• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Gabi super leżaczek, aha83 słodkie takie małe łóżeczko - ja zamiast małego łóżeczka będę miała kołyskę na pierwsze mc. A łóżeczko też mam zamówione.

reklama
Ja tak policzyłam,że się mądrzę,ale prawie po 2 tyg. wyszliśmy.Ale tak nam w szpitalu zeszło:wściekła/y: Po powrocie do domu to chyba na 3 dzień wyszłam,jak się sama zebrałam do kupy:dry: Dodam,M się a maju urodził.
A potem moje dziecko to już ile się dało spędzało czas na dworku,jako niemowlak to prawie cały dzień.A potem zależnie od pory roku to obowiązkowo 2-3 spacery,ale nigdy przed upływem 3 godz. nie wracaliśmy do domu.Takiego bzika miałam.:-p Ale dziecko nie chorowało długo wcale,a teraz tylko czasami troszkę:tak:

... Auliya,jak jest ciepło (a mam nadzieję,ze będzie) to nie trzeba kisić dziecka dwa tyg w domu:sorry2: Jak temp. podobna na dworku,a świeże powietrze zawsze zdrowsze:tak:
W sumie racje jakoś tak zaokrągliłam uznając, że do werandowania nie potrzeba wózka i zamiast tygodnia wpisałam dwa... tym bardziej musimy wózeczek zamówić wcześniej :D tak żeby mały nie musiał się męczyć w domku.
A leżaczek świetny :D

Pochwalę się wam dziewczynki moimi ostatnimi zdobyczami :-)

Załączniki

• CIMG0568.jpg
    CIMG0568.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 116
A ja dostalam dzisiaj jeszcze 5 pieluszek fanelowych, dwa dwupaki chusteczek bambino i dwa reczniczki z myjkami. Termometry dam kuzynkom M, tez sa w ciazy, jedna rodzi na dniach, druga w marcu. Jedna 20 lat i 2 dziecko, druga 18....czuje sie jak emerytka:-)

Z mężusiem się wybraliśmy na Walentynkowe zakupy dla maluszka :-)
Kupiłam:
- wkładki laktacyjne NUK każda pakowana oddzielnie w foliowe torebeczki i z paskiem klejącym ( dostałam do tego taka saszetkę na wkladki by módz zabrac ze sobą, miły dodatek :-))
- laktator AVENT cały zestaw ( był w promocji ) latktator reczny, butelka ze smoczkiwm 125ml, 2 zakretki na butelke, dodatkową zakrętke z smoczkiem, 2 szt. wkładki laktacyjniem i 2 części takie dodatkowe do laktatora ( ktorych nie umiem nazwać :-) )
- wannienke
- karozele z projektorem, taka jak ta tylko ze nasza jest zielona nie biała jaktu na zdjęciuch
FISHER PRICE KARUZELA RAINFOREST +PROJEKTOR +PILOT (555215756) - Aukcje internetowe Allegro
- 2 czapeczki bez troczków
- 2 szczoteczki do masowania dziąsełek
- termometr elektroniczny z mięką końcówką
- wkładki żelowe na piersi ( kiedyś Gabi wstawiala aukcjie z podobnymi )
- stanik do karmienia
- taką malutką lampeczke do kontaktu co bym w nocy nie musiala zapalac światla a trafila do dziecka
- przypinke do smoczka

Ja tez nie kupuje pościeli do wózka. Mam kocyki i rożki i z nich będe kozystać. Pościel do łożeczka tez już kupiłam. Zobaczymy czy będe jej używac, ale jak coś to mam w torbie schowaną. I 2 zmiany nawleczek na pościel i 2 prześcieradła forete. I nie wiem czy 2 prześcieradła to nie za mało ?? Moze jeszcze dokupić na częstrze zmiane ??

A ja mam taki lezaczek. Dostał maluszke na gwiazdke :-) Tylko straszono mnie by nie wkładac malucha przed ukonczeniem 3 miesięcy do niego. I nie wiem sama. Jak w robiłyście z swmymi małymy pociechami ??
Leżaczek-Bujaczek Link a Doos FISHER-PRICE (549426743) - Aukcje internetowe Allegro

Ja nie robie zapasów pieluch. Kupie na początek a potem jak sie sprawdzą to będę dokupować . Sklepy są codzinnie otwarte i czy sie chce czy nie to po pieczywko iśc trzeba to i mozna kupic pieluszki. A nie wiem które będa dla mojego malucha dobre. Na poczatek zaczne od Pampersow, ale czy nie uczulą to zobaczymy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry