• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
Mysza...poza tym...taki kosz zawsze możesz wrzucić do samochodu i zabrać, gdzieś w podróż...np do rodziców, jak się jedzie na dłużej.....
a i jeszcze ma jedno fajne rozwiązanie....moża postawić na noc przy samym łóżku,i nie wstawać w nocy( chyba,żeby zmienic pieluchę)....a te pare kroków zaraz po porodzie jest dla niektórych mam uciążliwe

Kokota i Meryan ja sie zastanawialam czy jest sens kupywania takiej kolyski bo to chyba wystarczy na jakies 4 miesiace i potem juz dzieciaczek bedzie chyba za duzy? Ale golnie sa sliczne takie kolyski.

No właśnie...takie dylematy można mieć na każdym kroku.
Bo np po co wydawać kupę kasy na dobre ciuszki skoro za chwilę będą małe...

Ja wychodzę z założenia że możliwe że Szymonka będę miała jednego, na większy brak kasy na razie narzekać nie mogę więc kupuję mu na razie wszystko co mi się podoba. Bo nigdy nie wiadomo jak to będzie w przyszłości...może i czasu nie być i gorsza. :-) choć nastawiam się mimo wszystko optymistycznie! :-D

Myszka zgadzam sie z toba, ze jak sobie nie zalujemy to czemu mamy zalowac dziecku. Lozeczko napewno kupie a kolyske rozwaze bo zawsze mozna ja przemieszczac po mieszkaniu i maluch zawsze bedzie blisko mamy.
Zreszta czesc rzeczy mozna potem sprzedac na przyklad na allegro :-)

ja ogolnie byłam nastawiona na łóżeczko ale znajomi zdeklarowali się że oddadzą nam w pażdzierniku kołyskę...także czemu nie:) a zakup łóżeczka można odłożyć na kolejne miesiące:)

No właśnie...takie dylematy można mieć na każdym kroku.
Bo np po co wydawać kupę kasy na dobre ciuszki skoro za chwilę będą małe...
zgadzam się w 100%,a zobaczycie jak np będzie z butami dziecięcymi, na tym w ogóle nie powinno się oszczędzać....i jak przyjdzie wydać 200 zł ,a za 3,4 misiące kupić nowe;)

wszystko też zalezy od możliwości finansowych

....koleżanka mojej siostry ma komis dla dzieci i mówiła,że właśnie te kołyski, łóżeczka turystyczne błyskawicznie schodzą.....
poza tym pamiętam jak wystawiłam na allegro dużą huśtawkę FP,bo bardzo zagracała mi miejsce w poprzednim mieszkaniu... sprzedała się błyskawicznie...za cenę, z jakiej byłam bardzo zadowolona:)

słuchajcie a ja sie wam podoba to lozeczko?

ŁÓŻKO, ŁÓŻECZKO DZIECIĘCE - 4 kolory !!! (1081951921) - Aukcje internetowe Allegro

mi sie strasznie podoba, bo jest inne niz wszystkie, a przede wszystkim tanie.. nie stac nas na szalenstwa i lozeczka za 500 zl, a to wydaje mi sie bardzo fajne, tylko tu nic nie jest napisane, czy to samo łożeczko jest czy z materacykiem juz? bo domyslam sie ze bez poscieli napewno, tylko znowu jak te ścianki dwie są materiałowe to materacyk chyba powinien byc, albo chociaz jakas poszewka kolorowa na niego jak na zdjeciach

reklama
widzialam je, jest sliczne, tylko ze ten ciemny brąz nie bedzie nam pasowal do niczego na strychu :( bo na suficie będą panele sosnowe i na podłogi tez juz mamy jasne panele kupione, wiec planuje lozko sypialniane i dzieciece, komode jakas i ewentualnie szafe z jasnego drewna sosnowego, takiego lepszej jakosci. Bo są tez sosnowe lozeczka na allegro po 100 zl ale wygądaja strasznie tandetnie :( podoba mi sie jeszcze lozeczko normalnych rozmiarow tylko ze na biegunach, moze byc bardzo przydatne przy usypianiu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry