reklama

WYPRAWKA DLA MALUSZKA

Aha a co do butelek to ja mam w domu jedna mala Aventu. Pamiatka po poprzednich wlascicielach domu bo jak sie wprowadzilismy to znalazlam jedna na gornej polce w szfce w kuchni. Jeszcze nie rozpakowana :) Pewnie dokupie z tej firmy jeszcze dwie i tyle. widzialam tez, ze robia teraz butelki z foliowymi wkladami dzieki czemu ponoc dziecko nie lyka powietrza (no i takie typowe pod karmienie piersia). Tylko nie wiem czy to praktyczne bo system montujacy (torebki wkreca sie pomiedzy uchwyt a butelke) wyglada na dosc pracochlonny i niezbyt stabilny. Widzialyscie cos takiego? co o tym myslicie?
A jeszcze dodam, ze my mamy w domu juz drabinki zabezpieczajace schody, zabezpieczona polowe gniazdek i uchwyty na wszystkie dostepne szfki i szuflady. Jak kupilismy dom to byl dobrze zabezpieczony i musielismu sami wszystkie zabezpieczenia zdejmowac. Teraz wiec z czasem wystarczy spowrotem powkrecac :)

reklama
Weszlam na stronke difraxu i rzeczywiscie fajne rzeczy - takie kolorowe. Mnie gryzaki (latex bijtspeeltjes) najbardziej rozkladaja na lopatki :)

Aska, ten jezyk jest bardzo podobny do niemieckiego, ja troche po niemiecku mowilam wiec mi bardzo pomoglo
w ogole niderlandzki sie trudny moze wydawac, ale z podstawami w postaci angielskiego i niemieckiego latwo przychodzi, szczegolnie jezeli sie tu mieszka, chodzi do szkoly, pracuje, slucha radia, robi zakupy itp

cicha, jakby co to difrax mozna kupic w Kruidvat, nigdzie indziej nie widzialam, a maja mnostwo roznych bajerow w ofercie, tylko niestety nie wszystko w sklepie dostepne. Moze przez net da sie jakos kupowac?

wlasciwie to nie wiem czy na poczatku bede uzywac butelki, ale tak mi sie podobala, ze kupilam, najwyzej bedzie na zapas ;D

Ja chce do butelki od razu przyzwyczaic bo chce zeby maz tez poznal przyjemnosc karmienia :) moze zmienie zdanie ale na razie tak mysle.

Dziewczyny ja mam pytanko: kiedy planujecie prac te wszystkie ciuszki, ewentualne pieluszki itp. Ja siedze i nic nie robie bo mysle, ze jeszcze za wczesnie ale z drugiej strony troche to glupie bo na razie czuje sie dobrze i moge wszystko zrobic a kto wie jak bedzie za te 4-6 tygodni. Dlatego zastanawiam sie czy jest jakis okreslony, najlepszy czas na pranie-prasowanie?

ja mam termin na 27 maja, a w dlugi weekend majowy przyjedzie moja mama z dostawa roznych rzeczy dla malego, w tym proszek do prania dla niemowlat, lozeczko i szafeczka.
moze wtedy dokupimy jeszcze jakas prosta komode w Ikei i zrobie WIELKIE pranie ;D
potem wszystko ladnie uloze w szufladach i zaczne pakowac torbe do szpitala, bo jak to sie mowi, bede juz powoli na ostatnich nogach :laugh:

dziewczyny zblizamy sie coraz bardziej do koncowki! juz sie nawet grudniowki pojawily hehe

reklama
jestem w 31 tygodniu ciąży, juz mam prwie wszystko brakują nam jeszcze drobiazgi tj:
-2*butelki
-patyczki
-gaziki
-spirytus70%
-krem na odparzenia
-wkładki laktacyjne
-szczoteczka do włosów
-termometr kąpielowy
-majteczki z ceratki
-ceratki
-oliwka
a reszta juz od dawna czeka na naszego maluszka w jego przyszłym nowym domku ;D