• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Co do pieluszek, to ja na pewno kupuję opakowanie (1 lub 2) tych najmniejszych 2-5 kg bo są delikatniejsze ... jeszcze nie wiem czy Pampers czy te Belli z wycięciem na pępuszek.
Nie wiem czym różnią się te 2 rodzaje pampersów ... pewnie te premium care mają w sobie coś "premium" :-)

Co do kombinezonów to sama nie myślałam ... ja i tak nie będę prała teraz tylko w listopadzie i już na pewno wtedy nie wymienię bo kupiłam na promocji. Ale kombinezonów i tak nie można prać w takiej temperaturze jak resztę ubranek bo się zniszczą ...

reklama
Jeśli chodzi o pampersy (i ogólnie pieluszki jednorazowe), to nie polecam robić za dużych zapasów w najmniejszym rozmiarze. Może się okazać, że nie będą odpowiadały dziecku (materiałowo czy wygodowo) i trzeba będzie testować inne. Na początku pieluchę będziemy zmieniać co ok. 2-3 godziny, więc na spokojnie tata zdąży pojechać do sklepu i kupić inne, jak pierwsza paczka się skończy lub potrzebne będą inne. Tak samo wydaje mi się bez sensu kupowanie od razu po jednej paczce od każdego producenta. Lepiej kupić jednego i jak nie będą pasowały, dopiero testować dalej.

mój Miko urodził się z wagą 4200 kg i na poczatku przez jakieś 2-3 tyg.zakładałam te 1-nki i wcale nie były za małe...raz w szpitalu spróbowałam 2- i był cały ukupciany....:)
wtedy używałam tylko pampers, bo wydawało mi się,że najlepsze
, teraz zamierzam próbować...a napewno...spróbuję tych bella happy z wycięciem

[FONT=&quot]mama2010 [/FONT][FONT=&quot]widzę już masz wszystko zaplanowane, wagę nawet he he :-)

anbar myślę że masz rację z tym że lepiej kupić jedną paczkę, a nie od razu dziesięć różnych producentów :tak:

Ogólnie to polecam pampers, nie jestem doświadczoną mamką, bo to mój pierwszy dzidziuś, ale przeczytałam tyle stron o pampersach że głowa boli i wszędzie je polecają, nawet w szpitalach.
Z ankiet i wypowiedzi wynika że bardzo mało dzidziusiów ma po nich uczulenia.
Ja na początku na pewno będę ich używać (jeżeli dziecku będą oczywiście odpowiadały), a potem dopiero można eksperymentować, myślę że po kilku miesiącach, jak już dzidzia będzie większa :-)

Nio i przeczytałam tyle i dalej się nie dowiedziałam jaka jest różnica po między tymi pampersami normalnymi a tymi premium =(

A no i jeszcze z tych tańszych to mamy bardzo polecają jakieś DADA z biedronki czy coś, a o Huggies'ach znów czytałam że często uczulają.
I BĄDŹ TU CZŁOWIEKU MĄDRY ;D

[/FONT]

Jeszcze chciałam zapytać o chusteczki nawilżające, jakie wybieracie !?
Właściwie już w 100000% zdecydowałam już że kupię Pampers Sensitive, bo te to akurat wszyyyscy polecą na początek, ale jestem ciekawa jaki jest wasz wybór.
Czytałam też coś że Huggies, Bella Baby Happy, Bubchen, BabyDream ExtraSensitive są nie bardzo.
Mamy raczej wybierają:
Pampers Sensitive i Nivea Soft & Cream (to takie dwa wiodące)
A poza tym to:
Dada, Cleanic Dzidziuś Kindii, Nivea Bambino < chociaż ja osobiście tych ostatnich nie polecam, jakoś się kleją :/
Ale chyba co do chusteczek to trzeba samemu indywidualnie wybrać, na jednym forum jakaś mama pisała że HiPP to najgorsze chusteczki jakich próbowała, a pod jej postem inna mama napisała że HIPP to najwspanialsze chusteczki jakie miała HE HE i co tu myśleć ;D

Prawie wszystko mam zaplanowane :-) ale co do chusteczek to nie wiem, widzialam te pampers sensitive i chyba tez sie na nie skusze. Narazie nie kupuje dopoki nie bede miala komody, bo wszystko narazie w reklamowkach i kartonach.

Kami, co mama to opinia, więc,żeby się przekonać co będzie najlepiej służyło Twojemu dzidziusiowi musisz troszkę poeksperymentować:-)
podobnie jeste z jedzonkiem,soczkami....itp...o czym się napewno nieługo przekonasz:-)

z chusteczek nam bardzo pasowały nivea, bambino i dzidziuś

Meryan zapewne masz rację =)

Mama2010 he he to chyba jak ja, ale ja to mam chorobę z robieniem list i podobnych, już mam osobną listę co potrzeba ogólnie, co mamy, czego nie mamy i całą listę do szpitala he he, mój T się śmieję że się kiedyś zapiszę i przy okazji go wykończę (materialnie) :-)
Bo piszę i piszę i tylko mówię że jeszcze to trzeba kupić i to i tam to :-p
Już nie nadąża :szok: :-)

A Ty masz już dużo rzeczy kupionych !?

:zawstydzona/y: Ja się tak troszkę pospieszyłam i nakupiłam tyle różowych, że jakby się tak okazało z nie nacka teraz że będzie chłopczyk to mój T by mnie 'zabił' chyba :-D

Z pampersami myślałam jeszcze poczekać, ale jak mówicie że żeście już kupiły to chyba też kupię-ale i tak najpierw muszę się dowiedzieć jaka jest różnica między tymi żółtymi a tymi białymi he he :-)

Ostatnia edycja:
reklama
mój Miko urodził się z wagą 4200 kg i na poczatku przez jakieś 2-3 tyg.zakładałam te 1-nki i wcale nie były za małe...raz w szpitalu spróbowałam 2- i był cały ukupciany....:)
wtedy używałam tylko pampers, bo wydawało mi się,że najlepsze
, teraz zamierzam próbować...a napewno...spróbuję tych bella happy z wycięciem

Co prawda mój Miki wazył 3100gr, ale wiem już z doświadczenia że 1 spokojnie można kupić i nie będą za małe...:).
Natomiast jeśli chodzi o te większe to już może być problem.
My uzywalismy cały czas pampersów, przetestowalismy większość firm i pomimo ze Miki nie miał żadnych uczuleń na inne, nawet te biedronkowe to ja nie potrafiłam zakładać mu innych. Chciałam aby moje dziecko czuło się komfortowo w pieluszce a pampersy wydawały mi się najdelikatniejsze :).
Od tyg Miki jest calkowicie odpieluchowany-yuppi :)

Jeśli chodzi o chusteczki to też używaliśmy Pampersa-Baby fresh :). Sami sie od nich uzależnilismy ;), jednak nie powiem, czasami kupowalismy te biedronkowe Dada, Belle, Johnsons czy Dzidziusia i tez są niezłe :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry