• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Ja też coraz częściej myśle o tej poduszce bo mi też "jasiek" juz powoli przestaje wystarczać i przerzuciłam się na zwinięta kołdrę.
Przekonuje się też żeby kupić zestaw butelek i smoczków z Aventu, fajnie że jest tych butelek i smoczków po 2 sztuki, byłyby dla obu dzieciaczków i 82 zł z kosztami przesyłki to chyba dobra cena za 2 duże buteki, 2 małe, 2 zapasowe smoczki, smoczek z kólkiem (niestety jeden) i szczoteczke do mycia butelek.

reklama
juz byla jest i u nas ten sklep tylko tu akurat upatrzylam kilka rzeczy i nawet spiworek na szelki za 8f taki sliczny i cieplutki wogole promocje sie ruszyly dzis bylam w szpitalu to weszlam do galerii i znalazlam taka fajna pizamke z takiej grubej froty za 6f chcialam kupic ale marcin powiedzial zeby lepiej mamusiek sie poradzic na forum co o tym sadza bo nie zawsze pizamki sa przydatne takie bez polspiochow;-)jutro ide kupic wlasnie kilka komplecikow ty elzu kupilas super ale ja nie wiem kto to bedzie i nie za bardzo kupywac juz

Wrrrr nawet Mi już nie mówcie o tych wanienkach, ja chciałam taką ale w Cze-wie były po 60 zł ... :/
Kupiliśmy zwykłą z narysowaną kaczuszką za 28zł, a tu wchodzę do biedronki i są takie ... Tomek powiedział że jak sobie sprzedam tą na allegro za 20zł chociaż to Mi kupi tam tą-ale już chyba nie będę kombinować ;(
Aaa w ogóle jak ten termometr pokazuje czy za gorąca czy za zimna !?

Ja gdzieś czytałam tu na forum że można popatrzeć za ciuszkami w sklepach z odzieżą używaną no i mimo tego że nigdy jeszcze nie byłam w takim sklepie to dziś się skusiłam, i jestem mile zaskoczona ;-)
Znalazłam tyle ładnych ciuszków nowych, firmowych ... szok :szok: :-)
Kupiłam 3 (NOWE!) rzeczy (każda po 8zł):
Zobacz załącznik 269849
Zobacz załącznik 269850
Zobacz załącznik 269851 Oj jakość tych zdjęć jest fatalna ale zawsze coś, ale naprawdę materiał jest taki super milutki-szczególnie tego pierwszego śpiworka i śpioszków- dawno takiego nie dotykałam, tak jakby welur-polarowy he he :-)
Moja mama też kupiła nową sukienkę taką maluśka z polaru niebieską w groszki z NEXTa za 4zł-nowa, z metką <wow>
Chyba jeszcze nie raz odwiedzę taki sklepik, a na pewno ten w którym byłam dziś, chyba się tak przekonałam do niego bo w nim nie śmierdziało (nie wiem czy wszędzie tak, ale jak kiedyś koleżanka przyniosła jakieś ciuchy dla siebie z tzw. 'lompeksu' to tak śmierdziały dziwnie !! :/

Właściwie to już mam tyle tych ciuszków wszystkich nowych że wcale Mi nie są chyba potrzebne, ale jak jest okazja to przecież można popełnić czasem taki grzeszek zakupowy :-) ;-)

Ostatnia edycja:
Kami ten termometr pokazuje że zimna, ciepła i goraca.

A co do ciuszków to fajnie że sie przekonałaś do odzieży używanej bo jak sama widzisz można trafić na fajne rzeczy :)

kami super ciuszki w lumpkach czasem bardziej sie oplaca jak w sklepach ja w uk tez chodze do lumkow bo sa rzeczy z metkami nowiutkie ze sklepow zwiezione te co nie zeszly i kupuje czasem cos traiaja sie super rzeczy teraz np.w piatek idziemy z marcinem szukac spiochow i pajacykow mam nadzieje ze cos znajde a jak nie to do asde wejde na zakupy i kupie kilka par spiocow i kaftanikow i pajacy nie przesadzajac oczywiscie z ich iloscia;-)

Czy zamierzacie kupowac wage dla waszych maluchow? Tyle sie mowi o prawidlowym przybieraniu na wadze dzieci - szczegolnie w pierwszych miesiacach, tylko skad bedziemy wiedzialy ile wlasciwie przybieraja? Czy wazenie u lekarza wystarczy?

Elzu ja czytałam, że to zbędny wydatek.

Wystarczy zwykła łazienkowa- najpierw Ty sama się ważysz, potem stajesz na wage z maleństwem na rękach i się ważycie no i wiesz ile waży dzidziol:-)

ixidixi moja lazienkowa jest kiepska, nie podaje dokladnej wagi tylko jedna cyferka po przecinku.. ale wlasnie patrzylam na necie.. to tu w Anglii takie specjalne dla dzieci sa strasznie drogie, moze zainwestuje w dobra wage dla doroslych.. i bede wazyc tak jak piszesz..

Przeważnie mamy kupują wagę dla dziecka dopiero wtedy, gdy dziecko ma problemy z przybieraniem lub jedzeniem. Ja ani razu nie miałam wagi, wystarczyło mi ważenie u pediatry do którego chodzi się dość często na początku.

reklama
No ja wlasnie nie wiem jak z tym pediatra bedzie w Anglii, bo tutaj maja inne podejscie do calego systemu lecznictwa.. musze podpytac polozna ale nie zdziwilabym sie jakby tylko polozna przyszla do nas pare razy i tyle.. eh :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry