reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wzrost i waga naszych dzieci

Hej mamusie :)
Chciałam się zapytać czy wasze dzieci już siedzą? Jeśli tak, to od kiedy? Mój synek ma 6mcy i 1 tydzień, ale jeszcze nie siedzi-nie wiem czy mam się tym martwić czy nie?:baffled: Próbuje już stawać jak do raczkowania (na rączkach się opiera i na kolankach) ale podnosi sie w górę jak do siadania, tylko z moją pomocą.

reklama
:happy:
moja tez jeszcze do konca sama nie siedzi a ma juz 7 mc. lekko ja jeszcze buja. u kazdego jest inaczej nie ma sie czym martwic.

Pomiary z dziś: Skończone 8 miesięcy
waga 9145 g (50 centyl) - dla poównania: ja tyle ważyłam jak miałam rok:szok:
długość 73 cm (50 centyl)
klata 50 cm
główka 46 cm

To masz juz dużego 'chłopa" gratuluję :-):-) i pomyśleć że nie miał 3 kg jak się urodził ale co tu dużo mówić mamina kuchnia mu służy. :tak::tak::tak::tak:

Dzisiaj bylismy do szczepienia (na razie mamy spokoj nastepne jak Zuzia skonczy 13 miesiecy)
a to wymiary mojej gwiazdy:
7 miesiecy i 2 dni
waga : 8,5 kg (ale chyba maja cos nie tak z waga bo trzy dni temu u innej lekarki warzyla 7,700 ) ( 50 centyl)
wzrost 80 cm (poza siatka....)
glowka 44 cm
kl. piersiowa 46 cm

reklama
Do góry