• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Z tym niekupowaniem pieluszek na zapas to też są dwie szkoły :-)

pieluszek są potrzebne takie kosmiczne ilości, że każde parę groszy na szuce robi różnicę, a czasami cena na dobrej promocji od ceny zwykłej w pobliskim sklepie może się różnić dwukrotnie. więc tak sobie myślę, że jeśli trafię na jakąś super promocję pampersów to kupię na zapas, a jakby moje dzieciątko (odpukać) było akurat na nie uczulone to się nie zmarnuje bo koleżanka dwa miesiące po mnie rodzi bliźniaki i może jej dzieci uczulone nie będą :-)

reklama
Dzisiaj byłam w mothercare i są leginsy po 15 zł, ale chyba tylko jeden kolor.Poza tym masa bluzeczek, swetrów spodni po 15 - 20 zł, niektóre droższe ale i tak ceny naprawde fajne.

Moj plan jest taki.. wezme za darmowy kupon paczke huggisow 2-5kg (zdaje sie ze to jest ta mniejsza paczka) i kupie jedno opakowanie pampersow (tez z promocja) tez tych newborn. Wiekszych nie kupie, zobaczymy ktore beda nam bardziej pasowac i co dalej :), co do chusteczek to juz mam paczuszke pampers sensitive bo dostalam w takiej paczce dla zaciążonych.. ale chcialabym tez sprobowac takich z huggisa, ktore sa bezzapachowe i tez wybrac te, ktore beda lepsze.

A co myslicie o podmywaniu pupki wacikami i ciepla woda? Kolezanki, ktore rodzily w Anglii mowily mi ze tutaj bardzo pochwalaja taka metode i do szpitala radza brac wlasnie waciki, a nie nawilzane chusteczki (tylko ze kazda z nich po powrocie do domu z maluchem odrazu przerzucila sie na chusteczki).

Elzu - ja sobie jakoś nie wyobrażam robienia tego wacikami, no chyba, że kupka będzie mała :-)
raczej wszystkie znane mi mamusie używały albo husteczek albo myjek.

A co do pieluszek i różnicy pomiędzy pampersami zwykłymu newborn i premium care to oglądałam w sklepie i na tych drugich było napisane, że są jeszcze delikatniejsze i miększe ... kosztują też trochę więcej :-)
i widziałam w Rossmanie bardzo fajną promocję na husteczki pampers sensitive - 4 szt za ok 20 zł (zwykła cena 29), ale to jeszcze wcześnie na takie zakupy :-)

[FONT=&quot]Ogólnie to polecam pampers, nie jestem doświadczoną mamką, bo to mój pierwszy dzidziuś, ale przeczytałam tyle stron o pampersach że głowa boli i wszędzie je polecają, nawet w szpitalach. [/FONT]

Byłabym bardzo ostrożna w polecaniu pieluch komukolwiek. Pampersa używa najwięcej matek, bo to najbardziej znana marka. Wręcz wszystkie pieluchy jednorazowe określa się tą nazwą, tak jak buty sportowe nazywa się adidasami.
Ale osobiście znam dwa przypadki gdzie dzieciom Pampers nie odpowiadał na zasadzie "nie, bo nie". Nie było uczulenia ani nic, po prostu nie pasują.

co do "pampersów" każda z was wypróbuje i będzie stosować takie jakie Maluszkom i Wam będą pasowały pod względem dobrej higieny i ceny.
ze swojego doświadczenia ja mogę polecić pieluszki Happy belli. dla noworodków są specjalne z wycięciem na gojący się pępek, u nas się sprawdziły. a potem przeszłam na pieluszki z biedronki Dada i też są dobre i niedrogie.
A co do czyszczenia pupy to jednak zdecydowanie chusteczki czasami dzidzia potrafi zrobić kupę i się nią wymazać po pas i po nogi także jest co czyścić :-)

No właśnie anbar, dlatego też mówię że jednak trzeba wypróbować samemu.

Kasia_B też właśnie widziałam tą promocję w rossmanie-ale się wszyscy rzucili tak na nie że tylko jedna paczka została he he
Fajnie że napisałaś o tej różnicy he he więc chyba wybiorę te premium ;)
Ale co do łóżeczek, to założyłam osobny temat, to zapraszam tam do postowania, porządek musi być, a nie ma u nas jeszcze takiego tematu =)
https://www.babyboom.pl/forum/listopad-2010-f341/lozeczka-dla-naszych-maluchow-42360/

Ostatnia edycja:
reklama
No ja takich sklepów u siebie niemam, zostaje mi net, co myślecie o tym BEZUCISKOWE LEGINSY LEGGINSY CIAZOWE z KORONKA L (1158244224) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Tylko jaki rozmiar, mam 170 cm wzrostu, zawsze rajstopy roz.4 a teraz mam w pasie w wogóel wszędzie mniej więcej po 104, czy mam wybrać 170/XXL ??????

http://moda.allegro.pl/item1136089215_getry_leginsy_ciazowe_z_koronka_3_4_kolory_4_xl.html
http://moda.allegro.pl/item1139101622_getry_legginsy_ciazowe_3_4_z_koronka_xl_kolory.html
????????

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry