• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

zalgol - fotki są na stronie 11 w tym wątku (drugi post od góry) :-)
w Warszawie te kombinezony były, potem wykupiono a ostatnio znowu w prawie każdym Smyku są ...

reklama
Mam takie pytanko.. wiadomo ze wszystkie ubranka dla dzidzi trzeba wyprac przed nalozeniem, a co z kombinezonem? Bo jesli kombinezonu nie trzeba prac (nie slyszalam zeby ktos pral kurtke przed ubraniem pierwszy raz.. ale nie znam sie na dzieciowych ubraniach), to moglabym poprostu zostawic metke i w razie czego wymienic na wiekszy albo inny..

Dziewczyny przepraszam że tak na chwilkę zmienię temat, ale potrzebuję pomocy a na forum nigdzie indziej nie umiem znaleźć podobnego, a jeżeli już się takie zaczęły to każdy już ma inny wątek na końcu-a nie chcę otwierać nowego tematu.
Jakie pampersy kupić !?
Wiem na pewno że pampers newborn.
I tu właśnie moje pytanie:

Pampers Newborn 2-5 ?
Zobacz załącznik 266780
Czy
Pampers Newborn Premium Care 2-5 ?
Zobacz załącznik 266781
Bardzo proszę o pomoc przy wyborze, nie mam pojęcia czym się różnią ?

Ostatnia edycja:
dolaczam sie do pytania, tez dzis o tym myslalam.. i jeszcze jedno ile planujecie kupic pieluszek i w jakich rozmiarach? Bo czytalam wlasnie na innym forum, ze dzidzia szybko wyrasta z tch najmniejszych i lepiej dokupic niz robic za duzy zapas..

Ostatnia edycja:
Ja myślę że tych 2-5 kg to jedną paczkę nie za dużą (do szpitala), ale też nie tą najmniejszą ...
A potem to 3-6 kg, ale też nie ma co szaleć z wielkimi pakami na początek bo wydasz dużo pieniędzy a dzidzia może mieć akurat na te pampersy uczulenie.

Zamierzam kupic paczke huggies i paczke pampersow, po pierwsze zeby wyprobowac ktore wolimy, a po drugie dlatego ze na huggisy mam kupon na paczke noworodkowa, a na pampersy jest u nas promocja i mozna dostac torbe (taka do wozka). Wieksze tez od razu kupujecie? Czy raczej juz po porodzie?

I wracam do pytania o kombinezon.. czy kombinezon nowy trzeba prac przed pierwszym ubraniem maluchowi?

Elzu ja nie będę prać kombinezonu, ponieważ nie ubieramy go bezpośrednio na skórę maleństwa, tylko na inne ubranka :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry