reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wzrost i waga naszych dzieci

Muniek dziś na wadze wysmarował wynik 7515g:-) No ale ma prawie 5 miesięcy i jak przypomnę sobie jaki był według mnie malusieńki i jak się modliłam, żeby do świąt dociągnął do 6 kilo:tak: ale już zwolnił ostro, wcześniej przybierał jakieś 1200-1300 miesięcznie teraz przez 24 dni 500g, ale to jak najbardziej w normie co mnie cieszy. Długości nie udało mi się zmierzyć, ale główka u lekarza ostatnio 43,5 klatka 44cm.

reklama
W czwartek byliśmy z Olem na szczepieniu. Byłam w szoku, bo zniósł je bardzo dzielnie, chwilkę zakwilił, a potem już zaczął interesować się plakatami powieszonymi w gabinecie:-D:-D Najgorsze w tym wszystkim było ubieranie się w kombinezonik i czapkę, darł się przy tym na całą przychodnię:szok: Oczywiście przy okazji każdego szczepienia jest mierzony i ważony. Ma 67 cm, byłam w szoku, bo od ostatniego szczepienia czyli przez 6 tygodni urósł 9 cm!!:szok::szok: Waży 6740g. Pokarm mi się już chyba ustabilizował, i dostosował do wzrastających potrzeb Olka, bo aż tryska:-D

Macius przybiera rownomiernie. Przez 6 tygodni znow 2 kg:szok:. Wazy 7345g. Ale zaraz po wazeniu zrobil siku,wiec ta koncowke 45g odejme;-):-D. Pediatra zalecila zastapienie jednego posilku mlecznego zupka warzywna. No i zapewnila mnie,ze Macius nie jest gruby:tak::-). Waga miedzy 25. a 50. centylu. Wzrost miedzy 10. a 25.

Majandra toć to byku!! Grarulacje!!

Mój Staś zaczął wolniej przybywać, pewnie przez chorobę i przez tą jego niechęć do cycka, a nie chcę go na butlę zupełnie przestawić
Waży 7050 (mam wagę w domu:)

Carioca - to nasze chłopaki idą prawie łeb w łeb :-D:-D:-D Co prawda dawno nie ważyłam Tymka (ostatnio, gdy miał 2,5m-ca i wtedy ważył 6650 bodajże), teraz po trzech tygodniach pewnie też już przekroczył granicę 7 kg. Ciekawe tylko, jak bardzo?

My byliśmy dzisiaj do szczepienia, Mateusz w wieku 3,5 miesiąca waży 6,5 kg i ma 61 cm. Wagę ma w normie, na 50 centylu, za to jest troszkę za niski :-(. Ale oboje z mężem jesteśmy dość wysocy, więc raczej niski nie będzie. i Oboje byliśmy do pewnego czasu najniżsi w klasie a potem ruszyliśmy w górę, więc może on też tak będzie miał. Moja Lili natomiast jest za szczupła, ale za to wysoka :-). Szczepienie zniósł dzielnie, za to podobnie,jak u Shinead darł się przy ubieraniu w czapkę i kombinezon. On strasznie tego nie lubi. No i wyjechaliśmy z przychodni na sygnale, ale zaraz za drzwiami zasnął.Cieszę się,że już po nie cierpię szczepień, jak Staszek wróci to on będzie z nim chodził.

reklama
Igor waży 6,03kg dziwne bo w zeszłym miesiącu przez miesiąc przytył 1,40kg a teraz tylko 800 no ale pani doktor mówiła że waży książkowo. To chyba ok. A muszę go jeszcze zmierzyć ale teraz śpi:-)

Do góry