reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

ja tez raczej kupuję ubranka unisex, bo na razie to nic pewnego nie jest, myślę że dopiero koło 6 miesiąca skupię się na płci:-)
wiecie co ja nigdy nie kupowałam ciuchów w sklepach z używaną odzieżą, ale coś mnie podkusiło kiedys i weszłam i nakupowałam tyle cudnych ciuszków dla Dzidzi, większość nawet z metkami i same z H&M lub Next. Nikt mi nie wierzy, ze to niby ciuszki uzywane, kiedyś porobie zdjęcia i Wam pokażę
Ja wierze :) dlatego lubie tam kupować rzeczy bo można kupić super rzeczy za małe pieniądze.

tak się składa ze u mnie była taka sytuacja. W 12 tygodniu ginka powiedziała ze będzie chłopczyk na 80%, a teraz się okazało ze dziewczynka. Także nie ma co wierzyć w tak wczesnych tygodniach.
No mam nadzieje że u mnie będzie podobnie :)

Oj Asia nie strasz :)
Bo my już z wyprawką powoli się szykujemy, i już psychicznie nastawiliśmy się na syna (a na początku liczyliśmy że jednak córka będzie, więc chwilkę przestawianie się nam zajęło) :) Za 3 tygodnie będę u innego lekarza, to może potwierdzi płeć...
miki ja nie chce sraszyć, tylko dziele się tym co sama się dowiedziałam. Ja byłam przekonana że to dziewczynka od samego początku. Specjalnie poszłam na usg 4d prenatalne pod koniec 13 tyg żeby już płeć było widać. I na usg jak nic widać siusiaka między nogami ( w wątku z usg możeż popatrzyć około 1 marca) a potem ewelinak1 wstawiła linki do tantych stron i teraz juz mam wątpliwości. A też ciężkko przeżyłam informacje o synku bo sie nastawiłam za bardzo na dziewczynkę. Więc teraz wole czekać do połówkowego i wtedy już bardziej pewne te informacje :)

reklama
No i własnie mnie czeka to samo, czekam do usg połówkowego bo dopiero wtedy wydębię info od lekarki o płeć dziecka..Ona mi cały czas mówi, że są ważniejsze rzeczy na których nalezy się skupić, a strzelać i robić nadziei to ona nie będzie..

miki ja nie chce sraszyć, tylko dziele się tym co sama się dowiedziałam. Ja byłam przekonana że to dziewczynka od samego początku. Specjalnie poszłam na usg 4d prenatalne pod koniec 13 tyg żeby już płeć było widać. I na usg jak nic widać siusiaka między nogami ( w wątku z usg możeż popatrzyć około 1 marca) a potem ewelinak1 wstawiła linki do tantych stron i teraz juz mam wątpliwości. A też ciężkko przeżyłam informacje o synku bo sie nastawiłam za bardzo na dziewczynkę. Więc teraz wole czekać do połówkowego i wtedy już bardziej pewne te informacje :)

Oglądnęłam zdjęcia z Twojego usg znalazłam na 26 stronie :)
My byliśmy na badaniu na początku 15 tygodnia, i jak patrzę na Twoje zdjęcie to mam wrażenie że u nas znacznie hojniej dzidzia obdarzona ;-)
Ale niestety nie mam filmiku tak jak Ty żebym mogła teraz jeszcze raz obejrzeć, to tylko moje wrażenia z tamtej wizyty.

Ja też marzyłam po cichu o córce tzn w sumie razem z mężem, i kilka dni zajęło mi zanim się przestawiłam z myśleniem po tej wizycie...
Ja za 3 tygodnie idę do lekarza, także na pewno znowu usg mi zrobi i mam nadzieję że dzidzia nie będzie wstydliwa i pokaże jeszcze raz co tam chowa :)
A czytałaś mój opis z badania USG ??? - takie rzeczy to tylko faceci :-)

A jeszcze do twojej wypowiedzi kilka postów wyżej, to znasz jakieś fajne sh we Wrocku z ubrankami dla dzieci? Na pewno w czerwcu kilka razy będę musiała jechać to może między jednym egzaminem a drugim wpadnę jakiś przegrzebać :)

no mi bardzo ciezko bylo sie przestawic, nawet sie poplakalam, ale to bardziej dlatego ze intuicja mnie zawiodla. No ale może jednak nie zobaczymy :)

takich tylko dla dzieci to chyba nie ma ( kiedyś mi sie marzyło taki otworzć, z placem zabaw dla maluchów ) , w hali targowej na lotniczej było stoisko z ubrankami używanymitylko dla dzieci ale czy jets i jak z cenami to nie wiem.

ja lubie lumpki kola, najbardziej ten na świdnickiej, tam w piątek jest nowy towar i wtedy cena z metki ( czasem przesadzają z nimi moim zdaniem, ale perełki można znaleźć) a potem jest z dnia na dzień coraz taniej i w środe 4 zł za sztuke a w czwartek 2 zł za sztukę i wtedy też można coś znaleźć fajnego. Mają też fajne zabawki czasami. Podobnie jest w lumpku tez koli na ul. dubois tam sa 2 ale jeden jest fajny a w drugim ciężko coś znaleźć dla dziecka. Chociaż ostatnio kupiłam lampkę taką gwiazdkę z ikei za 4 zł.

no i mój faworyt na komuny paryskiej ( ale na 100 % ulicy neijestem pewna musiałabym sprawdzić) tam jest towar na wagę. w poniedziałek jest nowy i wtedy cena za kg bodajże 56 zł, ale tam są naprawde super ciuszki dla maluchów, dla dorosłych zresztą też.

kola ma też lumpki w innych miejscach wrocka, KOLA | Sie

Do tej koli na świdnickiej zajrzałam raz, ale tak jak piszesz ceny dość wysokie. Ja lubię jak są rzeczy na wagę, ale na wieszakach bo wtedy opłaca się najbardziej.
U nas tzn. chyba tylko w małopolsce działa taka sieć Roban i tam towar na wagę ale wyceniony również, i przy dostawie cena ok 45zł/kg, ale czasem też świetne rzeczy można znaleźć.
Jak będziesz miała okazję to sprawdź czy to jest komuny paryskiej. Ja zazwyczaj nocuję niedaleko dworca PKP to wygodnie by mi było tam podskoczyć....

Ostatnia edycja:
reklama
bafinka ja przy 1-szej ciazy oczywście kupiłam smoczki, chyba z aventu, pakowane były po 2szt. nie używaliśmy, młoda pluła tylko włożyło jej się do buzi. Nie chciała i już. MAmy tylko jedno zdjecie ze smokiem, specjalnie jej wlożyliśmy i pyk fotka..bo zaraz smoczek był na podłodze.
Kupić można jeden, może się akurat przyda, ale więcej nie, bo może sie trafić taki szkrab jak nasza gwiazda..

Do góry