reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
ja też miałam kupić pampersy jak były w realu na promocji ale może jeszcze nie raz będą do października :)) ale ja 1 nie będę kupować tylko od razu 2, bo jest różnica tylko w 1 kg a w wielkości to na długość są takie same tylko 1 są troszkę węższe ale zawsze przecież można bardziej ścisnąć 2. Moja siostra jak urodziła córeczkę to kupiła 1 i używała ich może tydzień ale to na siłe żeby tylko zużyć a mała miała 4 kg i 60 cm. Ja raczej też będę miała pewnie podobnie bo w końcu jesteśmy bliźniaczkami a męzowie są podobnej postury :)) wysocy i dobrze zbudowani

co do laktatorów to ja się wstrzymałam z zakupem. Kupiłam tylko butelkę z Nuka bo koleżanka mówiła że u niej lepiej się sprawdziła niż z Aventa. U mnie w rodzinie wszyscy kupowali Aventa więc ja chce spróbować czegoś nowego :)) a te z Nuka są takie ładne, kolorowe :))

ja też miałam kupić pampersy jak były w realu na promocji ale może jeszcze nie raz będą do października :)) ale ja 1 nie będę kupować tylko od razu 2, bo jest różnica tylko w 1 kg a w wielkości to na długość są takie same tylko 1 są troszkę węższe ale zawsze przecież można bardziej ścisnąć 2. Moja siostra jak urodziła córeczkę to kupiła 1 i używała ich może tydzień ale to na siłe żeby tylko zużyć a mała miała 4 kg i 60 cm. Ja raczej też będę miała pewnie podobnie bo w końcu jesteśmy bliźniaczkami a męzowie są podobnej postury :)) wysocy i dobrze zbudowani
Ja kupie jedyneczki, bo roznia sie nie tylko rozmiarem, ale rowniez tym, ze maja specjalna powloke i dziureczki na rzadsza kupe:tak:. U nas sie sprawdzily! Zobaczymy co lekarz powie na usg w 33tc-jaka dzidzia duza. Ale na sam szpital idzie jedna paka.

niunias wiesz ja na twoim miejscu nie uzywalabym nuka... ostatnio wykryli u nich jakas szkodliwa substancje dla niemowlat i wstrzymali produkcje, slyszlalam to z pewnych zrodel. wiec obstalabym przy tym avencie, a jezlei zamierzasz karmic piersia to od razu mowie ci ze po nuku karmic nie bedziesz :) raczej polecalabym tommie tippie jezeli wogole ...

jesu.... przyznam sie szczerze ze ja jeszcze takimi rzeczami jak pieluszki sie nie interesowalam... :/
tak tylko sobie czytam czasopisma pzyszlych mam i co ta wyczytam to tego sie trzymam (tak jak ten philips)...
ale do pieluch to jeszcze daleko!

jesu.... przyznam sie szczerze ze ja jeszcze takimi rzeczami jak pieluszki sie nie interesowalam... :/
tak tylko sobie czytam czasopisma pzyszlych mam i co ta wyczytam to tego sie trzymam (tak jak ten philips)...
ale do pieluch to jeszcze daleko!
Ja w pierwszej ciazy tez tak mialam:tak:- wiec to normalne:-).
Ale teraz wiem, ile tego idzie, ile to kosztuje, wiec w miare mozliwosci chce teraz troche kupic, aby potem bylo latwiej. Kurcze, przez pierwsze miesiace szly 4 Jumbopaki na miesiac. Kazdy ok 45zl. A jeszcze maaaaassssa chusteczek wilgotnych:tak:. A im wiekszy rozmiar pieluch tym mniej w paczce, czyli szlo dluuugo tyle paczek na miesiac.

ja zacznę to wszystko ogarniać pod koniec września, jak już nie będę pracowała i przeprowadzę się do nowego miszkanka....
powoli powoli wszystko będę układała sobie do kupy, krok po kroku:blink:

będę miała sporo czasu, więc zajęcie mi się przyda. ;-)

reklama
ja zacznę to wszystko ogarniać pod koniec września, jak już nie będę pracowała i przeprowadzę się do nowego miszkanka....
powoli powoli wszystko będę układała sobie do kupy, krok po kroku:blink:

będę miała sporo czasu, więc zajęcie mi się przyda. ;-)
Pewnie, ze tak:tak:
A ja musze juz zrobic sobie konkretna liste co kupic dla mnie i dokupic na maluszka. Ogolnie niby wiem, ale na pismie to na pismie. Na poczatku napalilam sie na nowy szlafrok, bo niby mam, ale jest ciut za duzy. Ale przemyslalam sprawe i doszlam do wniosku, ze to zbedny wydatek, bo ja w szlafroku i tak nigdy nie chodze! Moze kilka razy w roku! Wiec szkoda kasy, a ten stary wezme do szpitala. Jak bede miec liste, to 100razy sobie ja przemysle, pewnie cos dopisze a cos skresle, ale bedzie latwiej.

I wiecie, w czerwcu mialam powera-popralam ciuszki(te najmniejsze, 56, 62 i 68)po synku, mialam zrobic miejsce w szafach i stanelo tylko na tym praniu. Nie moge sie zebrac do pracy. Wlasciwie dlatego, ze synek za bardzo chce mi pomagac i obawiam sie, ze wszystko zostawie na wrzesien, ajk maly pojdzie po raz pierwszy do przedszkola a ja bede musiala sie czyms zajac, aby nie zwariowac myslac czy wszystko u niego jest dobrze:szok::-D

Do góry