reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

uh... a ja sie wnerwiłam bo zamowilam w sklepie tchibo instrumenty dla Alicji i dostalam dzis - tylko, ze nie instrumenty a jakas durna torbe. pomylili sie w paczce, musze odeslac ale na urodziny juz i tak nie dojdzie :/.

Dziewczyny przy okazji pytanie o fotelik - pamietam ze któraś z was ma Cybex. Czy te foteliki z takim "stoliczkiem" do trzymania pasa z przodu są wygodne dla dziecka ? Czy Cybex i Kiddy mają możliwośc rozlozenia do spania ? nie moge sie tego doczytac... :/

reklama
Nasza Julia w styczniu urodziny i też przerażona jestem.

kochana to jest pikuś u nas to wygląda tak:

11.11 URODZINY IGORKA
06.12 MIKOŁAJKI
19.11 UR TEŚCIOWEJ
24.11 WIGILIA-PREZENTY (a już nie wspomnę o tych wszystkich daniach wypiekach etc etc)
27.12 URODZINY PATRYSI
15.01 MOJE URODZINY
31.01 URODZINY MOJEGO BRATA
05.02 URODZINY MOJEGO TATY
... no i spokój do końca marca

jeszcze o SYLWESTRZE zapomniałam w międzyczasie

Dziewczyny u mnie wyglada tak:

13.10 moje ur
17.10-urodziny mojej siostrzenicy
15.11-urodziny córki
20.11-urodziny chrześnicy
21.11-urodziny mojego N
2.12-urodziny mojego chrzesniaka
mikołajki
świeta/sylwester
styczeń-urodziny mojej siostry
luty-moja mama

Koniec roku jest poprostu booossssskiiiiii ;-)

Tyle że ja od września jestem już po 8 imprezach urodzinowych, a do stycznia czeka mnie jeszcze 5 w tym święta i sylwester.
A wtedy w każdym miesiącu po kolei do września imprez średnio 2 w miesiącu.

19.01.

W Lidlu są świetne kredki-ale już dla starszych, z drewna naturalnego, 36 sztuk, za 3,99 zł. Ludzie brali po kilka pudełek :D Też Julce kupiłam.

Nie wiem co dla Asi na Mikołaja. Na gwiazdkę dostanie te drewniane klocki co są od dziś w Biedronce.

Za to Julka na Mikołaja mikrofon , a co na gwiazdkę? MACIE POMYSŁ?

Tak rozprawiacie o tych mikołajkach, ze aż zerknęłam na datę ;P eee daleko jeszcze do 6 grudnia!!!
Ja tak daleko nie myślę jak Wy. Na mikolajki kupowałam sobie coś z mężem jak jeszcze chodzilismy ze sobą a ja chodziłam do szkoły sredniej ;P Teraz jakoś te święto nie wywołuje na mnie jakiegoś napięcia. Mały jest na bierząco obkupowany, zabawek to cały pokoj, stanowczo za dużo, a ja z mężem sobie darujemu. No chyba ze jako prezent można zaliczyć cały remont góry, ja mu panele do pokoju a on mi do sypialni ;P albo ja mu sprzątnę kuchnię (został syf po rodzicach na górze, i nie bedzie remontowana narazie), a mąz mi sprzątnie na górze łazienkę (po remoncie aż błaga się o szorowanie) Poza tym remont góry chłonie nasze pieniążki bardzo szybko. Moje uzbierane pieniążki z pensji za zwolnienie w ciąży, za urlop, za wychowawczy zaraz stopnieją jak będę musiala zrobic przelew za remont góry majstrowi :/ ech....

Dziunka twoja Julka z tego samego dnia co moja siostra, a już nie wspomne o urodzinach Joasi-ten sam dzien co moj N. Czy to nie jest podejrzane heheheheheh

reklama
uh... a ja sie wnerwiłam bo zamowilam w sklepie tchibo instrumenty dla Alicji i dostalam dzis - tylko, ze nie instrumenty a jakas durna torbe. pomylili sie w paczce, musze odeslac ale na urodziny juz i tak nie dojdzie :/.

Dziewczyny przy okazji pytanie o fotelik - pamietam ze któraś z was ma Cybex. Czy te foteliki z takim "stoliczkiem" do trzymania pasa z przodu są wygodne dla dziecka ? Czy Cybex i Kiddy mają możliwośc rozlozenia do spania ? nie moge sie tego doczytac... :/
agrafka ja mam cybex pallas i można go rozłożyć :)

Do góry