reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Już jestem :)

pojechaliśmy do mojego taty na obiad a potem przyjechali do nas znajomi z koleżanką Matiego wraz z miesięczną siostrzyczką, to się natrzymałam dzidziusia i mam nadzije że przeszły na mnie jakies pozytywne fluidy :sorry2:

Mnie dzisiaj wyjątkowo mocno bolą jajniki i to oba :confused2:

Jutro planuję dzien w poszukiwaniu butów zimowych dla Matiego i zastnawiam się co tu robić na obiad w weekend. Z mojej strony mogę wam polecić potrawkę indyjską. Moje danie popisowe :-)

a co do opisu o mnie to zapomniałam dodać że moim ogromnym hobby jest żeglarstwo morskie. Śmiejemy się z meżem że jak będziemy na emeryturze to sprzedamy mieszkanie i kupimy jacht i będziemy pływac do okoła świata :-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny @ do mnie przyszla :-:)-:)-:)-:)-(

tak jak myslalam nie zdazylam zatestowac :-(

mialam mala nadzieje ze sie udalo ale sie nie udalo:-:)-:)-(

dzisiaj jest mi ciezko ale bede z wami bo musicie mi pomoc jak wykombinowac zeby byl 5 cykl

:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Losiczka jak to ???,ja bylam pewna,ze tobie sie udalo..kurde...:wściekła/y:...przykro mi kochana :-(,tule mocno ..a co z tymi testami owu..klamia ??..achhh...nie wiem,co napisac...
Lorelain ja tez czekam na przepis..:-)
ktora teraz testuje ??,bo ja czekam do 25..wczesniej nie ma sensu..ale tez czuje,ze predzej dostane @,niz zobacze 2 kreski na tescie :-(

losiczko kochana. wiem co czujesz- zresztą nie tylko ja:-(

ale głowa do góry- będą następne cykle, aż w końcu będzie WPADKA:szok:

pomożemy Ci obmyślać diabelski plany- urządzimy tu mały sabat i będziesz miała wymarzona corcię

zrobiłam się na bóstwo pogadałam z mężusiem na skype. postraszyłam go gwałtami hi hi. a wiecie co on na to? z miną rozbrykanego pięciolatka odparł- "kochanie, jestem do twojej dyspozycji":-)

A po wszystkim stac ich tylko na tekst : "I po chlopie " :-D:-D:-D:-D

Losiczka przykro mi :-(ale bedziemy tu z Toba i bedziemy Cie wspierac kiedy tylko bedziesz potrzebowac :tak:

Ostatnia edycja:
losiczka - bardzo mocno przytulam!...w następnym już się uda...coś się wymyśli.

przepis na potrawke indyjską:

składniki - podwójna pierś z kurczaka
ryż - 2 woreczki
jedna czerwona cebula
spora garść solonych orzeszków
dwie małe limonki lub jedna duża
sporo kolendry
trawa cytrynowa - ja daje 3 trawy, ale to jak kto lubi
ząbek czosnku
mleko kokosowe
olej (oliwa ma za intensywny smak)
masło orzechowe

posiekaną czerwoną cebulę wrzucamy na patelnię a potem pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Jak się robi kurczak na patelni to w tym czasie resztę produktów posiekanych dajemy do miksera ( oprócz mleka kokosowego) .
Wciskamy całą limonkę, dodajemy troszkę cukru i dwie łyżki oleju.
Jak piersi z kurczaka są już biale, ale nie przypieczone to wlewamy na patelnię mleko kokosowe. Najpierw to najbardziej gęste, dopiero potem ewentualnie do rozrzedzenia dolewamy powoli resztę. Wrzucamy naszą papkę z miksera i wszystko mieszamy. Następnie wciskam drugą limonkę i ewnetualnei doprawiam dla smaku, ale przewaznei nei musze. Jak wyjdzie za rzadkie to fajnei się zagęszcza masłem orzechowym. Dla zmiany koloru na sam koniec dodaję jedną łyżkę keczupu.
Można dla ozdoby posypać posiekaną kolendrą.
W między czasie oczywiście osobno gotujemy jeszcze ryż.

Ostatnia edycja:
karolinka ja też zawsze najbardziej lubiłam Kłapouchego i taka też jestem. Mówię, że nie jestem pesymistką a realistką. A tak naprawdę wolę być złej myśli i później być pozytywnie zaskoczona niż się napalać,a potem rozczarowywać. Tak było w poprzednim cyklu, już 4 czy 5 dni po terminie @,już sobie i mężusiowi zrobiłam nadzieję a tu przyszła ta ochydna małpa!

piąteczka ja też preferuję pozycję na leniwca, tylko że to ja leżę i obmyślam co zrobię na obiad następnego dnia a on się poci :-D

pamela bawcie się dobrze kochana:happy2:

losiczko przykro mi wiem co czujesz. w nastepnym cyklu sie uda, zobaczysz!

Ja nie mam stałej pracy, umowę na zastępstwo, więc może to nie jest najlepszy okres na bejbi, ale w oczekiwaniu na stałą pracę mogę się zestarzeć. :crazy:
Robię podyplomówkę, która mam nadzieję umożliwi mi pracę w domu i będę mogła zająć się rodziną. a właśnie, jutro mam zajęcia i zamiast się uczyć siedzę cały dzień tutaj :happy2:

lorelain twój przepis wygląda pysznie. Ale sama się nie podejmuję hehe. Jak już obie będziemy z brzuszkami to wpraszam się do ciebie na popisowe danko, niedaleko mam, z Jastrzębia jestem:happy2:

No właśnie wiem lorelain i miałam nadzieję, że chociaż z L4 skorzystam, a tu dzidzi jak nie było tak nie ma. Może to przez tą pracę, w szkole pracuje, stres jest, prolaktyna wzrasta i koło się zamyka ehhhh...

Ostatnia edycja:
Roszpunka - bedąc na umowie zastępstwo jak ci się rozwiaze umowa a bylas na l4 to płaci Ci później ZUS. Tyle ze po porodzie nie ma juz sie nic bo niestety macierzyński sie nie należy.

reklama
Do góry