• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
Ja na pewno kupię ochraniacz, tylko nie wiem który lepszy. Moja szwagierka ma taki na całe łóżeczko, ale i tak część odsuwają, żeby widzieć dzidzię ze swojego łóżka.

Egrunia, stosowalas sudocrem za kazda zmiana pieluszki? Bo jak czytalam na internecie, to sa podzielone opinie, niekotre mamy zalecaja za kazdym razem, a inne pisza, ze nie ma sensu takiego mocnego kremu stosowac jak nie ma problemu i zeby dopiero jak sie poakza odparzenia albo cos to stosowac sudocrem. Zakupy dla malucha bardzo ladne :)

lile, my do kolyski mamy ochraniacz na polowe :) i do lozeczka w przyszlosci tez pewnie taki kupimy.

ja z ochraniaczem to mam troche kłopot bo mam szersze łóżeczko niż standardowe i wszystkie ochraniacze które mam jakoś nie pasują za bardzo. Dzisiaj zamówiłam materacyk, cieszę się ze mi sie udało bo łóżeczko ma rozmiar 80x120 i już myślałam że będe musiała przycinać dorosły materac.

Sudokremu to ja za bardzo nie lubiłam, jakoś kiepsko się nim smaruje szczególnie po chusteczkach do pupy. Mam wprawdzie, ale tak na w razie czego. Moim zdaniem skuteczniejszy jest bepanthen, no i przydaje się również do obolałych brodawek. Przy każdej zmianie pieluchy to kupiłam coś innego jakoś bubchen się nazywa czy coś takiego.

Mychakp ja przy synku uzywalam Hippa (uwielbiam zapach tej oliwki) lub Penaten i maly nigdy nie mial zadnych problemow skornych:happy:

Egrunia sliczne ubranka:tak:

A posciele z ochraniaczami mam po synku (moze skusze sie kupie 1 komplet typowo dziewczecy) i radzilabym kupowac ochraniacze wlasnie na pol lozeczka, bo ja mam oba na cale i zawsze czesc tak odslanialam, zeby widziec malego:tak:

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny,w sumie to najbardziej zadowolona jestem z kurtki,bo już w żadną się nie mieściłam:)
Co do Sudokremu to używałam systematycznie-zabezpieczająco przed odparzeniami.Nie jest to wcale jakiś specjalnie mocny krem,ma tylko taką konsystencje.Robimy ten krem na zajęciach w szkole i skład nie jest jakiś specjalnie wymyślny,a konsystencja powoduje pozostawanie na skórze i dzięki temu świetnie zabezpiecza przed podrażnieniami.

reklama
Egrunia, to ja chyba przy nim zostane, bo kupilam dosyc duze opakowanie dla siebie jak mi dziwna wysypka wyskoczyla na pupie.. wiec sie przynjamniej nie zmarnuje :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry