• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

z tego co ja wiem, to teraz żadne towarzystwo nie wypłaca za cc i pobyt bo dla nich to jest ciągle poród. Ja mam wykaz za co i nie ma cc, ale za usuwanie żylaków już jest. Ja mam w Aviva i mam tam pakiet, że jak się urodzi dziecko to mi za darmo lekarz przyjedzie i położna, ale raz i że jakby się co działo to mam przewóz z dzieckiem do szpitala za darmo np taxówką. Poradnictwo też mam za darmo. A za poród dziecka mam 1200 zł, ale ja płacę 40 zł składki, więc jak dla mnie dobre warunki mają.

Kroma u mnie wypłącają za poród przez cc. Moja koleżanka urodziła w maju i dostała kasę. A ja nie buuuuuuuuuuuu ja rodziłam siłami natury:-D

reklama
wczoraj na allegro przeglądałam ubranka dla dzieciaczka ale cuda
zakochałam się :):):) wszystko ładne no i oczywiście od razu bym chciała mieć i juz układać w szafie:):)
ale jeszcze trochę

pinio no widzisz to stracę na tym, bo ja mam mieć cc. Chyba, że czegoś nie doczytałam u mnie w umowie, ale się pytałam mojej ubezpieczycielki to mówiła, że cc nie wchodzi.

Dziewczyny a jak myślicie, mogę jeszcze ubezpieczyć się dodatkowo? Mam grupowe w PZU, płacę 57 zł miesięcznie i za poród dostanę 1200 zł... Ale wiadomo chciałoby się więcej ;-)

Dziewczyny a jak myślicie, mogę jeszcze ubezpieczyć się dodatkowo? Mam grupowe w PZU, płacę 57 zł miesięcznie i za poród dostanę 1200 zł... Ale wiadomo chciałoby się więcej ;-)

ja też myślę, że za późno-ja mam to trzecie ubezpieczenie bo moja firma przechodziła właśnie z firmy A do firmy B i nie było karencji ani dla mnie ani dla mojego męża więc ubezpieczyłam siebie i męża i zostałam w tej starej firmie też:-D ja płącę w jednej firmie po 35 zł (ja i mąż), w drugiej po 45 zł (ja i mąż) i w trzeciej tylko ja 40 zł. Czyli w sumie odciągają mi z wypłaty 200 zł. To wszystko są ubezpieczenia grupowe:tak:

Anka ja szukam bez pościeli i bez materaca-koleżanka kupowała pod koniec grudnia-kupiła cały zestaw firmy Aruś i była niezadowolona zarówno z pościeli(słaba jakośc materiału) jak i z materacyka(że niby kokos pianka gryka ale strasznie cienki).
Ja szukam tylko żeby było z szufladą-resztę będę dokupować na miejscu a łóżeczko chyba przez allegro-bo jednak taniej niż w sklepach stacjonarnych w moim rejonie.

reklama
Justyna dziękuję za cenną informację dla mnie!! ja od jakiegoś czasu jestem napalona na pościel firmy Aruś...

Jakiej więc firmy warto kupić? Też myślę o łózeczku z szufladą.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry