• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Agulqa w pokoju mojej małej córeczki aktualnie mąż rządzi. Wstawił sobie atlas do ćwiczeń, wino robi...i jeszcze mówi, że nie ma co się spieszyć bo i tak będzie z nami pewnie w sypialni na początku.

Ale ściany już pomalowane, łóżeczko i komodę się przestawi od Dominiki jak jej kupimy meble z większym łóżkiem, więc plany mam;-)

reklama
Tasia my mielismy miec ten pokoik pusty, ale ze zdecydowalismy sie ze chlopacy pomaluja sciany to od poczatkj juz chce robic pod bobasa. A lozeczko itp miedzy 3 a 6 mcy przeniesc do tego pokoiku. Jednak boje sie by takke malenstwo spalo samo

Agulqa powiem Ci z doświadczenia, że pomysł z dzieckiem w sypialni jest przede wszystkim wygodny dla rodziców, bo biegać za daleko nie trzeba. Ja mam w planie przenieść do własnego pokoju jeśli będzie w miarę spało. Jak będzie się budzić co 2-3h to szkoda moich nóg.

Stanik do karmienia kupilam na allegro za 45zl i taka szmata, badziew zwijajacy sie ze po drugim praniu wywalilam. U mnie sprawdzily sie zwykle bardotki. Teraz tez tylko i wylacznie bo odslaniam 1cm na sutka i gotowe bez rozpinania itp.

Mloda ma 2lata skonczone i spi u nas w sypialni. Maz nie zgadza sie jej przeniesc do wypasionego od dawna urzadzonego pokoiku obok bo uwaza ze jest malutka:) Obiecal ze w listopadzie postara sie to zrobic ale z ciezkim sercem i na pewno na poczatku bedzie tez tam spal:ppp

Doggi wlasnis ja planuje jak najszybciej tez dac do siebie. Zobacze tez jak wyjdzie w praniu, jak bedzie z budzeniem w nocy itp. Ale wiem ze da sie to zrobic :-)

Tasia wlasnie wiem ze to wygoda. Moja mama spala z mlodym jak byl maly. Taty czesto nie bylo. Efekt taki ze w tym roku w wakacje poszedl do siebie do pokoju dopiero "to najgorsze wakacje w moim zyciu" powtarzal codziennie wieczorem :-P
My niby mieszkanie 64m mamy, ale wszysyko obok siebie. Brak dlugiego korytarza wiec bliskl z sypialni do mlodego bede miala ;-)

Kasiek z moim biustem bardotki nke sprawdzaja sie

reklama
Agulqa u nas Domi spała z nami równo rok, ale też dlatego, że mieliśmy 2 pokoje i nie miała swojego. Pewnie gdyby od początku była taka możliwość to około 6-9 miesięcy bym ją próbowała przenosić

Ja stanik do karmienia miałam jedne przed porodem. Później kupiłam jeszcze 3 i to była ilość dla mnie akurat, bo w razie przecieku zawsze miałam zapas. U mnie sprawdziły się zwykłe całe z materiału, ale ja mam rozm. B (w ciąży i podczas karmienia C)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry