reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Kludzia, fajny ten kombinezonik :))))
A ja zamówiłam pościel i takie tam :))))

sliczna poscielka, bedzie mu napewno milo w niej spinkac :-)

Wlasnie wylicytowalam na allegro kombinezonik z flauszu z Quelle, na ktory bardzo chorowalam. Miala mi go kupic ciocia, ale przemyslama i stwierdzilam ze szkoda kasy na kombinezon, w ktorym dziecko pochodzi krotko(bo rozmiar 62 i 74mam). Nowy kosztuje 119zl, ja z przesylka zaplacilam 40zl. A cioci powiem aby kupila komplet poscieli na ktory choruje i rozki-wszystko bedzie w cenie kombinezonu a posluzy znacznie dlozej, bo nie 2-3tyg, tylko 2-3lata :)

A kombinezon kupilam taki:

kombinezon bajerancki, no i cena super!

A muszę się pochwalić, ze udało mi się kupić mało używaną gondolkę do wózka w takim kolorze jak wózek. Za połowę ceny. W dodatku znalazlam w jednym sklepie internetowym nieoryginalną folię do tego wózka za 45 zł a oryginalna kosztuje 130 :szok: więc nawet doliczając koszty przesyłki nieźle zaoszczędziłam. Byłoby taniej gdyby wszystko było u jednego sprzedawcy kupowane ale niestety musiałam sie tego wszystkiego nieźle naszukać. Ale i tak Całość tjj. wózek, gondolka i folia razem z przesyłką wyszły mnie 772 zł, a w sklepie musiałabym za to zapłacić 1150 :-)

BRAWO :-):-):-) ciesze sie bardzo!

reklama
A ja dzis zahaczylam o 2 lumpeksiki i w zeszylym tygodniu o jeden i oto moje zdobycze
Na fot 1 koszulka i spodnie. Spodnie H&M. Calosc 2zl:-D
Na fot 2 i 3 ochraniacz na lozeczko-zaglowek(55cm i bok 120cm)
Na fot 4 baldachim(zlozony na pol) . Fot 2,3i 4 koszt 5zl:-D
Na fot 5 2 body i pajacyk NEXT, koszt 3.80:-D

Zastanawialam sie, czy brac ten ochraniacz i baldachim, bo nie ma do nich poszewek, ale stwierdzilam ze za ta cene nie bede sie zastanawiac. Mam jeden komplet poscieli bez ochraniacza to sie przyda. Tymbardziej ze jest na cale boki-idealny jak dziecko ma ok 6miesiecy i sie zaczyna turlac. Jak Macius tak robil, to szukalam takiego ochraniacza i nie moglam dosac. Baldachimu nigdy nie mialam, nie mam nawet stelaza. Nie wiem czy bede uzywac(choc stelaz mozna kupic), jak nie, to moze przerobie na poszewki na koldre i poduszke:-D. Jesli wena mnie najdzie. Chociaz szew jeden bieglby na srodku poprzek koldry. Ale to nic. Przemysle sprawe.

A ja dzis zahaczylam o 2 lumpeksiki i w zeszylym tygodniu o jeden i oto moje zdobycze

Zastanawialam sie, czy brac ten ochraniacz i baldachim, bo nie ma do nich poszewek, ale stwierdzilam ze za ta cene nie bede sie zastanawiac. Mam jeden komplet poscieli bez ochraniacza to sie przyda. Tymbardziej ze jest na cale boki-idealny jak dziecko ma ok 6miesiecy i sie zaczyna turlac. Jak Macius tak robil, to szukalam takiego ochraniacza i nie moglam dosac. Baldachimu nigdy nie mialam, nie mam nawet stelaza. Nie wiem czy bede uzywac(choc stelaz mozna kupic), jak nie, to moze przerobie na poszewki na koldre i poduszke:-D. Jesli wena mnie najdzie. Chociaz szew jeden bieglby na srodku poprzek koldry. Ale to nic. Przemysle sprawe.
Kochana Ty to masz szczęscie do takich fajnych zakupów! rzeczy na bank Ci się przydadzą :) a jeszcze za taką cenę, to już w ogóle ;) super na serio!

Napewno Ci sie przyda :) Udane zakupy no i te ceny rewelka :-)

Kochana Ty to masz szczęscie do takich fajnych zakupów! rzeczy na bank Ci się przydadzą :) a jeszcze za taką cenę, to już w ogóle ;) super na serio!
Mam taki maly nalog szperania po lumpeksach;-) jak nie mam za duzo kasy a jakies drobne w portfelu.
Ale dzisiaj to szperanie mnie wykonczylo. Weszlam tam tak z ciekawosci bo wybieralam sie do komisu dziecicego a to bylo po drodze na autobus, i tak sie zmeczylam, rece mnie bolaly, brzsio stwardnial, ze po zakupach wrocilam grzecznie do domu:tak:
Fajnie jest dostac fajne rzeczy za niewielka kase. Juz wyczailam w jakie dni maja najtaniej-wtedy tez zawsze cos sie znajdzie:-) choc to dawno po dostawie:-D

popireram popieram...
royanna uważam że jesteś najlepsza co do zakuków.... hiiiii

a ja mam jeszcze takie pytanie... bo np chciałabym się rozejrzeć za kombinezonem dla naszej księżniczki :-)
ale powiedzcie mi w jakich to patrzycie rozmiarach?? takich maluśkich całkiem
czy już na starszego boba??:confused:

(...)
a ja mam jeszcze takie pytanie... bo np chciałabym się rozejrzeć za kombinezonem dla naszej księżniczki :-)
Wiem, ze wiekszosc patrzy za rozmiarem 62.
Ja mialam na 62 wiec dokupilam mniejszy na 56, bo jak sie urodzil moj pierwszy synek to 62 dlugo byl za duzy. Ale byl malym dzieckiem.
Ty pisalas ze liczysz na wiekszego bobasa, wiec mysle ze 62 bedzie ok:tak:, bo z koleji 68 to chyba za duzy...

popireram popieram...
royanna uważam że jesteś najlepsza co do zakuków.... hiiiii

Kam ja kombinezon kupiłam w rozmiarze 62. Kombinezon ma rękawiczki i buciki :))) Lepiej chyba mieć za duży niz za mały :))) a nie wiemy ile dzidzia będzie miała jak się urodzi :)))

:-) zapomniałam dopisać...
.chodziło mi o kombinezon ten taki bajkowy jak macie... w misie czy w pandę .. albo w diabełka:-D

taki kombinezon na zimę mam mały i średniejszy...:tak:

reklama
:-) zapomniałam dopisać...
.chodziło mi o kombinezon ten taki bajkowy jak macie... w misie czy w pandę .. albo w diabełka:-D

taki kombinezon na zimę mam mały i średniejszy...:tak:
uuu, ja nie patrze za takimi bo jak szukalam na allegro to nie znalazlam, a na ebayu to nie umiem kupowac-nie wiem jak, nie wiem, czy do pl wysylaja itd. A w ciuchbudach nie znalazlam:-(
Ale Ty masz duze pole do popisu w Irlandii:tak::-):-):-)
Na pewno znajdziesz:tak:

Do góry