• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

My do pępuszka mamy Octenisept. Polecam! Jest to bardzo dobry środek. Wiem, bo używałam w pracy. Tu gdzie będę rodzić do pępuszków używają właśnie tego środka.

reklama
Mój wozek bedzie ważył gdzieś koło 10 kg a wiem, ze sa takie cieżkie wózki bo widziałam w sklepie ale to najbardziej np z firmy TAKO i jeszcze innych tam tanszych wózków.

moz-screenshot.png
Zobacz załącznik 278596
Dziewczyny, a wiecie coś o tym? Koleżanka polecała mi taką poduszkę -oponkę na czas po porodzie, kiedy wszystko jest obolałe i nie wiadomo jak tu usiąść. Jej bardzo pomogła, no i potem korzystała z niej przy karmieniu. Wypełniona takim granulacikiem dopasowującym się do kształtu ciała.

podgrzybek, a mi moje już dzieciate koleżanki powiedziały że najlepiej i najtaniej jest kupić dmuchane kółko....tylko trzeba podkładać najlepiej pieluchę tetrową, żeby nie siadać tak bezpośrednio na plastiku...
ja tylko się obawiam, czy to dmuchane kółko wytrzyma moją masę...hehehehe

Dziewczyny mam takie pytanko...zaczełam dzisiaj czytac o potrzebnych kosmetykach dla maluszków i troszke pooglądałam w sklepie...
zastanawiam się jakie kosmetyki są najlepsze...zawsze wydawalo mi się że Nivea ale jak zaczelam sama stosowac oliwke dla niemowląt to zsypało mi cały brzuch...mam kilka kosmetyków firny baby dream- rosman i jestem bardzo zadowolona...są też wszystkie kosmetyki dla maluszków...co o tym sądzicie? czy któraś z Was używała?

Mam koleżankę, która przy pierwszym dziecku używała Nivea i bardzo sobie chwaliła. Teraz jest w ciąży z drugim i też zamierza ich używać. Znowu moja bratowa uważa, że najlepsze są Bambino :-)
Ja osobiście nie mam doświadczenia w tej kwestii, ale myślałam właśnie o firmie Nivea albo Johnson. Sądzę, że to sprawa indywidualna, wszystko wyjdzie "w praniu". Trzeba zdecydować się na któreś i jeśli pojawi się jakaś alergia po prostu zmienić. Przynajmniej ja tak zrobię :happy:

Mychakp wiem,że bardzo dobre opinie jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci ma Mustela,tylko że ceny wysokie :/
Ja przy córci ograniczałam kosmetyki do absolutnego minimum,bo malutka od urodzenia miała alergie na chemie.I tak myłam ją w Oilatum lub Balneum,a z kremów do pupy to na pewno Sudocrem-jest świetny.Nie używałam żadnych chusteczek nawilżanych (alergia na wszystkie możliwe) i to samo z kremami do ciała,z resztą te płyny do kąpieli doskonale nawilżały tak więc krem czy oliwka były zbędne.

A ja dzis w ramach poprawy kiepskiego humoru udałam się na zakupy :) Dla maluszka kupiłam:
P6190215.jpgP6190216.jpg
Kupione w outlecie Coccodrillo.Bardzo chciałam kupić już kombinezon ale niestety najmniejsze rozmiary jakie akurat były to 68,czyli troszkę za duże.Ale ceny za kombinezony mają dobre bo zaczynały się już od 85zł.Ktoś ostatnio pytał o ubranka dla dzieci w outlecie Benettona,byłam i jeśli chodzi o dziecięce ubranka to nie było nic fajnego :/
Sobie też kupiłam kilka rzeczy:długi sweter,wełnianą sukienkę i świetną jesienną kurtkę za 49zł w Housie :D:D:D No i humor od razu troszkę lepszy :)

a ja nawet sobie humoru tak nie moge poprawić, bo oba bankomaty w okolicy nie działają ;-) .

Ja na pewno nie będę używać nivei i j&j, bo oba mnie uczulają, więc nie chcę ryzykować sprawdzania na dziecku. Na początek pewnie minimum w stylu oliatum+sudocrem, potem jakaś ziajka albo babydream..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry