reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zachowanie naszych dzieci

a czego bedziemy im zalowac :) niech maja chwile przyjemnosci w swoim jakze ciezkim zywocie :)

Antoni czasem zgrzyta zebami . Obok pisku kredy na tablicy , zgrzytu szkla ,jest to najgorszy dzwiek jakiego moje ucho nie trawi

reklama
Moja tez odkryła czesci osobiste ;-) Kazda zmiana pieluchy to sprawdzanie raczka co tam jest. Gorzej jak w pieluszce kupka ;-/

Moja też sie wścieka, szczególnie jak jej nie chce czegoś dać np laptopa. 2000000000 razy jej powtarzam ze nie wolno a ona nie daje za wygrana.

Dziewczyny jak wy teraz zmieniacie pieluchy?

Bo u mnie to masakra jakaś jest :). Zdjąć jest łatwo, dzidziuś leży sobie i ogląda książeczkę. Ale jak tylko się uwolni z pieluchy zaczyna się siadanie i uciekanie, jak ją łapię i próbuję położyć to wrzask wściekłego indora produkuje :))))

Normalnie dziś każda zmiana pieluchy to był koszmar, wrzask a ja cała mokra. HELP !!
Próbowałam zakładać jej na siedząco, ale brzucho ma spore i nie mogę zapiąć tych rzepów jak siedzi.

Dziewczyny jak wy teraz zmieniacie pieluchy?

Bo u mnie to masakra jakaś jest :). Zdjąć jest łatwo, dzidziuś leży sobie i ogląda książeczkę. Ale jak tylko się uwolni z pieluchy zaczyna się siadanie i uciekanie, jak ją łapię i próbuję położyć to wrzask wściekłego indora produkuje :))))

Normalnie dziś każda zmiana pieluchy to był koszmar, wrzask a ja cała mokra. HELP !!
Próbowałam zakładać jej na siedząco, ale brzucho ma spore i nie mogę zapiąć tych rzepów jak siedzi.

U nas to norma od zawsze, moze bez krzyków ale z ucieczkami. Jesli wyrywa sie strasznie to daje mu polatać po kanapie na goło, uwielbia stawac przy scianie i szybko kucac-wstawac-kucac-wstawac wtedy siusiak lata a on obserwuje i ma ubaw. Jak sie pobawi i zaczyna robic fikołki i stawac na głowie to biore go i ubieram. Tym sposobem wszyscy zadowoleni. Po chwili maluch moze wracac do swoich wygibasów.

dobre :?))))

a co, jak sie w trakcie zesika?

bo moja zwykle sika dokladnie w tym momencie, gdy zdejme stara, a jeszcze nie zalozylam nowej, bo dopiero po nia siegam. a wierci sie tak i probuje uciekac, ze nie ma szans podlozyc nowej pod stara jak kiedys. a cwaniara jest niezla, bo probowalam juz odpinac pieluche i czekac na siku i tak sobie moglam czekac i czekac, a jak tylko wyjelam stara spod tylka to od razu:siuuuuuuuuuuuuuuuu

Mój jest tym przypadkiem ze nie sika bez pieluchy :confused::confused: Jak mamy pobrac mocz do badania to czekamy standardowo 40 min do 2 godz :-D Nie chce zapeszać ale nie zdarzyło mi sie zeby mi posikał kanape. Raz tylko dziadka osiusiał ale to było po dlugasnej kąpieli z zabawą no i pewnie mu sie zachciało od wody.

edit: chciała dodac ze nie mam przewijaka bo on od zawsze jest mega aktywny i kanapa jest dla nas wygodniejsza i dlatego mam koc powleczony prześcieradłem i go rozkładam przy przewijaniu no bo wiadomo ze roznie to moze byc hehehe, pobieraniu moczu czy po kąpieli. Wiec w razie czego to ubrudzi sie te przescieradło a kanapa zostaje czysciutka.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas zmiana pieluchy też masakra.Tu tylko metoda kolejnych podejsc. A moze teraz sie uda?? zazwyczaj amm arsenał ciekawych przedmiotów- ostatnio trzepaczka do jajek. To go zajmuje

Do góry