reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

zaczynam starania...

reklama
myśle że po prostu nie chcą żebyś miała kolejne wydatki skoro nie masz żadnych niedoborów witamin (bo napewno mialas robione badania) bo witaminki sa bardziej zalecane w ciąży niż przed, aczkolwiek kwas foliowy należy brac przynajmniej 3 mce przed planowaną ciążą. Mnie polożna mówiła nawet jak już byłam w ciąży że wyniki mam dobre, jem dużo owoców i warzyw więc co tylko muszę brać to na pewno kwas foliowy, ale ja i tak brałam witaminy dla kobiet w ciąży jeszcze 4 mce przed ciążą i w sumie to nadal je biore.

Mój ginekolog zalecił branie kwasu foliowego i tabletek prenatal podczas staranek. W trakcie ciąży kwas fiolowy i prenatal dla ciężarnych, ale nie jestem pewna czy w tych tabletkach nie ma już kwasu foliowego.

Z tego co wiem to nie ma w nich kwasu foliowego brałam przez jeden miesac te tabletki tylko nie pasowały mi jakoś i zaczełam brac feminatal N tak jak przy pierwszej ciąży a w nich napewno jest kwas foliowy...

w czasie starań wystarczy sam kwas foliowy. Teraz mamy wiosnę i coraz więcej nowalijek, które również polecam. Dużo warzyw, owoców i zbilansowana dieta a do tego kwas foliowy i to wystarczy. Kwas foliowy trzeba brać bo w normalnej diecie jest go mniej niż potrzebuje przyszła matka i rosnący płód - dlatego trzeba go suplementować.
Mój gin wychodzi z założenia, że chemia dopiero gdy koniecznie jest taka potrzeba (np w przypadku anemii).
Kwas foliowy zażywałam również przez piewrszy trymestr a od drugiego trymestru włączył mi witaminki dla ciężarnych (w którym też jest kwas foliowy, więc już kwasu osobno nie biorę)

Ja podczas staranek biorę feminatal dla kobiet starających się z metafoliną i kwasem foliowym, do 13 tyg ciąży. Myslę, że krzynka ma rację zbilansowana dieta i świeże warzywa ale tylko te z eko hodowli bo e tych z marketu to tylko azotany i inne świństwo

Dołączam do Was :happy2:
Co prawda starania zaczynamy dopiero za pare miesiecy, ale kto wie moze zaczniemy wczesniej:happy2::happy2::happy2:
Aktualnie odstawiłam tabletki i zaczelam brac kwas foliowy gdybysmy jednak zdecydowali wczesniej wole juz go brac:-) A poza tym zmienilam diete na zdrowsza, wiecej ruchu:-) Po sesji zaczynam chodzic na basen:-):-):-)

:-)Ja też dolącze się do forum. Cześć dziewczyny. Jestem mężatką , mamy córeczkę skończyła 4 lata. . którą urodziłam mając 24 lata. Miesiąc temu rozpoczeliśmy starania o drugiego dzidziusia , mamy nadzieje że nam się szybko uda, bo odrazu zaszłam w ciąże wcześniejszą. POZDRAWIAM WSZYSTKIE STARACZKI , :-) BĘDĘ TRZYMAĆ KCIUKI ZA WAS:tak::tak::tak::tak:
witam Cie Misia89:-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:)Ja też dołączę do tematu bo właśnie zaczęliśmy starania o maleństwo.Mam 23 lata mąż 26 i od roku jesteśmy małżeństwem-parę miesięcy temu odstawiłam tabletki, a teraz nie mogę się doczekać kiedy dowiemy się,że jestem w ciąży. Nie wiem czemu bo nie mam podstaw, ale trochę się martwię, że nie będę mogła zajść w ciąże-chociaż staram się o tym nie myśleć-bo wiem że pozytywne nastawienie to połowa sukcesu.
Również trzymam kciuki za wszystkie Staraczki:)również za siebie;)

reklama
Ja niestety już wiem, że będę miała problemy z powodu problemów zdrowotnych. Ale najważniejsze, że mam tego świadomość i te parę miesięcy przed rozpoczęciem starań po święcę właśnie na doprowadzenie mojego zdrowia do dobrego na tyle by móc zacząć starania :-)

Do góry