reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A no chyba ze kupujesz mebelki z mamuta :) No ale one sa ze starej kolekcji. Mi tez sie bardzo podobaja :) ale na takie mam jeszcze czas a narazie uzyje swoich starych mebelkow dla maluszka (tez z ikei hehe)
Chodzilo mi o najnowsze kolekcje... ze nic ciekawego nie wprowadzili ale ogolnie Ikee zawsze lubilam i to bardzoooo :-) i tez zalezy za czym konkretnym sie jedzie.
Zycze udanych zakupow :-):-):-)
zgadzam sie ze teraz z nowej kolekcji nic ciekawego nie ma ale mammutki sa super:-)
Ja ostatnio widzialam na miescie dziewczyne z najnowszym buzzem w kolorze "greystone" w srodku jest taki szaroblekitny na zawnatrz ciemny fiolet a budka ma czerwone detale. Bardzo ladny ale jakos teraz te kolorki co dali wydaja mi sie troche nijakie. jedynie to strawberry i ten grystone jeszcze mi sie podoba. ale oczywiscie kazdy ma swoj gust :-) jak dla mnie capri jest o wiele bardziej powalajacy :-)
no wiem ze najnowsze kolorki sa takie nijakie dlatego musze porownac capri z ta nowa kolekcja jak sie okaze ze sa takie same wymiary to zdecyduje sie na capri a poza tym moj m uwielbia niebieski wiec problemu aby go przekonac nie bedzie:-)

reklama
Witajcie, podczytuje Was od pierwszej strony, ale chyba tutaj sie jeszcze nie odzywałam, jednak na temat Ikeii też dodam coś od siebie... byłam ostatnio w tym przybytku z zamiarem kupna komody , białej..........powiem jedno dno i szuwary, szajs, wykończenie , wykonanie, materiał, beznadzieja :no: weszłam do pierwszego lepszego meblowego w moim mieście i zamówiłam sobie komodę, taką jak chce, wymiary pod przewijak, wykończenie porządne, cena przystępna i mebel konkretny do 400 zł to już super mebel można sobie zaprojektować, a nie papierowy szajs za 500 zł , a te łóżeczka....:shocked2: przecież to się ledwo trzyma kupy bez dziecka w środku...mam wrażenie że na słowo honoru stoją....skusiłam się tylko na te ręczniczki dla dzieci w promocji 10 zeta za 10 szt ale zanim doszłam do kasy to stwierdziłam że są tak szare jakby juz 3 lata używane były i wyszłam z niczym:tak: na otarcie łez loda chciałam wrzucić przy wyjściu ale ze 100 ludzi w kolejce po te głupie lody stało, reasumując porażka, a co do mamuta się zgadzam, jedyny fajny zestaw dla maluchów

Ostatnia edycja:
No to i ja się pochwalę :happy2:
Dokonałam dziś świetnego (jak mi się wydaje) zakupu;
kosz na pieluchy tak jak tutaj w linku
TOMMEE TIPPEE - SANGENIC -kosz na pieluchy (668970174) - Aukcje internetowe Allegro
Z tymże tutaj jest prawie 100zl za sam kosz i 1 wkład a ja dałam 145zl za kosz z 6 wkładami.
W sumie nie planowałam tego zakupu no ale autentycznie stał na półce i czekał żeby go kupić w tej promocyjnej ofercie ;-)
dla porównania same wkłady tutaj:
TOMMEE TIPPEE WYMIENNY WKŁAD Z WORECZKAMI 3 SZT. (666990422) - Aukcje internetowe Allegro

Ciekawa jestem jak się sprawdzi...:-p

(...) a co do mamuta się zgadzam, jedyny fajny zestaw dla maluchów
Nie wiem jak reszta ale mamuty sa super! Moj synek ma w swoim pokoiku juz prawie rok czasu i dalej ladnie sie prezentuje:-D:-D:-DSa drewniane, tylko nie malowane a oklejone(lozko, komoda) a reszta plastikowa-ale o to mi chodzilo-dla dzieciaczka w sam raz:tak:

No to i ja się pochwalę :happy2:
Dokonałam dziś świetnego (jak mi się wydaje) zakupu;
kosz na pieluchy tak jak tutaj w linku
TOMMEE TIPPEE - SANGENIC -kosz na pieluchy (668970174) - Aukcje internetowe Allegro
Z tymże tutaj jest prawie 100zl za sam kosz i 1 wkład a ja dałam 145zl za kosz z 6 wkładami.
(...)
Szczerze? Dla mnie to zbedny zakup:tak:, szkoda kasy, ale to tylko moja opinia:-). Moim zdaniem nie gorzej wcale sie sprawdzi zwykly kubelek na smieci(maly)z bujana pokrywka(taki biurowy) i worki na smieci:tak:

Szczerze? Dla mnie to zbedny zakup:tak:, szkoda kasy, ale to tylko moja opinia:-). Moim zdaniem nie gorzej wcale sie sprawdzi zwykly kubelek na smieci(maly)z bujana pokrywka(taki biurowy) i worki na smieci:tak:
Być może - życie pokaże, ale patrząc na to że kosztował on tyle ile 4 drinki w knajpce, lub lepszej jakości bluzka (zakupy w euro) to nie potrafiłam sobie odmówić;-)

Mary__Mary - kupiłam taki sam tylko z 2 wkładami (79zł) i też uważam, ze to świetny zakup, pokój maluszka mam na górze to mi oszczędzi dodatkowego biegania po schodach do kosza z każda brudną pieluszką no i odpady z mojego domku są odbierane co 2 tyg. a w tym pojemniku pieluszki są dobrze zabezpieczone i mam nadzieję, że nie bedą "pachnieć" na całe osiedle zwłaszcza latem :-)

Też uważam że te wymyślne kubełki na pieluchy to wyrzucenie kasy... ale jak kogoś stać to spoko. fajnie sprawdzają się specjalne woreczki: Paklanki, bo pochłaniają zapachy i można zabrać ze sobą wszędzie:)

Mary__Mary - kupiłam taki sam tylko z 2 wkładami (79zł) i też uważam, ze to świetny zakup, pokój maluszka mam na górze to mi oszczędzi dodatkowego biegania po schodach do kosza z każda brudną pieluszką no i odpady z mojego domku są odbierane co 2 tyg. a w tym pojemniku pieluszki są dobrze zabezpieczone i mam nadzieję, że nie bedą "pachnieć" na całe osiedle zwłaszcza latem :-)
Sylaba
Podbudowałaś mnie trochę bo już zdążyłam pomyśleć że przesadzam.... ;-)

Sylaba
Podbudowałaś mnie trochę bo już zdążyłam pomyśleć że przesadzam.... ;-)
Nie przesadzasz:tak:, kazdy z nas ma inne piorytety, inne wydatki i kazdy z nas chce jak najlepiej dla maluszka:tak:. Dla mnie to zbedna rzecz, dla Ciebie i Sylaby moze najodpowiedniejsza:tak:. W sumie to fajny bajer;-)

reklama
Mary ja tez mam zamiar kupic taki kubelek. U nas to inny wydatek niz w Polsce. Zaplace za taki kubelek 10funtow czyli liczac do zarobkow to tak jakbym wydala 10zl w Polsce. Niestety 145zl w Polsce to duzo pieniazkow i nie kazdy chce wydawac pieniadze na takie rzeczy.
Ale nie powariowalas, bo wiem jak patrzysz na ten kubelek pod wzgledem kasy. :-)

Do góry