reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Łał, ale dużo zakupów :) dziewczyny a jakich rozmiarów kupujecie najwięcej? bo słyszałam że 56 nie ma sensu kupować więcej niż po 3 sztuki ze wszystkiego, bo dziecko po miesiącu z tego wyrasta albo od razu ubiera się rozmiar 64. Czy to prawda? bo już sama nie wiem jakie rozmiary kupować, a nie chcę kupować rzeczy których dziecko wcale nie włoży.
ja nie mialam na Toma nic na 56. urodzil sie 55cm, zakladalam mu od razu wieksze rzeczy i bylo ok :-)

reklama
Łał, ale dużo zakupów :) dziewczyny a jakich rozmiarów kupujecie najwięcej? bo słyszałam że 56 nie ma sensu kupować więcej niż po 3 sztuki ze wszystkiego, bo dziecko po miesiącu z tego wyrasta albo od razu ubiera się rozmiar 64. Czy to prawda? bo już sama nie wiem jakie rozmiary kupować, a nie chcę kupować rzeczy których dziecko wcale nie włoży.

Tak kupuję troszkę większe.Kombinezonik zimowy to nawet 68 kupiliśmy

Dziewczyny śliczne ciuszki!
Z Kackiem miałam więcej rzeczy na 62, ale na początek były za duże, szczególnie te z H&M maja zawyżone numery. To wszystko zależy jak dzidzia duża się urodzi, Kacuś ważył 3420, i miał 54 cm, więc rzeczy na 56 mi się przydały. Emil za to ważył 4 kg i miał 61 cm więc już w te najmniejsze nie wchodził.
Zanetka to body w czerwone paseczki i buciki z duszkiem BOSKIE! Szkoda, że na lato dzidzia się nie urodzi, bo super wyglądał by taki maluszek w samym bodziaku i paputkach:-D
A ja też znalazłam super lumpex z samymi rzeczami dla dzieci, czekam tylko aż płeć poznam i ruszam tam na łowy, bo rzeczy cudne:-D
IMG_0283[1].jpg bodziaczki po 2 zł
IMG_0285[1].jpg dzianinowy pajacyk 4 zł
IMG_0286[1].jpg i tu nie mogłam się oprzeć:-D

super zakupy :)

ja mam najwięcej rozmiaru 62...chociaz synek urodzil sie 56 cm i spokojnie wchodził w 56 i długo obnosił :) ale jak dzidzia urodzi sie pow 60 cm to juz gorzej nie oplaca sie kupować 50 cm.. bo ciuszki liczy się od ramion do stópki a wzrost dziecka od główki do stópki:)

axari no i super :)

ja kupuje 56, a to dlatego, ze ja bardzo male dzieci rodze i nie wiem w ogole czy ta ciaze donosze, bo Oliwka byla troche przed terminem i na nia wszystkie 56 byly duzo za duze i ja szukam jak najmniejszych

bo ciuszki liczy się od ramion do stópki a wzrost dziecka od główki do stópki:)

achaaa... no i znowu czegoś nie wiedziałam

martusia, moja klientka urodziła pierwszego synka 2300 a drugiego 4600 :szok: więc nie ma reguły. Za to moja teściowa obu synów urodziła ledwo powyżej 2 kg, ciekawe jak duże moje dziecię urośnie :) jeju już się nie mogę doczekać.

Ja kupuje bardzo zróżnicowane rozmiarowo, niektóre są 56, 62 a niektóre nawet 68 będą na potem :)

reklama
achaaa... no i znowu czegoś nie wiedziałam

martusia, moja klientka urodziła pierwszego synka 2300 a drugiego 4600 :szok: więc nie ma reguły. Za to moja teściowa obu synów urodziła ledwo powyżej 2 kg, ciekawe jak duże moje dziecię urośnie :) jeju już się nie mogę doczekać.

Kasiu moj synek miał 56 cm a ciuszki na 56 mu były za duże... a urodzil sie po terminie... ale trzeba uważać tak jak ktoraś z dziewczyn pisąla rozmiar rozmiarowi nie równy i niektóre 56 sa jak 62... a niektóre 56 jak 50... no i warto wziąć pod uwagę jaki rozmiar przypada w jakim wieku, zeby np krótkich rękawkow nie kupować na zimę :) bo szkoda kaski :)
to takie moje spostrzeżenia jak ja kupowalam w pierwszej ciąży i wtopilam kilka ciuszków i nawet ich nie użylam...

Do góry