reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

To jest super urzadzenie, ale na krotko, bo przeciez niedlugo trzeba bedzie dawac mniej rozdrobnione jedzenie, a za kilka m-cy bedziesz wspolnie gotowala:) Mnie sie wydaje lepszym zakupem taki robot dla calej rodziny i parowar oddzielnie:) Ja tez gotowalam caly czas na parzedla nas, ale mi sie zepsul parowar i teraz zaluje, bo wstawilabym malej warzywka razem z naszym obiadkiem, zamiast gotowac w oddzielnym garczku wszystko. Musze koniecznie kupic nowy parowar.
Poza tym to urzadzenie ma dosc mala pojemnosc i kosztuje prawie tyle, co dobry robot kuchenny:)

Masz racje. Robota mamy, kupie parowar :)

reklama
Moje puzle też nie śmierdzą - marki BabyOno.

A teraz pytanie z innej beczki. Która używa 'sprzętu' do robienia zupek? Np coś takiego:
PHILIPS AVENT PAROWAR BLENDER DLA DZIECKA SCF 870 (926152910) - Aukcje internetowe Allegro
Słyszałam tez o urządzeniu: termomix

Jestem ciekawa, czy jest takie coś przydatne, czy ułatwia życie i przyspiesza ugotowanie zupek dla maleństw? I czy warte swojej ceny?
moim zdaniem to troche bez sensu bo ile twoje dzicko bedzie jadlo papki? ja kupilabym zwykly parowar, ktory mozesz uzywac tez dla siebie do obiadow i zwykly blender, krory tez bedzie mial wiecej zastosowan.... ale to tylko moje zdanie.....

Ponawiam swoje pytanie , które przeszło bez echa :)Jakie zabawki rozwijające, stumulujące wyobraźnie itd.polecacie?
My mamy cos takiego: Fisher Price Szczeniaczek Uczniaczek Nowy P6014 - opinie, komentarze o produkcie
Mała go kocha... zawsze ja uspokoi.

Ale każda dzidzia jest inna... zwykłe kartki papieru też ją zajmują. Wszystko zależy od tego ile chcesz wydać. Z tego co sie orientuje to fisher price, jest pod tym względem bezkonkurencyjny.. ale drogi.

Ponawiam swoje pytanie , które przeszło bez echa :)Jakie zabawki rozwijające, stumulujące wyobraźnie itd.polecacie?

my mamy takie zabawki:
klocuszki - SOFT BLOCKS – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
miękka książeczka - SOFT BOOK – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
traktor - po prostu rewelacja - Farm Tractor With Trailer – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores

ale najlepsza zabawka jest plastikowa butelka z woda (lub bez) - mozna na niej grac, smakowac;), przelewac wode, przewracac ja itp.

100 zł za maskotkę??:szok:
w pl wszystko takie drogie??
u nas to chyba kosztuje tylko 20e:tak: na szczęście..
też zamierzałam kupić tego szczeniaczka mojej niuni:tak:
No niestety nie wiem dlaczego ale fisher price w polsce taki drogi jest. Ta sama zabawka kosztuje w UK 20f, a w Polsce potrafi kosztowac 200 PLN :/ Nawet w grecji te zabawki są tańsze. Nie wiem,,, może importer jest monopolistą?

Zabwke dostaliśmy w prezencie.. na poczatku byłam bardzo sceptyczna do zwykłego pluszaka za 150 PLN :/. Ale młoda ja po prostu uwielbia.

reklama
Do góry