reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

To samo Julia, ma 6 lat i wazy 18 kg. Są dni że jest na jednym jogurcie. I nic nie poradzisz.Lekarka mówi że ok, wyniki w normie. Gorzej z ubraniami, bo cieżko coś dostać zeby na niej nie wisiało. Także Klaudziu poradź się pediatry, nie stosuj nic na własną rękę. A jak to jest w Waszej rodzinie? Bo Julia to typowo genetycznie, po rodzinie jej taty. Mamy też znajomych, którzy są niscy, chudzi, ich Nadia ma 2 lata i jest wzrostu Asi, waży 9kg. Tak samo starsza córka. I też prawie nic nie jedzą. A wyniki super.

Dla mnie nie ma lepszych kredek od BAMBINO ale takich: Kredki bambino 24 kolory w drewnie grube HIT 2009 (5280358)
Wystarczy lekko dotknąć papieru i już rysują. Co do ścian - Julia mi akurat nie porysowała nigdy żadnej ściany, podłogi, stołu, bo jak rysowała to ze mną ;-) Trochę kredek już wypróbowałyśmy, mamy ich całą szufladę, i Bambino wygrały, także polecam.
Co do farbek, maluchy mają na nie jeszcze czas :tak:

reklama
potwierdzam najlepsze kredki to bambino, ewentualnie pastele ale to dla starszych, strasznie brudza ale pieknie rysuja:) na farby jeszcze czas

u nas ignas niestety pcha te kredki do buzi wiec na razie sa na polce wysoko

tylko bambino sa od 3 lat. Toksyczne nie są ale drowe też (a przynajmniej moje dzieci lubią kredki ssać). Nie jestem pewna czy te w drewnianej oprawie tak samo ale te bez oprawy mają na opakowaniu zastrzeżnie by nie podawać dzieciom poniżej 3 r.ż. ja w papierniczym kupiłam kredki dla dzieci po 1 roku, drewniane

Faktycznie masz rację, sprawdziłam , są od 3 roku życia. No ale z drugiej strony większość zabawek jest od 3 roku, a dziecko kilogramami jeść kredek nie będzie...U nas w każdym razie Asiula jeszcze nie rysuje, ewentualnie trochę długopisem. A te kredki od 1 roku fajne?

laseczki a ja od dluzszego czasu mysle nad kompletem dla dzieci typy krzesełka+stoliczek. Bardzo mi sie podoba z ikei seria mamut. Dokladnie taki IKEA Mammut.Stolik+2 krzesełka Mamut.NOWE KOLORY! (1409860409) - Aukcje internetowe Allegro + takie półeczki - pewnie bedziecie wiedziały jakie :) No i teraz pytanie..........od jakiego wieku najlepiej ich uzywać? od 2 lat? wczesniej? wiecie chodzi o to ze ja potrzebuje troche czasu zeby uzbierać te kase, z obliczen wyszło mi ze powinnam kupic w wakacje lub po wakacjach. Mamy różne skarbonki i jak do kazdej cos wrzuce to masakra :D tak po 30 zł na jedna to akurat. Nie chce tez zeby one sie okazaly dla niego za małe ;/ Macie jakies doswiadczenia na jaki wiek one beda OK? A moze polecacie cos innego? Takiego zeby troche posłuzyły....

laseczki a ja od dluzszego czasu mysle nad kompletem dla dzieci typy krzesełka+stoliczek. Bardzo mi sie podoba z ikei seria mamut. Dokladnie taki IKEA Mammut.Stolik+2 krzesełka Mamut.NOWE KOLORY! (1409860409) - Aukcje internetowe Allegro + takie półeczki - pewnie bedziecie wiedziały jakie :) No i teraz pytanie..........od jakiego wieku najlepiej ich uzywać? od 2 lat? wczesniej? wiecie chodzi o to ze ja potrzebuje troche czasu zeby uzbierać te kase, z obliczen wyszło mi ze powinnam kupic w wakacje lub po wakacjach. Mamy różne skarbonki i jak do kazdej cos wrzuce to masakra :D tak po 30 zł na jedna to akurat. Nie chce tez zeby one sie okazaly dla niego za małe ;/ Macie jakies doswiadczenia na jaki wiek one beda OK? A moze polecacie cos innego? Takiego zeby troche posłuzyły....

ja mam taki zestawik dla Mai i ona smialo go uzywa od 1,5roku:-)jest rewelacja jak dla nas. kacper tez ma takie krzeselko ale to zywiol i w miejscu nie usiedzi:-)

mhm czyli jakbym kupila na wakacje to akurat, a powiedz do jakiego wieku ten zestaw wystarcza??

tak mysle ze wakacje beda w sam raz:-) a do kiedy moja Maja ma juz 4lata i spokojnie sie miesci na krzeselku planuje go uzywac dopuki do szkoly nie pojdzie i nie bedzie miala biurka wiec min 2lata jeszcze:-)

reklama
Ja właśnie też chciałbym kupić ten stolik z krzesełkiem ale jestem zła bo zmienili kolor zielonego krzesełka i jest teraz taka zegniła zieleń a chciałam pod kolor półek czyli taka soczysta zieleń... stolik musze mieć prostokątny a są tylko niebieskie więc nie chciałam brać też krzesełek niebieskich tylko te zielone a tu taki psikus... Chyba troche namieszałam hehe :))) Może w następnym katalogu wrócą do tamtej zieleni ;)))

Do góry