• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Nasza torba się wysłóżyła a kilka ładnych lat miała i latem ją wyżuciłam:sorry: Czas na nową.

Ja wlasnie szukam kołyski dla małego, bo jednak to nasze mieszkanko jest malutkie , wiec na początek coś mniejszego by się przydało. :tak:

A więc teraz mam pytanko do doświadczonych mam, albo dziewczyn które kołyskę już kupiły ( bo wiem , że są takie :-)) Jak długo dzidzia może w takiej kołysce spać ????

Z tego co kiedyś dziewczyny pisały to do jakichś 5 miesięcy ;-)

reklama
hej dziewczyny!!!

Ja jak zwykle zielona we wszystkim jestem :eek: i kurcze siedzę teraz w kosmetykach dla siebie i dzidzi i zgłupiałam juz od tego czytania. :baffled:

Kochane powiedzcie mi , co kupujecie dla siebie na brodawki popękane??? najlepiej byłby jakis krem , którego nie trzeba zmywać :tak: Jakiej firmy wkładki laktacyjne polecacie?? aa i jaki krem na odparzoną pupcie dzidzi kupić ??

No i ogólnie jakiej firmy kosmetyki dla dzidzi kupujecie??

Kurcze ale ze mnie 'zielona matka' się szykuje!!!:szok:

hej dziewczyny!!!

Ja jak zwykle zielona we wszystkim jestem :eek: i kurcze siedzę teraz w kosmetykach dla siebie i dzidzi i zgłupiałam juz od tego czytania. :baffled:

Kochane powiedzcie mi , co kupujecie dla siebie na brodawki popękane??? najlepiej byłby jakis krem , którego nie trzeba zmywać :tak: Jakiej firmy wkładki laktacyjne polecacie?? aa i jaki krem na odparzoną pupcie dzidzi kupić ??

dzien dobry - ja to samo

na niczym sie nie znam
juz narzekalam swojej mamie i mojemu K.
nie wiem NIC :szok:

hej dziewczyny!!!

Ja na brodawki mam maść MALATAN, stosuje się ją już 2 miesiące przed porodem, w celu ,,hartowania" brodawek, wkładki mam z Bella, na odparzenia to chyba niezastąpiony jest Sudocrem, a kosmetyki kupiłam Penaten

mi położna na zajęciach szkoły rodzenia poleciła maść CASTOR EQUI lub PURALEN na brodawki... zaleciła smarowanie po 36 tyg ciąży żeby je uelastycznić przed karmieniem i uniknąć pękania - muszę się jednak dopytać którą bo w necie znalazłam tylko takie które trzeba zmywać przed karmieniem.

Do pupy mam już próbkę sudokremu i myślę że to będzie mój wybór bop jest sprawdzony w rodzinie i nie znalazłam niezadowolonej osoby

Jeśli chodzi o firmę produkującą kosmetyki to nie zdecydowałam się jeszcze na żadną.
Dowiedziałam się ostatnio, że emulsje do kąpieli (te dolewane do wody) firm Oilatum i Balneum to lekarstwa (!!!) i nie powinny być stosowane na co dzień w pielęgnacji, jeśli skóra dziecka nadmiernie się nie łuszczy... także odpadają a co będzie to jeszcze nie wiem :D

Ja mam na brodawki maść Bephanten (nie trzeba jej zmywać przed karmieniem) i można ją też wykorzystywać do pupy dziecka:) Od koleżanki z kolei dostałam maść Medela - podobno świetna (można ją kupić np. w Świecie Dziecka oraz w sklepach, gdzie sprzedają laktatory Medela). Do pupy malucha (prócz Bephantenu) położna polecała Linomag, Tormentiol (ale to już na odparzoną pupcię), Sudocrem, a profilaktycznie jakąś masć-krem przeciw odparzeniom. Podobno dobra jest zielona seria Johnsona i niebieski krem Pentanen.

Dzieki dziewczyny za podpowiedz!!!!! ;-)

Sudocrem to tu widziałam jest, więc kupię. A krem na brodawki to chyba teraz jak będę w PL to zakupię :tak:

reklama
aha ja do pupy dla olka uzywalam sudocrem zwany przez nas cudokrem, do brodawek bepanten, nie uzywalam wogole nakladek na piersi, chociaz polozna w szpitalu je proponowala:tak:, a najlepsze wedlug mnie wkladki to te z canpola i johanson a, mi naprzyklad te beeli ciekly

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry