• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Czy zamierzacie kupic pas poporodowy? Ja bym chciala ale nie wiem jak dobrac rozmiar, podane sa obwody w pasie ale skad mam wiedziec jaki bede miala obwod po porodzie? :/ Czy ktoras z was stosowala taki pas juz wczesniej? A moze nie warto go kupowac?

reklama
Elzu - pas poporodowy jeśli już się nosi to chyba powinno się poczekać te 6 tygodni na zakończenie połogu i dopiero wtedy zakładać więc jak się zdecydujesz to zdążysz kupić :-)

co do rozmiaru legginsów to nie pomoge niestety. Ja nosiłam wcześniej rajstopy rozmiar 4 i teraz też takie kupuję tyle, że ciążowe :-)

Ja mam juz pieluszki te najwczesniejsze bo tez dostalam. Wogole to mi odejdzie kupowanie pieluszek bo znajomy pracuje przy robieniu pieluszek i powiedzial ze mi bedzie dawal na samym poczatku takze jest spoko. Zobaczymy tylko czy przypasuja mojemu skarbkowi:)
I husteczki to mam dwie paczki bo tez dostalam od lekarza.

co do pieluszek to też się zastanawiam czy dalej kompletować (mam paczke jedynek pampers i troche dwojek)
teraz jest w realu promocja na pampersy - wychodzi 45gr za sztuke, z tego co sprawdziłam wychodzi taniej od najtańszych, z tymże trzeba wziąć dużego dwupaka. Sama nie wiem, moze wziąć jedną 3? Z tego co zaobserwowalam po znajomych dzieci szybko dorastają do tego rozmiaru i najdlużej im służy

Ja w leginasch teraz nie chodze bo za goraco :) Ale wczesniej kupilam ciążowe na allegro i srednio zadowolona bylam. Mialam mniejszy brzuszek wiec chodzilam w normalnych tylko je zawijalam pod brzuszkiem.

Ja dopiero rozpoczynam szał zakupów dla maluszka,bo do wczoraj nie znaliśmy jeszcze jego płci:-DMam nadzieję,że się wyrobie z cała wyprawką do końca Listopada...:huh:

reklama
jeśli chodzi o zakupy, to tylko czytam co piszecie. Mi narazie mamusia kupiła 2 koszule do szpitala i 2 pary bodów ( ale rozmiar 62 i 68) i to wszystko co posiadamy narazie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry