• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

reklama
ja mialam taka silikonowa nakladana na palec ale uzywalam jej dopiero jak Julka zaczela sie strasznie sninic na zabki i wszystko do buzki pakowala czyli ok3 mies.

Nam położna mówiła, że nie ma potrzeby masować, a jeśli już, to najlepiej własnym palcem (wtedy, gdy dziecko je już coś więcej niż mleko - chodzi przede wszystkim o usunięcie resztek pokarmu), a szczoteczka dopiero wtedy, gdy pojawią się pierwsze ząbki.

dopiero jak się zęby szykują - chociaż ja tego nigdy nie robiłam - potem Maks sam umiał trzymać to tam sobie czasem takimi szczoteczkami jeździł po dziąsłach

Maryś fajne zakupy:tak:
Do leżaczka,oczywiście rozłożonego na płasko to może maluszka wsadzać.Oczywiście nie na cały dzień.chyba,że ortopeda ma jakies zastrzeżenia,to wiadomo.
My leżaczek na 4 miesiące już odstawiliśmy,bo M zaczynał siadać, łapał się za stelaż u dołu i siedział takie zgięty w pół.:sorry2:
Margaret może popatrz używany wózek:sorry2: Czasem lepiej kupić używany lepszy,niż gorszy nowy.Chociaż ja w cenach wózków w ogóle się nie orientuję,nie wiem co za ile można kupić.Ja 4 lata temu dałam za wózek 400zł.Kupiłam na allegro od gościa niby używany,ale był tylko raz na spacerze,miał gwarancję,po prostu dostali drugi w prezencie.Także czasem można trafić okazję.:tak:

Koga,dobrze,że piszesz o tych wkładkach.One zawsze tyle kosztują,czy w jakiejś promocji?Bo ja to muszę mieć duuuużo.Jejku,mi to mleko tak sikało,że zawsze M miał buzie pochlapaną i wszystko na około.I leciało nawet jak obce dziecko na ręce wzięłam:szok:

mi to cieklo jak tylko mala zaczynala plakac, momentalnie, albo jak przychodzila pora karmienia a mnie niebylo wdomu, mimo iz odciagnejam jej wczesniej mleczko to i tak cieklo jak z kranu

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry