reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A ja zamówiłam już łózeczko - w sumie ostatni z większych zakupów :-):-)
Takie jak w załączniku tylko z szufladą na dole i misiem zamiast zajączka
Zostały już naprawdę drobiazgi

Załączniki

• lozeczko.jpg
    lozeczko.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 77
reklama
no tak pisze ze do dezynfekcji jest idealny, patrzylam na inne aukcje o tej samej nazwie i tez tak pisalo, wiadomo nie napisza ze do czyszczenia pepka bo oni tu pewnie wogole nie czyszcza :/ wpisalam teraz w kazdej mozliwej wersji na ebayu i zawsze te oferty wyskakuja wiec powinno byc ok :-)

wiesz w Anglii zreguly wszystko jest o wiele taniej... wiec cena raczej bym sie nie sugerowała ale dalej prosimy o pomoc :-)
a okreslenie isopryl to bedzie raczej tylko nazwa samego produktu bo w slowniku nie ma takiego okreslenia :)
Klaudzia, ale w Polsce spirytus kupuje się w sklepie monopolowym, więc dlatego się zastanawiam czy ten z ebay-a nie jest skażony i czy rzeczywiście można go używać do pępka.

posiedzialam wlasnie na google i na angielskich stronach, tzn na jednej znalazlam wlasnie informacje zeby czyscic pepuszek alkoholem wiec ten link co dalam napewno bedzie ok i nie zrobimy krzywdy maluszkom ;-)

Klaudzia, ale w Polsce spirytus kupuje się w sklepie monopolowym, więc dlatego się zastanawiam czy ten z ebay-a nie jest skażony i czy rzeczywiście można go używać do pępka.

hmmmm, zapytam poloznej jak bede u niej, albo poprostu poprosze szwagierke zeby mi wyslala z polski i bede miec pewnosc, no albo pojde do apteki i zapytam :tak: dziekuje za porady :*

dziekowa :-) poszukam w buteleczce, moze cos znajde, jak cos to dam znac ;-)

wlasnie znalazlam: Rubbing Alcohol - IPA 70% - Isopropyl Alcohol 70% 100ml on eBay (end time 09-Oct-09 17:33:54 BST)

to najtansza oferta i w najmniejszej buteleczce, po sprzedaja nawet litrami :szok: ale 100ml w zupelnosci wystarczy :) mam nadzieje ze ten jest ok bo wyglada jakos "groznie" po opakowaniu.
Moze ktoras z dziewczyn w Polsce zerknie na ta buteleczke i powie czy jest ok?
Klaudzia u nas nie ma 70% spirytusu. Jest tylko 90% spożywczy, który kupuje się w monopolowym i trzeba go rozrabiać.
Pierwszy raz słyszę o recepcie na spirytus, a już dziecko jedno mam i ani pediatra na wizycie patronażowej a ni w szpitalu a ni w szkole rodzenia nikt o tym nie wspominał, a wręcz każdy pytał czy umiem rozrabiać, bo 90% poparzy skórę.

reklama
Do góry