reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
No i są OK :tak:
Jedno co mi troche utrudnia zycie to to ze w bebe conford nie ma dodatkowej wkladki ochronnej na głowe - w Jane racing jest. No i jezeli dziecko jedzie jeszcze tylem do kierunku jazdy to mimo ze fotelik jest przestawiony do pozycji półlezacej to dziecko troche leci do przodu przy gwaltownym stratowaniu albo hamowaniu (moj Ł troche "porywczo" jeździ) ponieważ siedziska w wiekszosci samochodów zapadąją sie w stronę oparcia czyli mimo pochylu fotelika fotelik nadal jest w pozycji pionowej :confused2: Ale to akurat nie kwestia fotelika danego modelu bo wiekszosc ma ten "problem" a kąt nachylenia siedziska samochodu do oparcia jest rózny w roznych samochodach. Problem zniknie kiedy przyjdzie czas na obrocenie fotelika przodem do kierunku jazdy....
Generalnie jednak jestem z nich zadowolona i wcale nie powiedzialabym ze ten tanszy jane raacing jest gorszy od bebe confort - to ta sama półka mniej wiecej a w testach wyszły dosyc dobrze;
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 0-18 kg :: sortowanie wg kryterium ocena
Jezeli jednak teraz bym kupowala to kupiłabym w przedziale wagowym 9-25kg albo 36kg bo na dłuzej wystarczy... ;-) No ale w tym przedziale kg nie znam dokładnie rynku...

Jezeli jednak teraz bym kupowala to kupiłabym w przedziale wagowym 9-25kg albo 36kg bo na dłuzej wystarczy... ;-) No ale w tym przedziale kg nie znam dokładnie rynku...

też chciałam kupić fotelik o większym przedziale, zeby na dłużej starczył, ale znajomy sprzedawca, przekonał nas do do przedziału 9-18. Trochę nas to szarpnęło finansowo, ale faktycznie porównując w crash testach, te o większym przedziale, nie wypadały tak dobrze, jak 0-13, 9-18, 15-36

a i rzekomo te z większym przedziałem, są ponoć mało wygodne dla tak małych maluszków, chodzi o jakieś tam różnice w ustawieniu siedziska

Ostatnia edycja:
też chciałam kupić fotelik o większym przedziale, zeby na dłużej starczył, ale znajomy sprzedawca, przekonał nas do do przedziału 9-18. Trochę nas to szarpnęło finansowo, ale faktycznie porównując w crash testach, te o większym przedziale, nie wypadały tak dobrze, jak 0-13, 9-18, 15-36

a i rzekomo te z większym przedziałem, są ponoć mało wygodne dla tak małych maluszków, chodzi o jakieś tam różnice w ustawieniu siedziska
No widzisz.... tego nei wiedziałam - a propos tej rozpietości wagowej.
Jesli chodzi o foteliki 0-18 a 9-18 to wiele sie nie różnią miedzy soba - tylko ta pochylnościa siedziska z tego co wiem...

wiewióra
A jaki kupiłaś?

wybierałam między maxi cosi priori a chicco key1 x-plus i zdecydowałam się na chicco. MAxi nie miało regulowanego zagłówka, musiałabym dokupić, a zależało mi na nim, bo fotelik jest bezpieczniejszy przy uderzeniu bocznym. Trochę obawiałam się, Chicco po tej ostatniej akcji w programie Uwaga, ale kumpel powiedział, że przedział 9-36 okazał się niewypałem, jak podsumował, "jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego". Ponoć od emisji tego programu nawet wózki Chicco mijane są szerokim łukiem. JA mam nadzieję, że w tym przedziale wagowym dobrze wybrałam, wiem, ze są lepsze, ale na nei po prostu nas nie stać, a 3 w testach, jakoś mnie przekonała. Eli jeszcze w nim nie jeździ - bo nie siedzi :-/ mam nadzieję,że to się zmieni niebawem

ten model

http://www.allegro.pl/item1077335189_fotelik_chicco_key_1_x_plus_9_18_kg_kolor_ballet.html

Ostatnia edycja:
a ja pozazdroscilam Mary basenu a Cleo dmuchanych zwierzat i oto moje sobotnie zakupy dla Kacpra:-)

co do fotelikow to podobno maxi cosi piori sa dobre ale trohe kosztuja...

Załączniki

• basen.jpg
    basen.jpg
    47,2 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Do góry