reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Kasia no ja sie ledwo hamuje z zakupami :zawstydzona/y:.Boje sie jak diabli ze cos znów nie tak bedzie .Czekam tego 8 marca jak na zbawienie jak na wizycie usłysze ze jest ok to odetchne bo w sumie najbardziej ryzykowny jest 1 trymestr.Ale namietnie na allegro ogladam gadzety wózek juz mam wybrany nad łozeczkiem kombinuje jeszcze ,zaczełam pisac sobie liste potrzebnych rzeczy i co miesiac pokolei sukcesywnie kupowac :-)

dziewuszki ja nie znalazłam jeszcze pościeeli z dodatkowymi poszewkami? są ale to są na pościel do wózka :( a ja takowej nie chce :( jak macie jakiegoś linka to wklejcie mi bo nim przekopie tysiące stron na allegro to wrzesień i poród nadejdzie:)
Kasia ja tez zapewne na takie zapalenie zachoruje ale widze ze moj emek tez:)oj ciezko bedzie :)

A tak swoją drogą, to ile takich zmian pościeli powinno się mieć dla dziecka? bo domyślam się ze jak to w życiu - a to dziecko zwymiotuje, a to obsika, a to coś innego :) dwa komplety to pewnie mało?

PS. Jak skończyłam pisać słowo "zwymiotuje" to mój pies właśnie w tej chwili się porzygał, ciekawe czego się znowu nażarł w ogrodzie skubaniec.

Kasia napewno większa ilosc to ułatwienie.
Ja z alanem miałam tylko dwie i nam to wystarczało.Małe dziecko tyle brudzi ze codziennie prawie pralka chodziła wiec jedna sie suszyła druga założona,prasowałam pranka na bieżąco wiec nam wystarczało,Alan nie ulewał i raczej sie nie przesikiwał,wiec nam akurat to wystarczało ale jak dziecku sie sporo ulewa to dwie może byc mało.Zawsze to można z czasem dokupic.

reklama
ja mysle ze ok 3 zmian ale to jak ktos prawie codziennie pierze bo tak jedna brudna trzeba wyprac suszy sie ale jeszcze jest mokra w tym czasie moze sie pobrudzic druga no to jeszcze mamy trzecia jakby co

Ostatnia edycja:
Do góry