• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Misia piękne ubranka!!
mój ślubny leci do Londynu w marcu, może wyślę go na zakupy...?

Do tej pory jeśli coś kupowałam mój slubny był stoperem, czekał do połówkowego. A wczoraj po wizycie w końcu powiedział: no to zakupy czas zacząć ;-)

reklama
ja też uwielbiam nexta, ale te ceny są wygórowane. Chociaż jak się ma kogoś kto mieszka w Uk i mógłby poszperać na promocjach to warto kupić. Ja chciałam do Polski ściągnąć, ale wtedy ceny mają wyższe, a szkoda. Czasem fajne są na allegro i nie drogo. Misia piękne kolory faktycznie.

Zobacz załącznik 538993Zobacz załącznik 538994a to ja kupiłam i dałam za dwie coś z 25 zł. Gorzej jak będzie dziewucha.

Misia, rzeczy z Next są super, lubię też ubranka KappAhl, Zary i F&F Baby.
ładną wyprawkę kompletujesz :)
No i polskich producentów polecam Wam zerknijcie sobie na asortyment firm Flawless i Kids on the Moon.

Misia, a w jakiej firmie masz wykupioną polisę?

Mi się wydaje, że to czy towarzystwo ubezpieczeniowe wypłaca za coś pieniądze jest zależne od ogólnych warunków ubezpieczenia. U mnie za pobyt mój w szpitalu (czyli ubezpieczenego) we wszystkich 3 wypłacają a np. za pobyt dziecka ubezpieczonego w szpitalu wypłacają już tylko 2 firmy. I z tego co się orientowałam nie należy się roszczenie za pobyt w szpitalu związany z urodzeniem dziecka (czyli za te dni pobytu nie płacą) no chyba, że poród przez cc wtedy płacą.

Misia, no własnie PZU nie chciało mi wypłacić za pobyt w szpitalu w czasie ciąży, teraz jestem ubezpieczona w ING, też grupowo, ale firma nie jest wielką korporacją i pewnie też stąd gorsze warunki, musze się zorientowac ja to na dzień dzisiejszy wygląda.

Misia, no własnie PZU nie chciało mi wypłacić za pobyt w szpitalu w czasie ciąży, teraz jestem ubezpieczona w ING, też grupowo, ale firma nie jest wielką korporacją i pewnie też stąd gorsze warunki, musze się zorientowac ja to na dzień dzisiejszy wygląda.

KOta ja też mam ubezp. w ING :-D

z tego co ja wiem, to teraz żadne towarzystwo nie wypłaca za cc i pobyt bo dla nich to jest ciągle poród. Ja mam wykaz za co i nie ma cc, ale za usuwanie żylaków już jest. Ja mam w Aviva i mam tam pakiet, że jak się urodzi dziecko to mi za darmo lekarz przyjedzie i położna, ale raz i że jakby się co działo to mam przewóz z dzieckiem do szpitala za darmo np taxówką. Poradnictwo też mam za darmo. A za poród dziecka mam 1200 zł, ale ja płacę 40 zł składki, więc jak dla mnie dobre warunki mają.

reklama
Ja wybierałam opcję, że córka za mój wypadek miała dostać dużo kasy, bo ja sporo jeżdżę samochodem. W tym wariancie nie było porodu i urodzenia dziecka. Lubię PZU, bo nigdy nie miałam z nimi problemu z egzekucją świadczeń.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry