reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
Anisiaj-jest tak że jak ja np mam teraz 6 tydzień to jest tydzień od ostatniej miesiączki a wiek ciąży od zapłodnienia to 4 tygodnia zawsze jest 2 tygodnie róznicy i tak samo przy porodzie można urodzić 2 tyg wcześniej lub później

Bobo-tak wpisujesz ostatnią długość cyklu Aga-to ja ciebie też trzymam kciuki zobaczymy która z nas szybciej wróci ja mam na miejscu tylko ostatnio 2 godz siedziałam prawie więc mam nadzieje że jutro będzie szybko

Ostatnia edycja:
no widzisz wiolka, nie jest tak - tzn nie zawsze tak jest. jak ja mam cykle 40 dni, a do zapłodnienia doszło 3 tygodnie po 1 dniu miesiączki, to u mnie ta ciąża jest młodsza o 3 tygodnie, a nie o 2. I dlatego usg to weryfikuje przy dłuższych cyklach. Liczenie od 1 dnia miesiączki naprawdę się nie sprawdza przy długich cyklach. Wiem, bo nawet mój gin to powiedział, że co z tego, że miałam okres 11.02 skoro do poczęcia doszło 3 tygodnie później, więc ciąży nie było widać na usg, bo mimo iż wg okresu miała 5 tygodni, to tak naprawdę miała 4 bo miałam później owulkę.

Ostatnia edycja:
Anisiaj-może i tak przy długich cyklach jest ale i tak ginekologowi jest potrzebny termin ostatniej miesiączki bo na tym sie wzoruje ja miałąm 28 dniowy ostatni cykl jutro myśle że zrobi mi usg to mi powie na jaki wiek wygląda zarodek w tym tyg ciąży

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry