• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Mam ten termometr - jest do d... zawsze i tak trzeba zmierzyć zwykłym rtęciowym, bo ten do czoła pokazuje w zależności od odległości jaką się strzeli inaczej - więc trzeba bardzo uważać :(

reklama
Mam ten termometr - jest do d... zawsze i tak trzeba zmierzyć zwykłym rtęciowym, bo ten do czoła pokazuje w zależności od odległości jaką się strzeli inaczej - więc trzeba bardzo uważać :(
Ja też mam elektryczny do czółka i ucha ale też beznadzieja :no: Raz pokazuje tak za chwilę stopień więcej ( a to naprawdę duża różnica ) i dlatego chciała bym zainwestować w jakiś naprawdę dobry . Bo przy tym nie wiem czy zbijać już gorączkę czy nie i na czuja to muszę robić ...

fajne zakupki ;]

co do mat tych moniturujacych jet kilka rodzaji.
jesli boicie sie smierci lozeczkowej to jest pare myków:

- pdniesienie lozeczka do 15 stopni ( tam gdzie dziecko ma glwe pod nogi loeczka dajecie jakas ksiazke grubsza tez zdaje egzamin przy ulewaniach
- w lozeczku przez pierwsze 3 miesiace musi byc materac, przescieradlo i dziecko w rozku na noc ,w dzien moze spac pod kcykiem bo sie zaglada d dziecka
` zadnych:
-przewijakow
-kocykow
kolder
pduszek
pluszakow
ochraniaczy o zgrozo!
baldachimow bo wszystko to hamuje cyrkulacje powietrza , najlepsze materace ksos-gryka - dziueck jakby sie jakims cudem odwrocilo buzia do materaca moze oddychac jest kokos ( dziecko do 6 mca zycia spi na kosie potem gryce) ktory jest twardy i twarz nos i usta nie zatapiaja sie tak jak w podusze czy badziewnym materacu piankowym
- pod przescieradlo nie nalezy dawac zadnych podkladw cerat itd .

tak nas na patologi nowrodka uczono,nie tyko przy wczesniakach!!!

takze przez pierszwe 3 miesiace w lozeczku dziecko,materac przescieradli i karuzela chpdz i tak dzieck nie widzi co tam nad nim sie kreci a;e slyszy jakas meldodie odglos itd

Ja polecam termometr braun irt 4520, sprawdzony, wiem, że za moją rada kupiła go też Lina i jest zadowolona

Kasiurek cenne rady, my już zakupilismy materac pianka - kokos i wszelkie Twoje rady są jak najbardziej słuszne, ja mogę polecić jeszcze dla ostrożnych materacyk, o którym juz wspominałam Lifenest, który ma siateczkę m.in. zapobiegającą uduszeniu w przypadku gdy dziecko odwróci się na brzuszek http://www.lifenest.pl/

ale jak będzie w rożku nic takiego sie nie stanie, aha i w rożku też z jednej strony podkładamy pod rożek zwiniętą pieluszkę , żeby dziecko nie leżało na wznak tylko lekko na boku, co chroni przed zachłyśnięciem w razie ulewania.

Ostatnia edycja:
Amandla wiem że polecałaś - ale napisz mi jeszcze jak możesz coś więcej . Tzn chodzi mi o to czy przetestowany dobrze ( na dziecku w czasie gorączki ) cz tylko sprawdzony czy działa ... My też na początku byliśmy zadowoleni dopóki nie pojawiła się gorączka i wtedy raz pokazywał 38,5 a za sekundę 39,2

Mini, moja siostra przetestowała juz kilka termometrów, ten ma dwa lata, a jaj syn ma średnio raz na dwa trzy miesiące gorączkę, porównywała z rtęciowym i wynik jest identyczny, poleciła jej go znajoma, która też ma dwójkę kilkuletnich dzieci i przetestowała go w boju , więc opinie o nim są ze sprawdzonych źródeł. W sieci tez jest mnóstwo opinii na jego temat i same pozytywne

O super wiedzieć jaki termometr dobry:-)
A ja z moim postanowiłam że kupimy http://www.krolestwodzieci.pl/-p-939.html
Tylko nie wiem czy nowy czy kupić używany a znalazłam za 450zł ale 6 tygodni
(drogą morską) a co będzie jak coś się zepsuje.A w pl używane kosztują prawie tyle co nowa albo znalazłam za 840 zł używaną.Wiec co myślicie dziewczyny nowa czy używana :confused:

Ostatnia edycja:
Kasiulka bardzo śliczna pościel :tak: Ja na takową na razie nie patrzę - sąsiadka mówiła, że w tej kwestii mam się zgłosic najpierw do niej (tylko na materacyk uparłam się na nowy)

A ja sie pochwalę swoimi wczorajszymi zdobyczami ;-)

Kaftaniki potrzebne do szpitala
06012012169.jpg

Bodziaki z C&A i Pepco
06012012170.jpg06012012171.jpg

Rożek i pierwszy ręczniczek
06012012172.jpg

zestaw grzechotek, które sprezentowała mi dalsza kuzynka (widać jednego ciekawskiego amatora już znalazły :-D)
06012012174.jpg

A na koniec mój własny fartuszek - na dowód że nie ściemniam, moje pierwsze foto ;-)
Zobacz załącznik 42304606012012175.jpg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry