...Dzisiaj mu na parze zrobiłam zólteczko :-) Mmmm smakowało :-)

Bodzia - nie znam za dużo, parę podawałam na "ważne, przydatne....", np. taką: http://bi.gazeta.pl/im/6/6853/m6853416.jpg
Cypriano też raczej monotonnie je. Ale niedługo mu się rozszerzy dieta jak skończymy ekspozycję;-) Ostatnio jak nie chce mleka, to mu robię takie mleczne deserki, np kleik kukurydziany na mm na gęsto, albo małą porcję hippolitków na mm (4-5 szt., ale wkrótce będę mu robic więcej:tak:). Lubi też kleik i ciasteczka na bobofrucie. W ogóle to mam wrażenie, że najchętniej byłby na diecie bobofrutowo-jabłkowo-śliwkowej:-D A najgorsze jedzenie dla niego to kaszka ryżowa.

Ostatnia edycja:
Ja niedługo będę podawac królika. Mamy z własnej hodowli specjalnie dla synka założonej.

cristalrose - u Alicja tez sa problemy brzuszkowe i bardzo slabo przybiera na wadze :( ale kupki ma normalne i apetyt tez. zwalam to na gazy w brzuszku, bo ewidentnie jak sie w nocy budzi i pusci baczka, to potem jest lepiej. teraz robie eksperymenty i np. przez kilka dni nie podaje owocow, potem manny i bede sprawdzac, czy to moze byc ktorys skladnik.

jutro odbieram wyniki posiewu kalu, a w czwartek usg brzucha. mam nadzieje, ze cos sie wyjasni ...

reklama
Do góry