reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
wyparzylam tylko raz butle smoczki gruszke i te inne :-D a teraz pod ciepla woda i spowrotem w obieg :p

ktora mama poleci mi mate i karuzelke? chodzi mi o takie ktore troche pobeda i sie nie zepsuja zaraz. niekoniecznie z FP :p
ja moge polecic karuzelke
Tiny Love KARUZELA PODRÓŻNA kojec wózek GRATISY ! (2720055418) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
podoba mi sie ze ma uniwersalne mocowania, mozna do drewnianego lozeczka, do turystycznego, do fotelika samochodowego i nawet do niektorych wozkow.
Maci juz potrafi pod nia polezec ok 30min, puszczam mu muzyczke i wodzi oczkami za tymi zwierzaczkami. mozna tez puscic ja bez muzyki :-)

*martusia* ja mam taką karuzelę
Karuzela Klasyczna :: TINY LOVE
bardzo mi się podoba, Mały też patrzy na nią zerka i się śmieje. Jest fajna, kolorowa, te maskotki fajnie się ruszają. Na Yotube znajdziesz filmik. Ma fajne melodyjki i grają dość długo. Udało mi się kupić używaną za 100zł. Wygląda jak nowa, kobieta nawet mi przesłała w oryginalnym pudełku zapakowaną, wyglądała jak ze sklepu.
A teraz też poszukuje maty. Mi podoba się RAINFOREST z FISHER PRICE i też poluję na używaną, bo nowe to są po 250zł. Jak dla mnie masakra!

Ja wygotowałam sprzęty raz po zakupie. Teraz przelewam tą gorącą wodą z kranu. A prasuję zawsze, ale akurat nie lubię pogniecionych ciuchów, z tym, że ja normalna jestem i prasuje jak wyjmę z szafy, a nie ryczę przez tydzień, że sterta prania czeka do prasowania:-)
Anmika mi własnie chyba ta sama się podobaFisher-Price Rainforest Erlebnisdecke - Mattel - Toys"R"Us jadę dziś obejrzeć. A jest jeszcze taka Fisher-Price Rainforest 1-2-3 Musical Gym - Mattel - Toys"R"Us też fajna nie?

Ja wygotowałam sprzęty raz po zakupie. Teraz przelewam tą gorącą wodą z kranu. A prasuję zawsze, ale akurat nie lubię pogniecionych ciuchów, z tym, że ja normalna jestem i prasuje jak wyjmę z szafy, a nie ryczę przez tydzień, że sterta prania czeka do prasowania:-)
Anmika mi własnie chyba ta sama się podobaFisher-Price Rainforest Erlebnisdecke - Mattel - Toys"R"Us jadę dziś obejrzeć. A jest jeszcze taka Fisher-Price Rainforest 1-2-3 Musical Gym - Mattel - Toys"R"Us też fajna nie?

Axarai też oglądałam tą drugą, tyle tylko, że w tej pierwszej są na górze światełka które można włączyć dzidzi i muzykę i to mnie przekonało. Ja chcę kupić używaną, już znalazłam za 120zł z wysyłką, ale teraz jakoś zaczęłam się bać, bo jeszcze przed narodzinami Małego kupiłam używany leżaczek i właśnie zaczął mi się psuć. Mój M go "rozebrał" i mówi, że widać że ktoś w nim "grzebał", chyba baterie wylały i poza tym sprężynki od baterii jakieś powyginane. I teraz wiadomo, co tu człowiek kupi?

my matę mamy pożyczoną od psiapsiółki, ale jeszcze juniora nie kładłam na niej...
w kwestii prasowania ubranek-zrobiłam to tylko raz jak pierwszy raz prałam ciuszki a teraz ani razu-szkoda czasu i musiałabym w ogóle deski do prasowania nie chować bo pranie prawie non stop :no:
co do wyparzania czy sterylizowania-ja płukam pod bieżącą wodą i zalewam wrzątkiem (podobno trzeba sterylizować do 6 miesiąca), gotować mi się nie chce :no::no: a wodę używam z kranu tylko przegotowaną, w końcu za moich niemowlęcych czasów nie było mineralnej i jakoś dało radę i alergii nie mam :tak:

Dziewczęta co mają starszaki :-D kochane doświadczone mamuśki :tak::-p

podpowiedzcie czy znacie jakieś klocki / puzzle / coś do składania - takiego rozwojowego do zabawy dla dziewczynki co ma 2 latka ? Musze kupić prezent i nie wiemy co kupić a chcielibyśmy kupić coś "inteligentnego" bo takic zabawek to dziecko nie ma i trudno ją zatrzymać w miejscu i może takie klocki i składanie czegos zatrzymałoby ja na chwile :confused:

reklama
Merlin są takie fajne klocki CLICS. Są różne zestawy, cena zależna od ilości
Oryginalne KLOCKI konstrukcyjne CLICS 175 GLITTER (2739291846) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Mój Starszak bawił się nimi przez 4 lata w przedszkolu, była to jego ulubiona zabawka. A z tych klocków cuda można zrobić tylko wyobraźnia jest potrzebna. Jak go odbierałam z przedszkola to dzieci ciągle bawiły się tymi klockami i super rzeczy budowały.

Do góry