reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Doti no więc tak, ja na szafce mam położony ręcznik kuchenny, i po umyciu i wyparzeniu ( mam fajnie, bo u nas w kranie leci woda, która ma z 200 stopni) kładę na ten ręcznik. Też mam 4 butelki, plus te pojemniki na mleko, plus zakrętki, ale wszystko się mieści, jak wyschnie to do szafki chowam, a te wszystkie plastikowe popierdółki do pudełka plastikowego.
Nie cierpię myć butelek!!!!!

reklama
póki co mam kuchnie przygotowywaną do remontu i może po remoncie znajdę miejsce w szafce na te pierdoły :-D:-D:-D
ty przy 200 stopniach przynajmniej nie musisz wypażać ;)

kupiłam nową pralkę i testuje
ale ją słychać hoho:eek:
zaraz sąsiedzi naślą na mnie straż miejską:-):laugh2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do_ti - suszarka do butelek :-D:-D:-D a myślisz, że ona mniej miejsca zajmuje niż butelki luzem? :-p
Coś Ty za pralkę kupiła, że taka głośna? :dry:

Axarai, do_ti - jeszcze chwila i przestaniecie wyparzać butelki. Tylko pod kranem i dawaj do użycia. No chyba, że nadgorliwe jesteście. :laugh2:

Do_ti - suszarka do butelek :-D:-D:-D a myślisz, że ona mniej miejsca zajmuje niż butelki luzem? :-p
Coś Ty za pralkę kupiła, że taka głośna? :dry:

Axarai, do_ti - jeszcze chwila i przestaniecie wyparzać butelki. Tylko pod kranem i dawaj do użycia. No chyba, że nadgorliwe jesteście. :laugh2:

beko z funkcją baby care
ja z chęcią już nie wyparzałabym butelek, bo to pracohłonne, a jak przyjdzie rachunek za gaz :-D:szok:
a to kiedy już nie muszę się tak bawić???
a prasujecie nadal ubranka czy można już sobie odpuścić
w sumie Zuzoli stuknie zaraz koniec 2 miesiąca

beko z funkcją baby care
ja z chęcią już nie wyparzałabym butelek, bo to pracohłonne, a jak przyjdzie rachunek za gaz :-D:szok:
a to kiedy już nie muszę się tak bawić???
a prasujecie nadal ubranka czy można już sobie odpuścić
w sumie Zuzoli stuknie zaraz koniec 2 miesiąca
ja jestem wyrodna matka i sie tego nie wstydze ;-)
butli juz nie wyparzam,
ubranek malemu nigdy nie wyprasowalam :-) szkoda mi czasu, wole sie ze starszakiem pobawic albo sprzatnac co w domku ;-)

wyparzylam tylko raz butle smoczki gruszke i te inne :-D a teraz pod ciepla woda i spowrotem w obieg :p

ktora mama poleci mi mate i karuzelke? chodzi mi o takie ktore troche pobeda i sie nie zepsuja zaraz. niekoniecznie z FP :p

Ostatnia edycja:
Ja do miesiąca wyparzałam - zalewałam wszystko wrzątkiem i zostawiałam na parę minut. Nigdy nie gotowałam niczego. Teraz już wyparzam tylko dwa razy dziennie - rano i wieczorem. Ubranka prasuję ze względów estetycznych, ładniej wyglądają po prasowaniu, ale czasem nie zdążę i ubieram ubranka prosto z suszarki.
Myślę że trzymanie dziecka w sterylnych warunkach przynosi więcej szkody niż pożytku. Zresztą podobnie mówią pediatrzy.
Jedyną zasadą której przestrzegam to częste mycie rąk i nie zabieranie dziecka w miejsca pełne ludzi. To od innych ludzi i dzieci, dziecko może się czymś zarazić, a nie od dokładnie umytej ale nie wyparzonej butelki.

wyparzylam tylko raz butle smoczki gruszke i te inne :-D a teraz pod ciepla woda i spowrotem w obieg :p

ktora mama poleci mi mate i karuzelke? chodzi mi o takie ktore troche pobeda i sie nie zepsuja zaraz. niekoniecznie z FP :p

MATA EDUKACYJNA z Projektorem, Świeci, Gra, JAKOŚĆ (2725238949) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

kupiłam taką jest super migające światełka przyciągają małego, fajne melodyjki - uspakajające i długo gra

... ja kupowałam używaną ...

reklama
Do góry