• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

agulqa_b moja sis jak Ola się urodziła kupiła jej "łańcuszek" na smoczek z tym ze był z drewnianymi koralikami malowanych czymś takim ze dziecko może wkładać do buzi i nie zaszkodzi i poza tym było to imienne i miała swoją osobistą zawieszke, i był to najcudowmiejszy prezent i był z nami tak długo aż ola nie odrzuciła smoczka t.j. Do 6 miesiąca i niestety dzień po oddaniu smoka ciocia oli moja szwagierka bawiła się tym, kręciła na palcu i niefortunnie poleciało prosto do kominka zapaliła się szybko i zanim podbieglam sznureczek przepalony koraliki porozwalane i nara :( ale byłam wściekła!

AZA to ja dopiero miesiąc przed porodem poczułam syndrom wicia gniazda ;) ale szalalam nieźle, obawiam się ze teraz będzie jeszcze gorzej ;)

Moja teściowa szalała jeszcze bardziej niż ja z zakupami z resztą wszyscy szaleli pierwsze maleństwo dla dziadków o był szał ;)

reklama
Aza nie wiem. Dzis juz sie poryczalam bo nie daje tu rady. Mamy pokoik w ktorym przy rozlozonym lozku nie da sie ruszyc i w nim nasze torby itp. Cale dnie siedze sama i gapie sie w sufit a nawet na swoim i nie jestwm. Jutro zawozimy wnioski o kredyt. Ale podejrzewam ze nie wczesniej jak we wrzesniu. Zwariuje tu po prostu! Wszystko mialo byc zupelnie inaczej ;-(

Doghi fajny prezecik. Szkoda ze tak skonczyl. Mama Ł nie bedzie szalec na pewno, juz mnie 'poinformowala' ze ubranka pojdzie kupic jak Ł zadzwoni z porodowki ze jest juz bobas i przywiezie je do szpitala, a lozeczko i wozek z Ł kupi jak wyjdziw ode mnie ze szpitala. Wierzcie mi ze zygac mi sie juz chce. Jak pojdziemy na swojw to pokoj ktory w planach ma byc dla bobasa bedziw zamykany na klucz. Uwije sobie gniazdko a tesciowa klucz zobaczy po porodzie by nie zwariowala

Agulqa trzymam mocno kciuki za kredyt aby się udało. Widzisz, gdybyś bliżej mieszkała to byśmy się spiknęły bo ja też sama w domu siedzę ;)

Ano rozstrzelone wszystkie po calej polsce jestesmy. Trzymaj kciuki by poszlo i by nie trwalo zbyt dlugo bo na poczatku remontu jeszcze tu bedziemy :-/ przynajmniej do czasu jak nie wyrownaja scian i nie pomaluja

agulqa, współczuję nerwów :-(:-(:-(

Ja w ogóle nie czuję tego szału zakupowego... Ale znalazłam swoją listę z "wyprawką", więc chociaż już nie muszę się głowić, co mam kupić :-D

agulqa - wiem co czujesz, po 5 miesiącach mieszkania z teściami miałam to samo. ale perspektywa własnego mieszkania jakoś podtrzymywała na duchu. :) A przynajmniej.. uczysz się cierpliwości, która w styczniu bardzo Ci się przyda :D

Agulqa - a przyszła Teściowa nie reaguje przypadkiem tak dlatego, że się boi? Że kupi się rzeczy a coś się wydarzy i będą tylko przypominały o dziecku i sprawiały ból? Czy ona po prostu taką jędzą jest?

Ja też nie czuję szału zakupowego... My pościele dla Antka mamy takie i są super jakościowo, dla drugiego też kupimy identyczne:
POŚCIEL 100X135 EPOKA LODOWCOWA CARS ELMO KUBUŚ (4411787813) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

U nas ochraniacze się nie sprawidziły - używane były przez 2 miesiące, później Antek zaczął się denerwować, że nic nie widzi leżąc więc je zdjęłam.

Karuzelę też miałam - takie tanie badziewie, ale dopóki działała to Młody się nią interesował. :)

Co do sroki - wrzucałam też kiedyś linka do jej strony, gdzie porównywała kremy na rozstępy dla kobiet w ciąży. Dla mnie fajna strona z porównaniem składów produktów.

Zazdroszczę tym, które spodziewają się pierwszego dzieciaczka - będzie szał! :)

Dla dzieciaczków bardzo fajne są kołysanki - utulanki, które śpiewa Turnau z Magdą Umer - ściągnijcie sobie i posłuchajcie, u nas bardzo uspokajały Antka. :) Chociaż miał etap (gdy miał około 8-9 miesięcy, że zasypiał tylko... gdy śpiewałam mu "Ciebie Boże wielimy" :D To był dramat, nie wiem co sąsiedzi o mnie myśleli, gdy trzy razy pod rząd śpiewałam kościelną pieśń. :D Ale jak tylko próbowałam co innego to był ryk i nie było szans na sen. :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry