reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Też się zastanawiam nad zakupem niekapka. Podoba mi sie 360 Kubek Lovi z Uchwytami MINI - Sklep dla malucha - Krupcio.pl ale nie wiem jak sprawdza się w praktyce i jak wyglada "na żywo" bo w sklepie nie widziałam. Macie możne doświadczenie z takim typem ?

A co do ucinania stópek , to u nas problemem oprócz nogawek jest jeszcze za krótki "tułów" i jak mała wyrasta to nie dopinaja się w kroku i obcinanie stópek nie pomoże niestety :/

Ostatnia edycja:
reklama
Zmałpowałam po Dziunce ten basenik:-)pozniej wrzuciłam zabawki jak Kasia Pawełkowi ,mały tak się wybawił z tatą w "rekina ludojada" że już po kąpieli i śpiocha haha DSCN0086.jpg

dziewczyny mam kubek niekapek canpol babies i sama sprawdzilam ze pociagniecie z niego to ciezka sprawa, czy niekapek z aventu jest jakis latwiejszy w obsludze? ja nie wiem kiedy ignas zalapie ze trzeba niezle pociagnac:/

Ja z Amelką miałam kubek niekapek z Aventu - porównania z Canpol Babies nie mam, ale powiem ci, że na początku Amelka nie umiała z niego pić. Też próbowałam i trzeba było bardzo mocno pociągnąć, żeby poleciało. Na początku zrobiłam więc z niego kubek kapek (po prostu usunęłam uszczelkę), i dopiero z czasem założyłam z powrotem.

Teraz natomiast planuję kupić kubek do nauki samodzielnego picia z Nuka:
Butelka kubek FC 150 ml z ustnikiem 6m+ NUK (1062609247) - Aukcje internetowe Allegro

Myslę, że na początek dziecku będzie trudno zrozumieć, o co chodzi z niekapkiem.

Też się zastanawiam nad zakupem niekapka. Podoba mi sie 360 Kubek Lovi z Uchwytami MINI - Sklep dla malucha - Krupcio.pl ale nie wiem jak sprawdza się w praktyce i jak wyglada "na żywo" bo w sklepie nie widziałam. Macie możne doświadczenie z takim typem ?

ja chyba kupię taki właśnie kubeczek bo z niekapkiem TT zupełnie nam nie idzie, z butelką też nie bardzo.
Za to niedawno przy śniadaniu Alusia usiłowała mi wyrwać kubek i brała go do ust tak jak ja -nalałam jej trochę wody i tak dawałam się napić - była trochę zaskoczona, ale piła :)
Więc może pominę etap dziubków i smoczków - ale taki zwykły kubeczek, albo doidy cup boję się dać. Boję się, że za duży łyk poleci i mała się zachłyśnie.

A co do ucinania stópek , to u nas problemem oprócz nogawek jest jeszcze za krótki "tułów" i jak mała wyrasta to nie dopinaja się w kroku i obcinanie stópek nie pomoże niestety :/
Nie miałam, ale ponoć bardzo trudno się z niego pije.

dziewczyny mam kubek niekapek canpol babies i sama sprawdzilam ze pociagniecie z niego to ciezka sprawa, czy niekapek z aventu jest jakis latwiejszy w obsludze? ja nie wiem kiedy ignas zalapie ze trzeba niezle pociagnac:/

Ja mam lovi niekapek i też byłam w szoku jak mocno trzeba pociągnąć, ale zrobiłam troszkę większą dziurkę w silikonowej uszczelce i teraz jest super. Kubeczek się świetnie sprawuje i -co dla mnie ważne- jest łatwy do mycia. Avent ma koleżanka i trudno go domyć.

ja chyba kupię takiml). właśnie kubeczek bo z niekapkiem TT zupełnie nam nie idzie, z butelką też nie bardzo.
Za to niedawno przy śniadaniu Alusia usiłowała mi wyrwać kubek i brała go do ust tak jak ja -nalałam jej trochę wody i tak dawałam się napić - była trochę zaskoczona, ale piła :)
Więc może pominę etap dziubków i smoczków - ale taki zwykły kubeczek, albo doidy cup boję się dać. Boję się, że za duży łyk poleci i mała się zachłyśnie.
Ten kubeczek lovi, który mamy ma super kapsel wyprofilowany z jednej strony jak doidy cup i Mały całkiem sobie radzi z piciem. Ma nawet skalę (chyba do 90ml) więc wiadomo ile smyk wypił.

Ostatnia edycja:
Ja mam lovi niekapek i też byłam w szoku jak mocno trzeba pociągnąć, ale zrobiłam troszkę większą dziurkę w silikonowej uszczelce i teraz jest super. Kubeczek się świetnie sprawuje i -co dla mnie ważne- jest łatwy do mycia. Avent ma koleżanka i trudno go domyć.
kupiłam ustnik który pasuje do butelki zamiast smoczka łatwy w użyciu i myciu , no i mogę go do dowolnej butelki avent założyć USTNIK NIEKAPEK MIĘKKI, 2 Sztuki, 6m+, AVENT (1069281314) - Aukcje internetowe Allegro

My mamy z Aventu, ale nie jestem zadowolona, bo trzeba bardzo mocno przechylac butelke zeby woda dotarla do "smoczka". I trzeba mocno ciagnac i tak naprawde to mi z niego i tak kapie jak mala potrzasa butelka. Dzisoaj kupilam nowy niekapek firmy MAM
Selektionen Detailansicht | MAM Baby Products - Design & Innovation - BPA-free
Madelen tez jeszcze nie zalapala jak sie z niego pije, ale przynajmniej nie wylewa sie z niego woda jak nim potrzasa ;-)

reklama
Do góry